Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Taistelu sarjapaikasta jatkuu viikonloppuna

Tervarit pelaa viikonloppua kaksi kotiottelua, kun lauantaina Urheilutalolle saapuu Tampereelta PP-70 ja sunnuntaina vieraaksi saadaan Liikunnan Riemu. Kumpikin ottelu ottelu käynnistyy kello 19. Kotijoukkue lähtee kamppailuihin tukalasta paikasta sarjan viimeiseltä sijalta, kun runkosarjaa on jäljellä vielä neljä kierrosta ja pisteitä on kasassa seitsemän kappaletta. Matkaa pykälää ylempänä karsintapaikalla olevaan PJK:hon on 8 pistettä, joten viikonloppuna tulee ottaa pisteitä, jotta haaveet sarjapaikan säilyttämisestä pysyvät elossa. Sunnuntain vastustaja Liikunnan Riemu on sijalla 10. 16 pisteellään ja PP-70 18 pisteellä sijalla 8.

Punamustat lähtevät viikonloppuun keskittyen pieniin asioihin. Vaihto kerrallaan kohti ehjää suoritusta ja pelin jälkeen katsotaan mihin se riittää. Kokeneilta pelaajilta vaaditaan vastuunkantoa tiukassa paikassa, mutta tiukassa paikassa olisi säilytettävä otteissa myös rentous. Tehottomuus maalipaikoissa johti viime viikonloppuna tappioon PJK:n vieraana, mutta positiivista oli taisteluilme mitä joukkue osoitti kentällä. Kokoonpano julkistetaan huomenna tunti ennen ottelua, mutta ainoa varma poissaolija lauantailta on pelikieltoaan sovittava Adrian Rizvani. Valmentajakaksikko Riku Säärelä-Adrian Rizvani on tehnyt töitä virittääkseen joukkueen sopivaan vireeseen viikonloppua varten, jotta voittotili aukeasi myös vuoden 2017 puolella. Tulos nähdään huomenna ja sunnuntaina ottelujen jälkeen, mutta kaikki on vielä avoinna.

Tamperelainen PP-70 sai viime viikonloppuna poikki viiden ottelun tappioputkensa Ruutupaitoja vastaan ottaen 8-2 voiton. Tappioista huolimatta PP-70 on pelannut tiukkoja maalin otteluita, jotka ovat kääntyneet heidän tappiokseen. Joukkue on ollut vaikeuksissa vieraskentillä ottaen kahdeksasta kamppailusta ainoastaan kaksi voittoa. Janne Malmi toimii PP-70:n päävalmentaja pyrkien johdattamaan joukkueensa pudotuspeleihin ja sinne päästäkseen he tarvitsevat lisäpisteitä, sillä Ruutupaidat ovat pelin vähemmän pelanneena vain pisteen päässä. Joukkue on tehnyt 57 maalia ja omiin on mennyt 72 maalia. Matias Hovi on tehokkain 7+8 tehoillaan Joona-Petteri Valkaman säestäessä 12+3 tehoillaan.

Liikunnan Riemu on kaksi sijaa oululaisia ylempänä. Riemun kausi on ollut vuoristorataa, jossa kirkkaimpana helmenä on derbyvoitto KaDysta tammikuussa jatkoajalla. Viimeisestä neljästä ottelusta jyväskyläläiset ovat ottaneet kolme voittoa, jotka ovat kohentaneet heidän asemaansa sarjan peräpäässä. Omiin Riemu on päästänyt 84 maalia ja vastustajien verkko on pöllynnyt 56 kertaa. Joukkueen valmennuksesta vastaa pelaamisen ohella maajoukkueessakin esiintynyt Ville Vähäkoitti, joka on joutunut kierrättämään vahvasti pelaajia kauden aikana johtuen muun muassa loukkaantumista. Lauantaina Riemu matkustaa Kemiin ja pelaa siellä viikonlopun ensimmäisen kamppailunsa pyrkien kartoittamaan pistepottiaan. Loppukaudesta pudotuspeleihin yltäminen vaatii heiltä vielä tukun voittoja, jotta sarjasijoitus kohenisi.

Viikonloppu näyttää lopullisen suunnan Tervareiden runkosarjalle ja resepti on selvä. Voito pitävät paikat karsintapaikassa vielä elossa, joten pelissä ovat isot asiat. Tervetuloa kannustamaan Tervarit voittoon tiukassa paikassa lauantaina ja sunnuntaina kello 19 alkaen. Liput otteluun maksavat aikuisilta 10 euroa, eläkeläiset, opiskelijat ja varusmiehet 7 euroa ja alle 12 vuotiaat lapset 5 euroa. Tervareiden sosiaalisen median kanavat palvelevat ottelun osalta mahdollisuuksien mukaan muun muassa Twitterissä tileillä @OulunTervarit ja @TervaritLIVE. Seuraa meitä myös Instagramissa @ouluntervarit ja Facebookissa osoitteessa http://www.facebook.com/OulunTervarit.

Kommentit