Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Sunnuntaina vieraita Jyväskylästä – futsaljunnut ilmaiseksi otteluun

Tervareiden runkosarjan ensimmäinen puolisko täydentyy sunnuntaina Urheilutalolle, kun oululaiset saavat vieraita Jyväskylästä Kampuksen Dynamon saapuessa vierailulle. Kampuksen Dynamon (KaDy) paidassa pelaa useita maajoukkuepelureita, johtotähtenään Tervarien riveistä maajoukkueen luottomaalivahdiksi noussut Juha-Matti Savolainen. Tervarit palaa viiden vierasottelun kiertueelta kotisaliin. Vierasottelut tuottivat kaksi voittoa ja kolme tapiota, jonka jälkeen kotijoukkue löytyy sarjasta sijalta 10. 12 pisteellä. KaDy on 11 ottelun jälkeen sijalla 6. 17 pisteellään. Jyväskyläläiset pelaavat jo lauantaina Ruutupaitoja vastaan kotonaan, kun Tervarit pääsee otteluun viikon huilanneena. Ottelu on kummallekin joukkueelle tärkeä taistelussa paremmista sarjasijoituksista.

Oulun Tervarit haluaa luoda hyvää joulumieltä ja kutsuu kaikki Oulun alueen futsal-juniorit tervetulleiksi sunnuntaina 18.12. Oulun urheilutalolla kello 16.00 pelattavaan Futsal-liigan kamppailuun. Tervarit tarjoaa futsal-junioreille otteluun vapaan pääsyn ja joukkueen mukana sisään ilmaiseksi pääsee kaksi taustahenkilöä (valmentaja, huoltaja, joukkueenjohtaja jne.). Juniorien vanhemmat pääsevät otteluun puoleen hintaan eli viidellä eurolla.

Kampuksen Dynamo matkaa Oulun Italiasta Suomeen palanneen Mikko Kytölän opeilla, joka on joukkueen johtavia pelaajia myös kentällä. Velipoika Jukka Kytölä purki jokin aika sitten sopimuksensa Italiassa on jälleen mukana jyväskyläisten mukana. Maalissa on maajoukkuevahti Juha-Matti Savolainen ja toisena maalivahtina on kokenut Niila-Ville Laitinen. Pelaajarunko on pysynyt muutenkin samana viime kaudesta, sillä joukkueessa jatkavat lähes kaikki keskeiset pelaajat, kuten Jere Keskinen, Kimmo Tolvanen ja Arash Muridiyazd. Joukkue sai tälle kaudellavahvistuksia, kun Ilveksestä palasi takaisin Mikko Takala ja nuori Jani Korpela lähti hakemaan uusia oppeja yliopistokaupunkiin. PP-70:sta Jyväskylään siirtyi maajoukkueesta tuttu Sergei Korsunov ja kauden alla joukkueeseen saapui vielä kaksi vahvistusta Kataloniasta, Pol Viada Mañé ja Santi Sardà Lladó. jotka ovat esiintyneet hyvin alkukaudesta. Farmiyhteistyötä KaDy tekee Joutsan Seudun Pallon kanssa.

Sarjan alku ei ole ollut varmasti sellainen kuin joukkue on halunnut. Joukkueella on alkukaudesta viisi voittoa ja kuusi tappiota maalisuhteen ollessa 31-27, joten jyväskyläläiset ovat pelanneet tiukkoja otteluita alkukaudesta. Oma pää on pitänyt hyvin, sillä he ovat päästäneet sarjassa toiseksi vähiten maaleja. Maalinteko on ollut tervanjuontia ja joukkue on tehnyt sarjassa vähiten maaleja. Tästä huolimatta pisteitä ja voittoja on tullut, mutta otteet ovat olleet epätasaisia. KaDy on hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan, joissa vastassa olivat Leijona Futsal ja Sievi FS. Varsinkin Sieviä vastaan ottelussa joukkue oli hallitsevampi, mutta he eivät onnistuneet rikkomaan kuparista kamppailussa jatko-ottelusta huolimatta. Huomionarvoista on, että viisi voittoa ovat tulleet sarjassa keskikastin ja häntäpään joukkueista eivätkä KaDy ole vielä onnistunut korjaamaan täyttä pistepottia sarjan TOP5-joukkueilta.

Tervarit ovat tuskailleet pelinsä kanssa, mutta merkkejä paremmasta on ollut nähtävissä viime aikoina. Otteet ovat kuitenkin heitelleet turhan paljon ja kokoonpanossa on ollut liikaa muutoksia alkukauden aikana. Joukkue on päästänyt 60 maalia, joka on liikaa ja se on sarjassa kolmanneksi eniten. Maaliverkko on heilunut toisessa päässä 39, joka on neljänneksi vähiten. Joukkue hakee vielä tasapainoa ja on ollut riippuvainen kärkipelaajien onnistumisista hyökkäyspäässä. Voitto-otteluissa hyvä maalivahtipeli on ollut voiton tae ja välillä koko joukkue ei ole onnistunut tukemaan riittävästi maalivahtia tehtävässään. Alkukauden tehokkain Tervari on ollut Adrian Rizvani 9+6 tehoillaan, Dritan Stafsulalla on 7+3 tehot ja Rony Knape on nakuttanut seitsemässä ottelussa 8+1 tehot. Viime viikonloppuna Karam Hadhoud teki kahdessa ottelussa kolme maalia ja koko kaudella hänellä on kasassa pisteet 5+2. Sunnuntaina ottelusta uupuu pelikieltoaan kärsivä Evi Mateli, mutta muuten valmennuksella on käytössään laaja pelaajarinki.

Tervarit lähtee hakemaan hyvää päätöstä alkukaudelle sunnuntaina ja paluuta voittojen tielle. Liput otteluun maksavat aikuisilta 10 euroa, eläkeläiset, opiskelijat ja varusmiehet 7 euroa ja alle 12 vuotiaat lapset 5 euroa. Tervetuloa viihtymään ja nauttimaan liigatason futsalista!

Tervareiden sosiaalisen median kanavat palvelevat ottelun osalta mahdollisuuksien mukaan muun muassa Twitterissä tileillä @OulunTervarit ja @TervaritLIVE. Seuraa meitä myös Instagramissa @ouluntervarit ja Facebookissa osoitteessa http://www.facebook.com/OulunTervarit.

Kommentit