Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Sievi FS vahvempi kauden kauden ensimmäisessä paikalliskamppailussa

Lauantai-iltapäivänä pelattiin kauden ensimmäinen paikallisottelu Sievi FS:n ja Tervareiden kohdatessa. Asetelma oli selvä otteluun lähdettäessä, sillä Tervarit sai vastaansa vielä tappiottaman sarjajohtajan ja Tervarit oli ennen ottelua sarjassa sijalla 10.. Tervarit lähti vierasotteluun kahdella kentällisellä, joista ykkösnyrkin muodosti: Heikki Halmet- Dritan Stafsula-Adrian Rizvani-Evi Mateli eli avauksessa oli rutkasti kokemusta ja taitoa. Toiseen ketjuun jäi Niko Isola-Teemu Pähtilä-Karam Hadhoud, mutta käytännössä ykköskentän kaksi miestä kiersi vuorollaan täydentäen kakkosketjua. Maalissa debytoi Ruslan Minjushin, jolle ottelu oli ensimmäinen liigatasolla. Hän on pelannut aiemmin JS Herculesin riveissä jalkapalloa Kolmosen tasolla ja futsalin puolella JS Hercules/2:ssa Kakkosessa. Kotijoukkue Sievi pääsi pelaamaan lähes parhaillaan lauantaina, sillä vain Jarmo Junno puuttui tämän kauden vakiomiehistä. Maalissa pelasi Miikka Toivola ja ykköskenttä oli totutun kova: Henri Heikkilä-Nikola Erceg-Joni Pakola-Rami Tirkkonen. Kakkoskentässä viilettivät Juho Alasuutari-Juho Väinälä-Jaakko Alasuutari ja neljäntenä kiersi pääasiallisesti joku ykköskentän pelureista.

Sievi otti ottelun alussa pallonhallinnan odotetusti itselleen ja Tervarit iski riistojen sekä harhasyöttöjen jälkeen vastahyökkäyksillä. Varsinaisia maalintekoyrityksiä oli vähän ja peli tasoittuikin alun kotijoukkueen hallinnan jälkeen. Joni Pakola pääsi kokeilemaan useamman kerran ennen kuin onnistui vajaan kahdeksan minuutin jälkeen Ercegin syötöstä. Erceg tsippasi pallon oikeaan laitaan, josta Pakola laukoi tulisesti, jonka Minjushin torjui. Irtopallon Pakola tykitti yläriman alle. Minjushin nappasi muutaman tärkeän torjunnan pitäen lukemat tasaisina. 11.minuutilla Henri Heikkilä veti kaukaa tolppaan säästäen vielä vieraat. Sekavan keskialueen tilanteen jälkeen Nikola Erceg katkaisi Heikki Halmetin puskun ja epäonnistuneen syötön jälkeen sai pallon takaisin itselleen ja laukoi kotijoukkueen kahden maalin johtoon. Tästä ei mennyt kauaa, kun peli oli 3-0 Pakolan iltapäivän toisella maalilla. Tervarit rikkoi oman kuparisensa 14.minuutilla Teemu Pähtilän antaman rajapotkun jälkeen, jonka laukoi sisään puolustuksen kautta Adrian Rizvani. Hetki tästä ja kesken Sievin painostusta Rizvani laittoi pitkän syötön toiseen päätyyn juoksevalle Dritan Stafsulalle, joka laukoi pienestä kulmasta taukolukemat 3-2 puolustajan estelyistä huolimatta.

Avausjakson lopulla kotijoukkueella oli paikkoja lisämaaleihin, mutta tolpat, Minjushin ja lukuisat ohilaukaukset estivät lisämaalien synnyn. Avausjaksolla kotijoukkue oli odotetusti hallitsevampi ja hallitsi palloa selkeästi enemmän. Tervareiden osalta organisoitu hyökkäyspeli haki edelleen muotoaan ja parhaimmat tilanteet tulivat erikoistilanteista sekä vastahyökkäyksistä. Toinen jakso alkoi vahvalla kotijoukkueen hallinnalla, mutta peli tasoittui taas jakson kuluessa. Kotijoukkue kuitenkin teki seuraavan maalin 32.minuutilla, kun Pakola viimeisteli hattutemppunsa Ercegin antaman kulman jälkeen. Tilannetta edelsi keltapaitojen kulmasuma ja läheltäpiti-tilanne punamustien päässä. Vieraiden paras paikka toisella jaksolla tuli tämän jälkeen Rizvanille, mutta Miika Toivola venyi pallon eteen torjuen sen yli rajoista. Vajaat viisi minuuttia ennen loppua oululaiset ottivat aikalisän ja viidennen kenttäpelaajan käyttöön yrittäen kaventaa ottelua. Pallo pyöri mukavasti ja Sievi vetäytyi omaan neliöönsä. Keskusta oli kuitenkin hyvin tukittu, joten laukaisupaikat tulivat joko kulmista tai kaukaa kotijoukkueen maalilta. Tervarit pääsi kuitenkin kaventamaan ylivoimapelin jälkeen Rizvanin iltapäivän toisella maalilla, kun hän ensin laittoi pallon Ercegin längistä eteenpäin ja laukoi sen jälkeen puolustuksen keskeltä pallon alakulmaan. Pakkopelistä huolimatta Tervarit ei saanut aikaan kavennusta vaan Miika Toivola viimeisteli loppulukemat 5-3 kaksi sekuntia ennen loppua.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin Nikola Erceg ja Tervareiden paras oli Dritan Stafsula. Sievi jatkaa voitollaan sarjakärjessä ja Tervarit tippuivat yhden sijan tappion myötä. Saldona kuuden ottelun jälkeen on yksi voitto ja viisi tappiota.

Kotijoukkueen pelistä huokui vuosien aikana tehty yhteinen työ ja lukuisat harjoitukset, jonka perusteella pelaajat tuntevat ja löytävät toisensa kuin ajatuksen voimalla. Tervareiden osalta ykköskenttä on pelannut pitkään yhdessä ja heiltä löytyy riittävästi kokemusta, taitoa ja ratkaisuvalmiutta hankalissakin paikoissa. Puolustuspeli on kontrolloidumpaa kuin viime viikonloppuna ja vastahyökkäyspeli suoraviivaista. Tehtävää riittää kuitenkin, jotta lisäpisteitä tulisi. Tälle kaudella mukaan tulleista pelaajista Karam Hadhoud on ollut näkyvä pelaaja ja tuonut vääntövoimaa joukkueen hyökkäys- ja puolustuspeliin. Futsal-liiga siirtyi ottelun myötä maajoukkuetauolle ja Tervarit jatkavat ottelujaan 5.11.2016 klo 15 PJK Pirkkalaa vastaan Urheilutalolla.

Kommentit