Uutinen

Ouluhallin palloilusali

SoVo nappasi pisteet kotisalissaan – sunnuntaina vastassa Espoossa GFT

Tervarit oli matkannut jo perjantaina vieraskiertueelle ja pelasi lauantaina Somerolla SoVo Futsalia vastaan heidän kotisalissaan. Valmentaja Riku Säärelällä oli käytössään sarjan tulivoimaisimpia joukkuetta vastaan ainoastaan kuusi kenttäpelaajaa ja maalivahti. Ainut täysi kenttä oli muodossa Iiro Vandell-Heikki Halmet-Dritan Stafula-Adrian Rizvani ja maalilla pelasi Ilves-laina Teemu Keskinen. Henri Heikkinen ja Junior raatoivat kauden isoimmat minuuttinsa ykköskentän pelaajien pelatessa tuplavaihtoa kukin omalla vuorollaan. Kotijoukkueella oli täysi penkki ja mukanaan kaikki parhaat pelaajansa maalivahti Marko Laaksosta lukuunottamatta.

Ottelu alkoi laiskatempoisesti ehkä hienoisessa SoVon hallinnassa, mutta paikkoja oli myös Tervareilla. Teemu Keskinen esitti muutaman näyttävän torjunnan ensimmäisellä kympillä, mutta ensimmäisen maalin teki SoVo vajaan seitsemän minuutin peliin jälkeen. Tervareille tuli harhasyöttö keskialueella ja muutama sekunti tästä pallo oli maalissa. Poikittaissyötöt löysivät kohteensa ja Gesim Voca teki 1-0 Arber Istrefin syötöstä. Tervarit tuli tasoihin kymmenen minuutin kohdalla nopean vastahyökkäyksen päätteeksi, kun Heikki Halmetin syöttö tavoitti maalilla olleen Rizvani-Vandell-kaksikon. Maalintekijäksi merkittiin lopulta Rizvani, kun pallo meni maaliin SoVon maalilla pelanneen Joonas Puolamäen kautta. Maalin jälkeen Tervarit rakenteli omaa peliään rauhallisesti kokeneiden pelaajien johdolla ja käytti tarvittavat tauot viisaasti pitäen pelin rikkonaisena ja temmon matalana. Sovon paikat torjui Teemu Keskinen ja loput hoitivat maalikehikot, lähimmäksi maalintekoa pääsi Pekka Karjalainen. Tervareista parhaat paikat tulivat Iiro Vandellille, mutta maalikirjoihin Vandell ei vielä ensimmäisellä jaksolla päässyt. Avausjaksolla nähtiin vielä yksi maali Tervareiden siirtyessä johtoon 18.minuutilla Juniorin maalilla, johon syötön antoi Keskisen avauksen jälkeen Rizvani omalta kenttäpuoliskoltaan. Nämä olivat myös taukolukemat, joten avausjakson peli-ilmeeseen voitiin olla tyytyväisiä oululaisten kopissa. Tervarit oli pysynyt hyvin sovitussa pelisuunnitelmassa eikä heillä ollut suurempaa hätää kotijoukkueen hyökkäysten kanssa.

Toiselle jaksolla kotijoukkue rynnisti heti alusta lähtien ja Teemu Keskinen joutui torjuntatöihin ensimmäistä jaksoa useamman. Tervarit vetäytyi jakson alussa ottaen vastaan hyökkäyksiä, mutta SoVo tuli tasoihin vajaan 25.minuutin Puolamäen pitkällä Mikko Haloselle, joka jatkoi pallon maalin eteen yksin unohtuneelle Drilon Shalalle ja hän ei erehtynyt. Tervarit sai mahdollisuuden siirtyä uudestaan johtoon vaarallisesta paikoista tulleista vapaapotkuista, mutta ne eivät tuottaneet tulosta. Kotijoukkue hyödynsi omansa ja Istrefin kova ja tarkka vapaapotku meni etukulmasta maaliin puolustajien väistäessä palloa. Hetki tästä ja peli oli jo 4-2 Tervareiden menettäessä pallon hyökkäykseen lähdössä. Kotijoukkue käänsi pelin nopeasti ja Pekka Karjalainen päätti hyökkäyksen Drilon Shalan syötöstä. Maalin jälkeen Tervarit nostivat painopisteen siirtyessä somerolaisten päätyyn Keskisen maaliltaan hyökkäyspäähän viidenneksi pelaajaksi hakemaan kavennusta. Se oli lähellä Iiro Vandellin yrittäessä, mutta laukaus lipui hieman maalin ohi. Sen sijaan kotijoukkue siirtyi ensin 5-2 johtoon Drilon Shalan tehdessä iltapäivän toisensa, jonka jälkeen Iiro Vandell kavensi lukemia maalillaan. Tämän jälkeen Pekka Karjalainen rokotti Tervareita iltapäivän toisella osumallaan ja lopullisesti ottelun ratkaisi Istrefi 33.minuutilla muuttaen 7-3 lukemat taululle. Tämän jälkeen kotijoukkue teki vielä kaksi maalia ja ottelu päättyi lopulta heidän 9-3 voittoon. Kotijoukkueen tehokkaimmat olivat Istrefi 3+2 tehoillaan ja heidän parhaana palkittu Drilon Shala 2+2 pisteillä. Tervareista palkittiin Iiro Vandell, joka taisteli totutusti omalla tasollaan koko iltapäivän.

Kotijoukkueen laaja materiaali ja hyökkäysvoima oli liikaa Tervareille, kun punamustat olivat liikkeellä ainosstaan seitsemällä pelaajalla. SoVo nousi voitollaan 27 pisteeseen viidennelle sijalle ja Tervarit pysyi sarjan viimeisenä viidellä pisteellään. PJK on neljän pisteen päässä ja Riemu ottelun enemmän pelanneena kahdeksan pisteen päässä. Kummankin joukkueen pelit jatkuvat heti tänään, SoVo kohtaa kotonaan Kemin ja Tervarit pelaa Espoossa Golden Futsal Teamia vastaan. GFT pelasi lauantaina FC Kemiä vastaan kotonaan ja voitti heidät 7-3. Espoolaiset ovat olleet viime aikoina hyvässä vireessä voiton ollessa kolmas peräkkäinen. Pisteitä heillä on 23 ja sarjasijoitus seitsemäs. GFT:n parhaat pistemiehet ovat olleet maajoukkueestakin tutut Miika Hosio (8+18) ja Panu Autio (11+9) tehoillaan. Oululaisille hyvin tuttu ex-Tervari Ari Makowski on kerännyt 7+1 pisteet alkukaudesta. Kauden ensimmäisen keskinäisen ottelun veivät Oulussa espoolaiset lukemin 6-5 Panu Aution ratkaistessa pelin vajaa viisi minuuttia ennen loppua.

Tervarit lähtee sunnuntain otteluun viiden ottelun tappioputkessa, joten lähtökohdat eivät ole helpot. Oululaiset ovat olleet kuitenkin vaarallisimmillaan, kun joukkue on ahtaassa paikassa. Kokeneet ketut tietävät miten kannattaa pelata vieraissa, kun otteluun lähdetään altavastaajana ja kapealla materiaalilla. Ottelun käynnistyy Opinmäen liikuntahallissa kello 14 ja kamppailu nähdään todennäköisesti eilisen ottelun tapaan suorana nettilähetyksenä Futsal-liiga.tv-palvelun kautta.

Kommentit