Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Savolainen nollasi espoolaiset

Oulun Tervarien ja Suomen maajoukkueen luottovahti Juha-Matti Savolainen nousi isoon rooliin lauantaina Oulun urheilutalolla pelatussa revanssihenkisessä kamppailussa, jonka Tervarit ja Savolainen veivät nimiinsä puhtaasti maalein 3-0 (1-0). Vain viikkoa aiemmin oululaiset jatkoajalla Futsal-cupin puolivälieräpelissä ulos lopputurnauksesta kammennut GFT ei kyennyt rikkomaan kuparistaan – useista avopaikoistaan huolimatta.

Tervarit esitti lauantaina kauden eheimmän 40-minuuttisensa valmentaja Jani Paanasen silmin katseltuna. Koko joukkue oli sitoutunut nöyrään puolustuspeliin ja GFT ei saanut tässä pelissä viidellä kenttäpelaajalla (jolla se pelasi käytännössä viimeiset kahdeksan minuuttia) punamustien puolustusta täyteen hätätilaan.

Erinomaisen puolustustyöskentelyn lisäksi Aleksi Autioniemen ja Adrian Rizvanin maaleja edelsi hyvin rakennetut pallorallit ja Juppis Savolainen kruunasi täyden kympin päivänsä upottamalla 3-0 maalin nopealla ja oivaltavalla avauksella tyhjäksi jätettyyn GFT-maaliin.

Ottelulla ja täydellä pistepotilla oli isossa kuvassa suurikin merkitys kotijoukkueelle. Kun runkosarjaa on pelaamatta vielä viisi kierrosta, Tervareilla on matkaa liigan viidenteen sijaan enää yksi piste ja viimeiseeen kotietuun oikeuttavaan neljänteen paikkaan on matkaa neljä pistettä. Oululaiset matkaavat hyvällä itseluottamuksella ensi lauantaina Turkuun TPK:n vieraaksi. TPK käy omaa kamppailuaan viimeisestä pudotuspelipaikasta, jota pitää tällä hetkellä hallussaan Jyväskylän Riemu. Turkulaiset ovat kolme pisteeen takaa-ajomatkalla.

Kommentit