Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Tappioton FC Kiisto Tervareiden vieraana lauantaina

Tervarit palaa kahden viikon pelitauolta takaisin tositoimiin lauantaina 12.12. kello 13 vaasalaisen FC Kiiston saapuessa vierailulle Urheilutaloon. Ottelu pelataan ilman yleisöä rajoitusten johdosta, mutta ottelu lähetetään suorana ja ilmaisena nettilähetyksenä Solidsportin kautta osoitteessa https://solidsport.com/tervarit-futsal-miehet/watch/tervarit-kiisto-e5708277-045a-49ab-bbb7-65f8674ce132

Ottelu on Tervareille viimeinen ennen joulutaukoa ja kotijoukkue lähtee otteluun sarjan neljänneltä sijalta. Oululaiset ovat keränneet seitsemässä ottelussa 15 pistettä saldon ollessa neljä voittoa ja kolme tasapeliä. AU on sarjakärjessä ottelun enemmän pelanneena 21 pisteellä, AS Moon toisena myös pelin enemmän pelanneena 16 pisteellä ja TPK seitsemän peliä pelanneena 16 pisteessä. Lauantain vieraat ovat Tervareiden tapaan 15 pisteessä seitsemän pelatun ottelun jälkeen.

FC Kiisto sijoittui viime kaudella sarjassa kolmannelle sijalle jääden pisteen päähän noususta Futsal-Liigaan. Vaasalaiset pelaavat toista kauttaan Futsal-Ykkösessä ja joukkuetta ennakoitiin ennen kautta yhdeksi sarjan suosikeiksi. Kausi on käynnistynyt hyvin ja joukkue on vielä ilman tappioita identtisellä saldolla lauantain isäntien kanssa. Tilastojen valossa peli on ollut hyvin tasapainossa, sillä maaleja vaasalaiset ovat tehneet 32 kappaletta ja omaan verkkoon on mennyt 15 maalia. Kiisto on pelannut kolme vierasottelua, joista he ovat voittaneet yhden avauskierroksella ja kaksi muuta on päätynyt tasan.

Joukkueen pelaajavalmentajana toimii viime kauden tapaan Toni Pylkkänen apunaan Jani Palomäki. Kauden aloitusta vaikeutti ja viivästyttivät Vaasan alueella olleet koronarajoitukset ja jalkapallokauden venyminen, mutta Kiisto on saanut tällekin kaudelle koottua vahvan miehistön. Maalilla on pelannut kaikissa kauden otteluissa Teemu Kulmala. Alkukaudesta kenttäpelaajista Matias Träskbäck ja Nicolas Tuisku ovat olleet yhdeksällä pisteellään joukkueen tehokkaimmat pelimiehet ja Miika Niemi on viidessä pelaamassaan ottelussa tehnyt jo neljä maalia. Vaasalaisten kokoonpanosta puuttuivat viime viikonloppuna loukkaantumisen vuoksi Gerard Benseny Rafales ja Riku Jääskä.

Tervarit on pelannut alkukauden vahvasti vielä ilman tappioita ja peli on kehittynyt kauden edetessä. Tervarit on pelannut tasapainoista futsalia kauden avauspuoliskolla ja valmennus on pelaajiston kanssa saanut luotua hyvän ja työteliään ilmapiirin joukkueeseen. Alkukaudesta puolustuspelaaminen on ollut erityisen vahvaa, kuten myös lauantaisilla vierailla. Maalilla kuusi ottelua pelannut Lari Honkanen on päästänyt ainoastaan viisi maalia ja on saanut hyvää tukea kenttäpelaajilta torjuntyöhön.

Hyökkäyspelaamisessa Tervarit on ollut myös tehokas ja uusien vahvistusten Aatu Asikaisen ja Kaapo Lepojärven myötä joukkueessa on lisää vaihtoehtoja valmennuksen käyttöön kolmeen pelaavaan ketjuun. Tervarit on ollut kotikentällään vahva myös tällä kaudella ja lauantaina tavoitteena on jatkaa vahvaa virettä. Tehopuolella Ville Niskala on ollut alkukaudesta tehokkain 14 pisteellä, kapteeni Iiro Vandellilla on 11 pistettä ja nuoriso-osaston Eero Kaistolla on 9 pistettä.

Lauantain ottelun kokoonpano selviää perjantain viimeistelyharjoituksen jälkeen ja lopulliset kokoonpanot julkaistaan lauantaina tunti ennen ottelun käynnistymistä Palloliiton tulospalvelussa, jota kautta on myös mahdollista seurata ottelun sujumista.

Kommentit