Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Stafsula onnistui debyytissään

Tervarien vaihtopenkillä nähtiin lauantaina iloisia ilmeitä ottelun jälkeen. Joukkue palasi voittojen tielle yhden tasurin ja kahden tappiopelin jälkeen ja joukkueen riveihin paluun tekivät viime vuosien tehokaksikko Dritan Stafsula-Adrian Rizvani. Sarjanousija AC Estudiantes jäi jo ensimmäisillä minuuteilla jyrän alle ja taipui 7-3 (5-2) tappioon.

Tervarit sai hurmoksen päälle jo alkulämmittelyssä. Ottelukello ehti raksuttaa vain 26 sekuntia, kun Stafsula laukoi Juha Järän käsien kautta pallon vieraiden verkkoon. Ajassa 1.16 flunssasta toipunut Ari Makowski namutteli Oskari Tervon poikittaissyötöstä 2-0 ja hurjan alun sinetöi Adrian Rizvani kauden ensimmäisellään, kun jaksoa oli pelattu vain 2 minuuttia ja 38 sekuntia.

ACE tsemppasi kylmästä alusta huolimatta urhoollisesti ja nousi vielä maalin päähän, mutta Tervon 4-2 johtomaali avausjakson loppuun ratkaisi ottelun käytännön tasolla.

Tervarien manageri Jussi Törmä oli tyytyväinen pisteisiin:

– Pelissä on toki vielä hakemista ja kentät menivät tänään täysin uusiksi Stafsulan ja Rizvanin paluun myötä. Saimme kuitenkin onnistumisia laajalla rintamalla ja pelimme oli kuitenkin suhteellisen vapautunutta viime aikojen vaisuista otteista huolimatta: latautumisemme oli onnistunut ja fokus oli oikeissa asioissa, Törmä myhäili.

– Ensi viikonvaihteessa meillä on edessämme kaksi kovaa vieraspeliä, lauantaina matkaamme TPK:n vieraaksi Turkuun ja sunnuntaina lähdemme haastamaan hallitsevaa mestaria Tampereelle. TPK on hiipinyt kuin varkain sarjan kärkitaistoon, joukkue on hävinnyt vain yhden matsin pelaamistaan kuudesta ottelusta. Tulevaa kokoonpanoa ajatellen Auvisen Jarnon osalta tilanne on vielä auki, mutta onneksi saimme pojat takaisin kokoonpanoon, joten käytössämme pitäisi olla ihan kilpailukykyinen ryhmä, Törmä puntaroi.

AC Estudiantesilla on ensi lauantaina edessään syksyin tärkein ottelu: seurahistorian ensimmäinen paikallistaisto Ilves FS:a vastaan Futsal-Liigatasolla. Kuuden pelatun kierroksen jälkeen sarjanousija on onnistunut keräämään koriinsa vain yhden tasapelipisteen PoPalta, mutta ei varmasti taivu taistelutta edes tuplamestarin käsittelyssä. Tervarien seuraavaa kotiottelua saadaan odotella joulukuun puolelle, jolloin suklaakalenterin ensimmäisen luukun kanssa aukeaa myös urheilutalon ovet torstaina 1.12. kello 18.30, jolloin Ouluun saapuu Mad Max Valkeakoskelta.

Tervarit – ACE 7-3 (5-2)

0.23 Dritan Stafsula (Iiro Vandell) 1-0, 1.16 Ari Makowski (Oskari Tervo) 2-0, 2.38 Adrian Rizvani (Antti Peura) 3-0, 3.10 oma maali 3-1, 16.15 Juhana Jyrkiäinen 3-2, 19.16 Tervo (Makowski) 4-2, 19.22 Stafsula 5-2, 20.38 Anssi Mäkinen (Heikki Uusitalo) 5-3, 29.14 Vandell (Tervo) 6-3, 39.36 Heikki Halmet (Makowski) 7-3.
Yleisöä: 89.

Parhaat pelaajat:
Tervarit: Oskari Tervo.
ACE: Heikki Uusitalo.

Kulta: Oskari Tervo, Tervarit.
Hopea: Dritan Stafsula, Tervarit.
Pronssi: Heikki Uusitalo, ACE.

Kuvia ACE -ja Kady-otteluista täältä, kiitokset Sofia Hussolle:

Kommentit