Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Täydet pisteet Porista – Tervarit nousi sarjakärjeksi

Tervarit matkasi viikonloppuna Poriin PTU:n vieraaksi kauden ensimmäiseen pitkän matkan vieraspeliinsä. Vakiokokoonpanosta sivussa olivat Juho Keskinen, Jani Kokkila ja HauPan paidassa U19-sarjaa sunnuntaina tahkonneet Santeri Kohonen ja Henri Seppälä. Ville Hirvelällä oli kuitenkin käytössään jälleen hyvin torjunut Matti Sivonen ja yhdeksän kenttäpelaajaa.

Jo lauantaina Poriin matkannut Tervarit aloitti pelin pirteästi, loi maalintekopaikkoja ja siirtyi ajassa 7.42 1-0 johtoon Taneli Kohosen laukoessa ottelun avausmaakin Ville Niskalan esityöstä. Vieraiden painostus tuotti myös isännille rikkeitä ja ajassa 18.58 Toni Kaikkonen pääsi kokeilemaan 10 metrin rangaistuspotkua isäntien kuudennen rikkeen myötä, mutta laukaus pysähtyi tällä kertaa valitettavasti tolppaan.

-Tulimme otteluun erittäin hyvin latautuneina ja loimme tukun hyviä maalintekopaikkoja, mutta tänään ne eivät realisoituneet onnistumisten muodossa. Pelin edetessä PTU nosti karvaustaan ja alkoi pelata suoraviivaisemmin, joka teki pelimme vaikeammaksi. PTU on kookas ja fyysinen joukkue, olimme sillä osa-alueella tänään selkeästi kakkosia, Tervarien valmentaja Ville Hirvelä myönsi.

PTU nousi ajassa 27.33 Joonas Meuran maalilla 1-1 tasoihin. Alkukauden neljä ensimmäistä otteluaan tappioitta selvittänyt Tervarit ei kuitenkaan lamaantunut tasoituksesta, vaan kolme minuuttia myöhemmin Niskala vei vieraat 2-1 johtoon Kaikkosen syötöstä.

Edellisestä maalista ehätti kulua vain 12 sekuntia, kun ensimmäisen maalinsa miesten valtakunnallisessa sarjassa viimeisteli Eero Kaisto syöttäjänä Kaapo Lepojärvi ja Tervarit otti näin kahden maalin etumatkan isäntiinsä.

– PTU otti viidennen kenttäpelaajan käyttöönsä takaa-ajoonsa, mutta saimme puolustettua riittävän tehokkaasti oman alueemme. Kotijoukkue nousi vielä maalin päähän Timo Laurilan maalilla, mutta Sivosen Matti otti lopussa tarvittavat torjunnat ja tärkeät kolme pistettä saatiin haettua Porista, Hirvelä kommentoi.

Tervarien 3-2 (1-0) vierasvoitto nosti oululaiset Futsal-Ykkösen kärkipaikalle, vaikka oululaisten ovat pelanneet yhden ottelun vähemmän kuin pisteen päässä niskaan hengittävät FC Kiisto ja TPK. Oulun punamustat pelaa seuraavan kotiottelunsa jo tulevana lauantaina eli 23.11. kun Oulun urheilutalolla vastaan asettuu viime kaudella liigakarsintojen jälkeen ykköseen pudonnut PJK (Tampere). Ottelu puhalletaan käyntiin kello 15.00. Tervetuloa!

Kommentit