Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Superviikonloppuna futista ja futsalia – Urheilutalolle saapuvat GFT ja SoVo

Tervarit jatkaa pelejään Futsal-liigassa tulevana viikonloppuna tuplaotteluilla lauantaina ja sunnuntaina. Lauantaina kello 19 Urheilutalon parketille astelee espoolainen Golden Futsal Team ja sunnuntaina jatketaan kohtaamalla viime kauden pronssimitalistit Someron Voima. Viikonloppu on todellinen superviikonloppu Oulussa, sillä lauantaina AC Oulu pelaa Veikkausliigaan noususta TPS:aa vastaan Raatissa kello 15. Tervarit ja AC Oulu tekevät yhteistyötä täyttääkseen katsomot. Tervarit tarjoaa sisäänpääsyn puoleen hintaan AC Oulun kausikortilla ja TPS-ottelun pääsylipulla kumpaankin viikonlopun Futsal-liigan otteluun.

Tervarit ovat pelanneet Futsal-liigassa kolme ottelua, joista sen saldona on yksi voitto ja kaksi tappiota. Joukkue otti avauskamppailustaan voiton Ilves Futsalista ja on hävinnyt Leijona Futsalille ja viime viikonloppuna vieraskentällä Ruutupaidoille 2-5. Joukkueen otteissa on näkynyt kuinka valmistautumiskausi ja joukkueen hitsautuminen on vielä kesken. Oululaiset ovat hioneet viikon harjoituksissa hyökkäys- ja puolustuspään kuvioitaan pelaajavalmentaja Adrian Rizvanin johdolla. Joukkueessa on paljon yksilötaitoa ja kokemusta, jonka hyödyntäminen on avainsana kohti tasaisempaa suorittamista. Kokoonpanossa on mukana ensiaskelia liigassa ottavia pelureita, joilla on mahdollisuus näyttää kykynsä vastuuta saadessaan. Tervarit on tunnettu yritteliäästä ja yllätyksellistä pelistä, jota tullaan näkemään viikonlopun otteluissa tavoitteena lisätä pistepottia. Joukkueen tehokkain pelaaja on ollut alkukaudesta Adrian Rizvani 4+1 tehoillaan, Rony Knape on kerännyt kahdessa ottelussa 2+0 tehot ja Heikki Halmet saldo 0+2. Maalilla Juho Keskinen on pelannut hyvin kaksi ottelua, samoin kuin viime viikonloppuna pelannut Mikko Siivikko on täyttänyt paikkansa.

Lauantaina kello 19 käynnistyvässä ottelussa vastaan asettuu vasta yhden ottelun pelannut espoolainen Golden Futsal Team. Avausottelu PP-70:a vastaan päättyi loppuhetkillä kärsittyyn tappioon. Viikonloppuna espoolaiset pelaavat kaksi otteluista joista toinen on Oulussa ja sunnuntaina he matkaavat Kemiin FC Kemin vieraaksi. Kultapaidat sijoittuivat viime viikolla sarjassa neljänneksi ja saapuvat Ouluun uuden valmentajansa Eemeli Jokisen johdolla. Jokinen siirtyi kuluvaksi kaudeksi pääkaupunkiseudulle Liikunnan Riemusta ja otti joukkueen komentoonsa Ville Sihvoselta, joka keskittyy maajoukkueen valmennustehtäviin tällä kaudella. Pelaajapuolella jatkavat kokeneet Panu Autio, Miika Hosio, Timo Lumivaara sekä ennen etelään muuttamistaan 10 vuotta Tervareita edestanut ex-kapteeni Ari Makowski. Ilves FS:sta joukkueeseen siirtyi Niko Stenholm. Menetyspuolella on Romanian pääsarjaan siirtynyt futsalmaajoukkueen maalivahti Antti Koivumäki, joten torjuntavastuun kantaa tällä kaudella Matias Majander. Espoolaiset ovat vuosien aikana pelanneet kärkisijoista liigassa ja joukkueen tavoitteena on tulevalla kaudella jatkaa kevättä pitkään pudotuspeleissä. Nähtäväksi jää millaista peliä Jokinen haluaa joukoiltaan nähdä kentällä, mutta varmaa on kotijoukkueelta vaadittavan tiukkaa joukkuepuolustamista kukistaakseen vieraat.

Sunnuntaina vastus säilyy vähintään yhtä kovana, kun Ouluun saapuvat viime kauden pronssimitalistit Someron Voima. Launtaina somerolaiset pelaavat FC Kemiä vastaan ja matkaavat sunnuntaiksi Ouluun. Joukkue on avannut kauden kahdella voitolla ja yhdellä jatkoaikatappiolla. Otteluissa on nähty tukku maaleja, josta kertoo maalisuhde 16-11. Viime viikonloppuna somerolaiset voittivat kotonaan Kampuksen Dynamon puhtaasti 4-0 ja tätä ennen PP-70:n vieraissa 2-4. Someron Voima jatkaa valmentaja Tomi Tuomisen komennossa. Joukkueessa jatkaa viime kauden pistepörssin ylivoimainen voittaja Arber Istrefi, joka on saanut kutsun myös futsalmaajoukkueeseen. Alkukaudesta Istrefi on rohmunnut 2+6 tehot, joten punamustilla tulee riittämään kiirettä sunnuntaina. Muita mielenkiintoisia pelaajia ovat muun muassa Mikko Halonen ja 7+0 tehot paukuttanut Gezim Voca. Maalia vartioivat tulevalla kokenut Marko Laaksonen ja Joonas Puolamäki. Viime viikonloppuna joukkue kärsi loukkaantumista Mikko Halosen jouduttua jättämään ottelun kesken ja Atte Ekholm, Tuomas Hakala, Aapo Hakala, Juuso Yli-Mikola, Drilon Shala, Mikko Matinaro sekä Esa-Pekka Jaakkola huilasivat koko ottelun. Ennakon kirjoitushetkellä somerolaisten kokoonpano on vielä arvoitus, mutta Ouluun joukkue saa kokoon iskukykyisen miehistön pitkästä matkasta huolimatta.

Yhdistetään voimat ja kannustetaan AC Oulu kohti Veikkausliigaa ja Tervarit takaisin voittojen tielle. Liput Tervareiden otteluun 10 euroa (aikuiset), 7 euroa (eläk. ja opisk.), 5 euroa (Alle 15-v. lapset) ja 0 euroa (Alle 7-vuotiaat). Kausikortit 60 euroa. Tervareiden sosiaalisen median kanavat palvelevat tässäkin ottelussa etäkannattajia muun muassa Twitterissä tilillä @TervaritLIVE

Kommentit