Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Tasapeli maistui tappiolta

Tervarit oli lauantaina kotisalissaan vain 20 sekunnin päässä täydestä pistepotista. TPK haki 3-3 tasoitusta viidellä kenttäpelaajalla pohjallaan maalivahti Marko Laaksonen. Laaksosen kaukolaukaus painui sisään Juho Keskisen haaroista hiljentäen hallin, kellon pysähtyessä aikaan 19.40. Kamppailun loppulukemat kirjataan numeroin 3-3 (1-1).

Tervarien ja TPK:n kohtaamisista ei ole puuttunut viimeisten vuosien aikana ainakaan tunnetta. Myös lauantaina kortti viuhui tiuhaan ja tervapoikien Dritan Stafsula joutui katselemaan toisella jaksolla punaista korttia rikottuaan Guong Trania toisen keltaisen arvoisesti. Kentältä poistaminen tarkoittaa automaattista pelikieltoa, joten Stafsula joutuu jännittämään liigan kärkikamppailua Ilvestä vastaan katsomon puolelta.

Tervarit johti ottelua kolmeen otteeseen, mutta ei kyennyt katkaisemaan tunnollisesti joukkueena puolustaneen TPK:n selkärankaa. Ratkaisun avaimia tarjoiltiin ennen ratkaisevaa tasoitusta kahteen Riku Säärelän maaliin esityön tehneelle Oskari Tervolle, mutta Tervon sijoitus tyhjänä palloa odottaneeseen maalin suuntautui ohi tolpan väärälle puolen.

Vieraiden parhaimmistoa olivat lauantaina tehot 2+1 kerännyt Jani Puputti ja torjuntatyöskentelynsä lisäksi tulivoimaansa esitellyt Marko Laaksonen. Turkulaisten kapteeni ei kyennyt heti intensiivisen taiston päättymiseen jälkeen antamaan tyhjentävää syväanalyysiä iltapäivän ottelusta, tarkastellen sen sijaan alkukautta laajemmasta perspektiivistä:

– Tervarien ja TPK:n väliset kohtaamiset ovat aina hyviä vääntöjä. Tämä ottelu tarjosi myös meille kumpaakin puoltaan: lähdimme aamuyöstä bussilla kohti Oulua ja avausjakso olikin meiltä vaisua pelailua. Toisella jaksolla saimme jalkoja liikkelle ja lopputulokseen täytyy olla suhteellisen tyytyväinen. Viime kaudella jouduimme operoimaan kapealla materiaalilla, ja kausi päättyi pettymykseen pudottuamme pleijarien avauskierroksella ulos jatkosta. Alkukaudella pelitavassamme on ollut vielä pientä hakemista, mutta olemme menneet koko ajan eteenpäin ja jo Ilvestä vastaan pelasime vahvat 35 minuuttia; viimeisestä viittä minuuttia ei kannata enää muistella, Laaksonen hymähti.

TPK:n taival jatkuu sunnuntaina Kokkolaan, jossa vastaan asettuu turkulaisten tavoin pudotuspelipaikkaa kiikaroiva TP-Kaarle. Tervarit juhlistaa sunnuntaina isänpäivää työn merkeissä: Oulun urheilutalolle saapuu viime kauden hallitseva mestari Ilves FS, jonka kokoonpano on uudistunut merkittävästi sitten kultajuhlien. Joukkueen materiaalin laajuus ja tasokkuus on korostunut jo kauden ensimmäisillä metreillä: menetyksistään huolimatta joukkue on liigassa sijalla kaksi. Ottelu pelataan urheilutalossa sunnuntaina kello 15.30.

Kommentit