Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Sunnuntai tuo vastaan Bodens BK:n

Bodenin ylpeys Bodens BK oli 2000-luvun alkuvuosina kova luu Pohjois-Ruotsin jalkapallossa. Huippuvuodet osuivat vuosiin 2003-2005, jolloin seura edusti yksin yli puolta Ruotsia maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Superettanissa. Lähimmät kilpakumppanit kyseisellä sarjatasolla löytyivät yli 400 kilometrin päästä.

Kauas on tultu noista loistonpäivistä, nyt Boden pelaa Ruotsin Division Två:ta, neljänneksi korkeinta sarjatasoa. Seuralla on silti rahaa, sillä esimerkiksi viime vuoden vieraspelireissu Uumajaan Tegs SK:n vieraaksi toteutettiin yön yli reissuna hotelliyöpymisineen. Matkaa yhteen suuntaan kertyi 250 kilometriä. Tervarit ei taida ensi kaudella yöpyä hotellissa Kokkolan tai Vaasan reissuilla.

Ruotsin jalkapallon taso tunnetaan Suomen tasoa leveämpänä, joten alemmasta sarjatasosta huolimatta Bodens BK antaa sunnuntaisessa kohtaamisessa kovan vastuksen Tervareille. Joukkue rakentaa vahvaa kokoonpanoa tulevalle kaudelle ja tuo Ouluunkin näytille kaksi testimiestä, Gerry Maddenin ja Lester Dewee’n. Näiltä amerikkalaisilla pelaajilta löytyy historiastaan Polonia Varsovan ja Marseillen kaltaisia joukkueita. Viimeksi Dewee on edustanut Ängelholmin joukkuetta. Madden saapui testiin viikko sitten suoraan Puolasta.

Oululaisille jalkapallon aktiiviseuraajille Boden on tuttu vastustaja aiemmilta keväiltä harjoitusotteluista. Viimeisin vierailu on viime keväältä, jolloin BBK kyykytti OPS-j:tä (nykyinen ORP) 7-1 -lukemin. Oululaistuneista pelaajista niin Jeferson Pires kuin Dritan Stafsulakin ovat pelanneet Bodenin paidassa urallaan.

Me kohtaamme BBK:n sunnuntaina ja todennäköisesti saamme otteluun kovemman kokoonpanon kuin lauantain otteluun, johon valmistumista häiritsee illan futsal-ottelu, jossa pelaa moni jalkapallopuolen avauksen pelaajista. Sunnuntaina nähdään tiukka ja hyvävauhtinen Kakkosen huipputason ottelu. Ottelu alkaa sunnuntaina klo 15.00. Koko viikonlopun lipulla pääsee nauttimaan myös muiden joukkueiden otteluista, tällainen lippu maksaa 7 euroa.

Kommentit