Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Tervareille kutsuja maajoukkueleirille

Futsal-liigan hopeaa voittaneen Tervarien vahvat esitykset kevään pudotuspeleissä eivät jääneet noteeramatta maajoukkueen valmennusjohdolta. Ari Makowskin ja Riku Säärelän seuraksi kutsun ensikertalaisina maajoukkuekuvioihin saivat Iiro Vandell sekä Juho Keskisen loukkaantumisen myötä itsensä parrasvaloihin torjunut Juha-Matti Savolainen.

Suomen futsal-maajoukkue kokoontuu Espoossa perjantaina 9.5. ja kohtaa lauantaina kello 15.30 Espoon Otahallissa pelattavassa maaottelussa Viron. Leiritys päättyy sunnuntaina. Pääkaupunkiseudun vinkkelistä katsottuna pohjoinen osa Suomea on joukkueessa vahvasti miehitettynä, sillä Sievi Futsalista kutsun ryhmään saivat maalivahti Miika Toivola sekä kokenut maajoukkuekonkari Joni Pakola.

Tervarien manageri Jussi Törmä oli ilahtunut joukkueensa huomioimisesta valinnoissa.

– Tämä on tärkeä juttu pelaajillemme ja myös suuri huomionosoitus Jani Paanaseen johdolla tehdystä työstä koko valmennusryhmämme voimin. Toivottavasti jokainen edustajamme kykenee antamaan taitojensa edellyttämät näytöt ja saa kunnian pukea sinivalkoisen paidan ylleen Viro-ottelussa, Törmä iloitsi.

Futsal-maajoukkueen leiri päättää virallisesti kauden 2013-2014 ja joukkueet lataavat hetken akkujaan pitkän ja tapahtumarikkaan kauden jälkeen. Tervarien osalta kulunut kausi kesti virallisten pelien muodossa seitsemän kuukautta mukaan lukien myös kakkossijaan joukkueen osalta päättyneen Futsal-cupin sekä liigakamppailut pudotuspeleineen.

– Liigatason futsal on kehittymässä puoliammattimaiseen suuntaan. Ilves harjoittelee käytännössä juhannukselta toukokuun alkuun ja myös Tervareilla on tarkoitus vetää ensimmäiset joukkueharjoituksensa kesäkuun aikana. Nykyisellä sarjamallilla pelaaminen liigatasolla vaatii tiukkaa sitoutumista ja kovia valintoja jalkapallon ja osittain myös siviilipuolen suhteen, Törmä taustoitti kilpailun kovuutta.

Suomen maajoukkue kauden päättävään leiritykseen:

Maalivahdit (4):
Antti Koivumäki GFT
Niila-Ville Laitinen KaDy
Juha-Matti Savolainen Tervarit
Miika Toivola Sievi Futsal

Kenttäpelaajat (15):
Tatu Ahonen Ilves FS
Panu Autio FC Politech St. Petersburg
Miika Hosio KaDy
Timur Inapshba Ilves FS
Juhana Jyrkiäinen Ilves FS
Jukka Kytölä ASD Futsal Tridentina
Mikko Kytölä ASD Futsal Tridentina
Tomi Lahtinen Ilves FS
Ari Makowski Tervarit
Joni Pakola Sievi Futsal
Niko Stenholm Ilves FS
Riku Säärelä Tervarit
Antti Teittinen Ilves FS
Juha-Pekka Torvinen Ilves FS
Iiro Vandell Tervarit

Varalla:
Leo Rantanen (mv) Ilves FS
Ville Lindgren GFT
Simo Martiskainen Ilves FS
Arash Muridiyazd KaDy
Jani Nyblom Ilves FS
Rami Tirkkonen Sievi Futsal

Kommentit