Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Ruutupaidat voitokas Urheilutalolla – Tervarit kaatui tehottomuuteensa

Tervarit palasi futsalin pariin tänään lauantaina ja vastaan tuli Ruutupaidat Vaasasta. Ottelu oli tärkeä kummallekin joukkueelle, Ruutupaidat tavoittelee pudotuspelipaikkaa ja Tervarit oli ennen ottelua sarjan jumbosijalla joulutauolla annetun pistevähennyksen johdosta. Kotijoukkueen lähtökohtia otteluun ei helpottanut pitkä poissaolijalista iltapäivän kamppailusta. Joukkueelta puuttuivat muun muassa Adrian Rizvani korttitilin täyttymisen vuoksi, Dritan Stafsula ja Rony Knape puuttuivat myös kokoonpanosta, samoin kuin Konstantin Belov. Valmennukseen oli tullut Adrian Rizvanin avuksi tuttu kasvo oululaiselle futsal-yleisölle, kun loukkaantumisen vuoksi sivussa oleva Riku Säärelä oli mukana tänään. Maalissa pelasi totutusti Juho Keskinen, ykköskenttä oli muodossa Teemu Pähtilä-Evi Mateli-Iiro Vandell- Heikki Halmet ja kakkonen Karam Hadhoud-Henri Heikkinen-Arno Kandelberg-Niko Isola.

Avausjakso ei paljoa lupaillut reilulle satapäiselle kotiyleisölle, kun kotijoukkueen paikat olivat vähissä ja vieraat vastasivat maalinteosta. Ensin kolmannella minuutilla Ludwig Siegfrieds ampui pallon yläkulmaan kulman jälkitilanteesta. Tilanteessa Tervareiden puolustus laiskotteli päästäen kulman antaneen Siegfriedsin nousemaan pitkin kaarta ja joukkueen kapteenilla oli liikaa tilaa eikä ketään estämässä laukausta, joten Juho Keskinen oli tilanteessa voimaton. Vieraat olivat tämän jälkeen niskan päällä ja kotijoukkueen tilanteet olivat vähissä. Vieraiden johtoa lisäsi 11.minuutilla Aapo Autio, kun kotijoukkueen puolustus lepsuili sivurajapotkun jälkeisessä tilanteessa. Aapo Autio jätti pallon Miika Niemelle, joka ampui ja pallo kimposi hyökkääjän jalasta maalin sivulle, jonne Autio oli jo ehtinyt. Evi Mateli jätti seuraamatta Autiota ja hänellä oli aikaa katsoa mihin pallon lopulta laittaa. Kolme minuuttia myöhemmin laiska paluu puolustukseen Tervareilta kostautui ja 0-3 lukemat viimeisteli Lauri Karri Matias Träkbäckin lauottua ensin kaukaa. Keskinen torjui ensimmäisen, mutta Karri oli ennen puolustajia paikalla ja laittoi paluupallon sisään. Näissä lukemissa mentiin tauolle ja Tervareiden valmennuksella sekä pelaajistolla oli isoja asioita puhuttavana tauolla, sillä peli-ilme oli kauden heikointa ja paikat todella vähissä.

Toiselle jaksolla kotijoukkue sai luotua enemmän paikkoja kuin ensimmäisellä ja ikitaistelija Iiro Vandell herätti toivoa Urheilutalolle saapuneissa katsojissa rikkomalla kuparisen tänään kapteenina pelanneen Teemu Pähtilän syötöstä 22.minuutilla. Komea maali ja tämän jälkeen kolisteltiin maalirautoja kummassakin päässä useampaan kertaan ja Tervarit tuli lopulta ennen puolta tuntia maalin päähän, kun Lauri Karrin tolppalauksen jälkeen Tervarit avasi pelin nopeasti. Tämä avasi läpiajon Evi Matelille Heikki Halmetin ja Vandellin esityöstä. Taitava pallonkäsittely Matelilta ja pallo Rasmus Hakalan längistä sisään. Peli oli jo 2-3 ja yleisössä odoteltiin tasoitusta. Tervarit haki vimmatusti tasoitusta, mutta sitä ei koskaan tullut ylivoimapelistä huolimatta. Viidellä kenttäpelaajalle pelaaminen oli tehotonta, jonka aikana Tervarit sai aikaa yhden laukauksen yli kolmen minuutin pyörityksen aikana. Tappio tarkoitti Tervareiden jäämistä viiteen pisteeseen sarjan viimeiselle sijalle ja Ruutupaidat nousi sijalle 8. ja heillä on nyt pisteitä 17 kappaletta. Otteluraati palkitsi tänään vieraista Ludwig Siegfriedsin ja kotijoukkueesta Iiro Vandellin.

Toinen jakso oli kotijoukkueelta jo parempaa peliä, mutta valitettavasti tärkeää tasoitusmaalia ei saatu tänään aikaan ja vieraat veivät pisteet mukanaan. Lisäpisteitä haetaan kahden viikon päästä tuplaotteluilla vieraissa ensin lauantaina Someron Voimaa ja sunnuntaina Golden Futsal Teamia vastaan.

Kommentit