Uutinen

Ouluhallin palloilusali

SoFo vei pisteet mennessään

Tervarien punainen lanka on edelleen kadoksissa. Lauantaina joukkue kärsi kirvelevän 3-4 (0-1) tappion kotisalissaan urheilutalolla. Tappion myötä oululaiset valahtivat sarjataulukossa sijalle seitsemän. Tervareiden viisi viimeisintä liigapeliä ovat tuottaneet pistepottiin yhden vaivaisen kotitasurin TPK:ta vastaan.

SoFo pelasi lauantaina kurinalaisesti, ja pystyi noudattamaan pelisuunnitelmaansa. Joukkue ei missään vaiheessa ottanut riskejä, vaan haki maltillisesti puolustuksen ja pallonriistojen kautta aukeavia vastaiskupaikkoja. Vieraat saivat lisäksi otteluun todellisen salama-alun, kun Benjamin Westö vei Somero-Forssan yhdistelmäjoukkueen vain minuutin pelin jälkeen 1-0 johtoon. Tervarien tuskaa lisäsi Juho Keskisen saama suora punainen pallontavoittelutilanteessa rangaistusalueen rajalla. Punaisen kortin myötä maajoukkuevahti huilaa tulevan viikonvaihteen tuplapelit KaDya ja KylVeä vastaan.

Tervarit hallitsi palloa, mutta loistokkaan ottelun maalipuiden välissä pelannut Joonas Puolamäki alusti vieraille saumat yllätykseen. SoFo siirtyi ajassa 30.56 jo 3-0 johtoon, kunnes kotijoukkue heräsi taistelemaan arvokkaista sarjapisteistä. Dritan Stafsula toi Tervarit maalin päähän vajaat kaksi minuuttia ennen päätössummeria, mutta vain neljä sekuntia myöhemmin kotijoukkueen puolustus nukahti ja Topi Luukkala pääsi vapaasti ohjaamaan kamppailun voittomaalin Aapo Hakalan millintarkasta poikittaissyötöstä.

Tervarien manageri Jussi Törmä oli pettynyt illan antiin.

-Teemme tällä hetkellä rajusti töitä, mutta ajatus kentällä on kadoksissa. Ne pienet virheet ja uinahdukset ihan perusasioissa ovat näkyneet kylmällä tavalla tulostaululla kuluneen parin viikon aikana. Onneksi runkosarjaa on vielä rutkasti jäljellä, joten paniikkiin ei ole vielä mitään syytä. Tärkeintä on vain katkaista tämä kierre ja päästä takaisin raiteilleen, Törmä huokaisi.

Tervarit matkaa lauantaina Jyväskylään huimassa nosteessa liitävän sarjajohtaja KaDyn vieraaksi ja sunnuntaina kello 18.30 Tervarit hakee revanssia KylVestä Oulun urheilutalolla kello 18.30 alkavassa koitoksessa.

Tervarit – SoFo 3-4 (0-1)
1.08 Benjamin Westö (Esa-Pekka Jaakkola) 0-1, 22.35 Westö (Mikko Matinaro) 0-2, 30.56 Pekka Karjalainen (Jaakkola) 0-3, 31.52 Jukka Korhonen (Oskari Tervo) 1-3, 38.11 Dritan Stafsula (Harri Lehtiniemi) 2-3, 38.15 Topi Luukkala (Aapo Hakala) 2-4, 39.36 Riku Säärelä (Iiro Vandell) 3-4.

Ulosajo: Juho Keskinen, Tervarit.

Yleisöä: 79.

Parhaat pelaajat:
Koti: Riku Säärelä.
Vieras: Joonas Puolamäki.

Kulta: Joonas Puolamäki, SoFo.
Hopea: Benjamin Westö, SoFo.
Pronssi: Pekka Karjalainen, SoFo.

Kommentit