Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Tervarien kiri ei kantanut sarja-avauksessa

Tervareiden ensikosketus Futsal-liigassa 2015-2016 nähtiin lauantaina Valkeakoskella vahvistuneen Mad Maxin vieraana. Kapealla miehistöllä Pirkanmaalle matkustanut Tervarit starttasi taipaleensa varhain lauantaiaamuna.

Ottelu käynnistyi tasaisesti. Kotijoukkue keräsi heti ottelun alussa nopeaan tahtiin kolme virhettä alle kahteen minuuttiin. Ottelun ensimmäinen maalipaikka tuli kotijoukkueelle, kun valkeakoskelaisten uudet hankinnat Riku Säärelä ja Petri Grönholm pelasivat hyvin yhteen. Säärelä löysi Grönholmin, jonka laukaus suuntautui kuitenkin pienestä kulmasta sivuverkkoon. Vieraiden paikat siunaantuivat Evi Matelilla ja Adrian Rizvanille, mutta laukaukset suuntaantuivat maalin ohi.

Avausmaali nähtiin neljännellä peliminuutilla. Mad Max sai rajapotkun puolesta kentästä, jonka antoi Mikko Heritty. Pallo takatolpalle jonne puolustus oli unohtanut vapaaksi Mika Jussilan, jolla oli helppo työ namutella pallo tyhjiin. Muutama minuutti tästä ja lukemat olivat jo 2-0 kotijoukkueelle. Tervareilla rajapotku hyökkäyspäässä, joka pelattiin epäonnisesti suoraan Santeri Lintusen jalkaan, joka näki Tervareiden maalilla pelanneen Lari Honkasen nousseen ylös maaliltaan. Lintusen laukaus omalta puoliskoltaan maaliin, kun Honkanen ei pysty pysäyttämään palloa. Iltapäivä synkkeni entisestään reilun 10.minuutin pelin jälkeen. Honkanen avasi pelin Väinälälle, jota prässäsi voimakkaasti Grönholm. Pallonmenetys ja Grönholm syöttää kantapäällä maalille vapaana olevalle Lintuselle, joka laukoo pallon maalin ja lukemat 3-0. Tämän jälkeen pallonhallinta siirtyi enemmän Tervareille ja vieraat saivat aikaan pitkiä hyökkäyksiä ensimmäistä kymmenminuuttista enemmän. Lähimmäksi maalintekoa pääsi Tervari-ikoni Adrian Rizvani tolppakudillaan. Tauolle siirryttiin kotijoukkueen selvässä johdossa.

Toisella jaksolla peli jatkui samalla tapaa kuin ensimmäisen jakson loppu. Käsikirjoitus oli selvä, kotijoukkue puolusti ja Tervarit painoi hullun koiran tavoin päälle. Pallonhallinnan kautta paikkoja alkoi syntyä ja valkeakoskelaisten maalilla Mikko Annanin joutui huipputorjuntoihin. Ensin Adrian Rizvani teki tutun askelharhautuksen, jonka jälkeen viuhuva kuti, johon Annanin venytti jalkansa eteen. Kuparinen jäi vielä rikkomatta lukuisista erikoistilanteista huolimatta ja ruuti oli vielä märkää.

Kotijoukkue keskittyi heittämään palloa Tervareiden päätyyn, joka jauhoi Maxien päädyssä pitkiä hyökkäyksiä. Maxien puolustuspeli oli uhrautuvaa ja näytti ettei hyvistäkään paikoista saada kauden ensimmäistä maalia tehtyä, kun aika väheni pelikiellosta. 32.minuutilla pallo oli viimein Maxien maalissa Tervareiden rajapotkun jälkeen. Björkberg antaa rajapotkun Miikka Paldanille, joka löysi toisella laidalla vapaana olleen Joel Kelonevan. Taidokas sijoitus ja peli 3-1. Pari minuuttia tästä ja pallo toisen kerran kotijoukkueen maaliin. Rizvani lähti omasta päästä kohti hyökkäyspäätä ja syötti Halmetille, joka otti muutaman askeleen eteenpäin. Kapteenin katse ylöspäin ja syöttö takatolpalle kiirehtineelle Evi Matelille ja peli 3-2. Samalla Mad Max joutui turvautumaan aikalisään.

Aikalisä ei saanut kuitenkaan pysäytettyä Tervareiden vyörytystä. Pari minuuttia ennen loppua Mateli oli lähellä illan toista maaliaan, kun hän käännähti nopeasti ja laukoi, mutta Annanin oli taas mies paikallaan. Viimeiset kaksi minuuttia Tervarit hakivat tasoitusta viidellä kenttäpelaajalla, kun Heikki Halmet veti reikäpaidan päälleen. Peli pyöri kotijoukkueen päädyssä, mutta palkintoa vieraat eivät tänään saaneet ja avausottelu päättyi hyvästä toisesta jaksosta huolimatta niukkaan tappioon.

Tappiosta huolimatta Tervareiden pelissä oli nähtävissä positiivista yritystä. Vaikean alun jälkeen peli saatiin käännettyä omaan hallintaan, mutta tänään vastustajalle annettiin liikaa etumatkaa ensimmäisen jakson puolustusvirheillä. Henkilökohtaisista virheistä syntyneet maaliin johtaneet tilanteet voidaan laittaa joukkueen yhteenhioutumattomuuden piikkiin, sillä Tervarit sai alleen vain yhden harjoituspelin ennen liiga-avausta. Tervarien joukkue vahvistuu lokakuun aikana Iiro Vandellin, Dritan Stafsulan ja Matias Juntusen saadessa jalkapallokautensa päätökseen.

Tervarit tänään: Lari Honkanen (mv), Joel Keloneva, Miikka Paldan (v), Adrian Rizvani (v), Evi Mateli, Juho Väinälä, Jerry Björkberg (v), Markku Huoponen ja Heikki Halmet © (v)

Tervareiden ottelut jatkuvat ensi viikon sunnuntaina klo 15 Oulussa, kun Urheilutalolle saapuu sarjanousija Ruutupaidat Vaasasta. Muistathan mahdollisuudesta hankkia kausikorttisi ennakkoon kaikkiin kauden kotiotteluihin. Lisätietoja löydät kotisivuiltamme.

Kommentit