Uutinen

Ouluhallin palloilusali

SoVo oli vahvempi sunnuntain tunnerikkaassa kamppailussa

Tervarit taisteli ja raatoi täydet 40 minuuttia sunnuntaina Oulun urheilutalolla, mutta SoVo oli lopulta liian vahva kaadettavaksi ja vei täydet kolme pistettä kotiinviemiksiksi sunnuntaina pelatusta sarjaottelusta loppuluvuin 7-3 (1-1).

Tervarit tuli sunnuntain peliin hyvin latautuneena ja pysyi taitavien vieraiden vauhdissa 34 minuuttia. Avausjaksolla kumpikin joukkue pääsi testaamaan urheilutalon maalikehikkojen kestävyyttä ja oululaisten maalissa loistanut Juho Keskinen teki useita paraatipelastuksia pitäen Tervarit mukana kamppailussa.

Ottelun avausmaali syntyi SoVon toimesta 11.minuutilla, kun Dritan Stafsula hukkasi omalla alueellaan pallon prässin alla ja Mergim Bushi siirsi pallon ohi Keskisen. Vauhdikkaan ja virherikkaan avausjakson viimeinen sekunti tuotti Tervarien 1-1 tasoitusmaalin. Vieraiden puolustus peitti Arttu Niemelän laukauksen kädellään maalivahdin alueen kaaren ulkoreunalla. Kuudennen virheen seurauksena Adrian Rizvani valitsi kumulaativisen rangaistuspotkun paikaksi virheentekopaikan ja laukoi hyvästä kulmasta pallon voimalla alanurkkaan ohi Marko Laaksosen.

Tervarien aktiivinen puolustuspeli kulutti kotijoukkueen voimia SoVo:n pitäessä yllä hyvää pallotempoa, mikä johti toisella jaksolla useisiin vierasjoukkueen ylivoimahyökkäyksiin. Taneli Kohonen toi 25.minuutilla Tervarit 2-2 tasoihin, mutta Gesim Voca kuittasi vieraat 3-2 johtoon vain runsasta minuuttia myöhemmin.

30.minuutilla Heikki Halmet survoi pallon maaliviivalta sisään kulmakuvion päätteeksi, mutta ottelun erotuomariduo tulkitsi tilanteen rikkeen arvoiseksi suorituksesi ja tasoitusmaali kääntyi SoVo:n vapaapotkuksi.

Ottelun ratkaisu nähtiin 34.minuutilla Bushin vietyä vieraat 4-2 johtoon. Tervarit haki kavennusta viidellä kenttäpelaajalla, mutta SoVon puolustusnelikko kesti isäntien paineistuksen ja sai toimitettua pallon vielä kolme kertaa tyhjänä olleeseen oululaismaaliin.

Yhdeksässä pelaamassaan ottelussa peräti 60 maalia takonut SoVo oli sunnuntainakin alati vaarallinen ja pystyi kontrolloimaan palloa myös prässin alla. Tervarit tarjosi kotiyleisölleen vauhdikkaan ja tasollaan kamppailun, mutta se ei riittänyt tänään pisteisiin.

Tervarien kokenut Heikki Halmet oli pettynyt lopputulokseen, mutta piti joukkuuensa esitystä tyydyttävänä.
– Hyvä tunnelataus oli mukana pelissämme jo eilisen matsin toiselta puoliajalta saakka, saimme pukukopissa kaivettua esiin vanhan kunnon Tervarihengen kentälle. Taistelimme koko joukkueena, mutta SoVo oli tänään vahva. Tämä viikonloppu palautti kuitenkin varmaan jokaiselle pelurille uskon omaan tekemiseemme, tästä on hyvä jatkaa kautta sarjatauon jälkeen, Halmet valoi uskoa.

Tervarit huilaa peleistä lähes kolme viikkoa, sillä punamustat nähdään seuraavan kerran liigakentällä vasta 13.12. torstaina, jolloin urheilutalolle saapuu kautensa mollivoittoisesti aloittanut FC Kemi. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti vasta 19.00.

Kommentit