Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Ruutupaidat saapuu Ouluun sunnuntaina

Sunnuntaina on juhlapäivä, sillä Tervarit esittäytyy ensimmäistä kertaa tällä kaudella kotiyleisölleen Oulun urheilutalolla klo 15 alkaen. Ottelussa vietetään lisäksi Tervarit-junioreiden kauden päättäjäisiä, joten juniorit pääsevät otteluun ilmaiseksi ja vanhempien pääsylipun hinta on 5 euroa.

Vastaansa uusiutunut Tervarit saa liiganousija Ruutupaidat Vaasasta, joka nousi viime kauden päätteeksi Futsalin Ykkösestä takaisin liigaan muutaman vuoden poissaolon jälkeen. Vaasalaiset keräsivät 49 pistettä ja olivat sarjan ykkösiä ennen Saaksjärven Loisketta ja TPK:n sarjasta luopumisen kautta liigaan noussutta FC Kemiä. Viikonloppuna Ruutupaidat matkaa ensin lauantaiksi FC Kemin vieraaksi Kemiin ja sunnuntaiksi vaasalaisten tie vie Ouluun Tervareiden vieraaksi. Tervarit avasivat jo viime viikonloppuna oman liigataipaleensa Valkeakoskella, mutta punamustat kärsi niukan tappion Mad Maxeille maalein 2-3 toisen jakson lupaavista otteista huolimatta.

Ruutupaidoilla ja Tervareilla löytyy rutkasti yhteistä historiaa aiemmilta Futsal-liigakausilta. Viimeisin kohtaaminen on kaudelta 2009-2010, jonka jälkeen vaasalaiset tippuivat Futsal-ykköseen. Kummassakin joukkueessa on mukana pelaajia ja toimihenkilöitä, joilla on vielä hyvässä muistissa aiemmat tiukat kohtaamiset. Oulun ylpeyden listalta muun muassa Adrian Rizvani, Heikki Halmet ja Juho Keskinen ovat olleet mukana tiukoissa taistoissa, kun taas vaasalaisista kapteeni Pekka Liukkonen ja valmentajaksi siirtynyt Tomislav Krstevski ja Nicolas Tuisku. Vuosien saatossa Tervarit ovat olleet niskan päällä voittojen määrässä ja he ovat poistuneet voittajina parketilta seitsemän kertaa. Ruutupaidat ovat korjanneet voiton viisi kertaa ja kahdesti on päädytty tasatulokseen. Pudotuspeleissä joukkueet ovat kohdanneet kerran Tampereella pelatuissa turnausmuotoisissa finaaleissa, jolloin oululaiset olivat parempia vieden seurahistoriansa ensimmäiset pronssiset mitalit tervakaupunkiin.

Vaasalaiset lähtevät kuluvaan kauteen pitkälti samalla rungolla, jolla he nousivat liigaan. Joukkueen tavoitteena on vakiinnuttaa paikkansa liigassa. Vahvistusta on hankittu maalivahtiosastolle Saaksjärven Loiskeelta Iiro Auvisen muodossa. Vaasalaisilla on tasapainoinen maalivahtikaksikko, kun luotettava Ville Rantala sai rinnalleen maajoukkueen portteja kolkuttelevan Rantalan. Joukkueessa jatkaa pitkäaikainen kapteeni Pekka Liukkonen, jolle kausi on jo 11.peräkkäinen Ruutupaidoissa. Viime kaudella Liukkonen paukutti 24 maalia ja oli koko sarjan pistepörssissä viides, vaikka häneltä jäi osa otteluista väliin.

Oululaisyleisön kannattaa tarkkailla myös lupaavia otteita viime kaudella esittänyttä Toni Pylkkästä, jolla oli iso rooli nousussa ja pistepörssistä irtosi sija 8. tehoilla 10+15. Ruutupaidat uutisoi lisäksi kotisivuillaan joukkueessa jatkavan ottelukohtaisella sopimuksella seuralegenda Jan-Christian Westermarkin. Hän on ollut vaasalaisten mukana seuran liigataipaleen alusta alkaen kaudesta 2001-2002, joten legendalla kausi on jo 15 peräkkäinen. Hattu päästä.

Kotijoukkue Tervarit lähtee otteluun hakemaan kauden avausvoittoaan. Juho Keskinen palaa sunnuntaina punamustiin väreihin vuoden tauon jälkeen. Lainapesti Sievi Futsalissa euro-otteluissa päättyi niukkaan putoamiseen viime viikonloppuna. Dritan Stafsula ja Iiro Vandell puuttuvat vielä tulevana viikonloppuna punamustien miehistöstä AC Oulun kauden jatkuessa Tammisaaressa. Kotiavaukseen astelee tappiosta sisuuntunut miehistö ja takana on tiivis viikko harjoituksissa.

– Viime viikonlopun MadMax -ottelusta jäi varmasti jokaisella pelaajalla päällimmäiseksi tunteeksi harmitus, koska reissusta olisi pitänyt tuoda kolme pistettä nollan sijaan. Pisteiden sijaan matkasta tarttui hyvää oppia, miten nopeasti asiat voivat pelin sisällä muuttua suuntaan ja toiseen. Positiivisena pelistä jäi mieleen tason nosto toiselle puoliajalle, Halmet summasi.

Tulevasta ottelusta kokenut kehäkettu odottaa kasvojen pesua.

– Avausottelussa päästimme harmillisia maaleja omaan päähän, mutta rapatessa roiskuu. Ruutupaidat-peli onkin hyvä paikka pestä kasvot Valkeakosken roiskeista.

Pelaajavalmentaja Halmetilla on itsellään aiempaa historiaa vaasalaisia vastaan aiemmilta liigakausilta, joten ottelu tarjoaa lisälatauksen hänelle ja muutamalle muulle kokeneelle kotijoukkueen pelaajalle

– Meille vanhemmille pelaajille Ruutupaidat-peli on vähän nostalginen hetki, sillä vanha rakas vastustaja on noussut takaisin liigaan. Aikoinaan pelit Ruutupaitoja vastaan olivat kauden kohokohtia, eikä niistä tunnetta puuttunut.

Sunnuntailta Halmet odottaa yleisön löytävän Urheilutalolle ja tasapainoista esitystä joukoiltaaan

– Toivottavasti saadaan sunnuntaina tupa täyteen ja perinne jatkumaan. Jokaisella on varmasti kova näytönhalu kotiavauksessa, mutta on myös tärkeää pitää pää kylmänä eikä lähteä yliyrittämään. Tärkeää on, että kentälle löytyy hyvä balanssi ja rentous pallolliseen pelaamiseen, päättää Halmet

Liput otteluun maksavat aikuisilta 10 euroa, opiskelijat ja eläkeläiset kustantavat 7 euroa. Alle 15-vuotiaat juniorit pääsevät sisään 5 euron pääsylipulla ja alle 7-vuotiaat lasketaan sisään ilmaiseksi.

Kausikortit ovat edelleen myynnissä ottelun lipunmyynnissä, mutta voit hankkia kausikortin myös ennen sunnuntaita. Täksi kaudeksi on kehitetty vanhojen kausikorttien rinnalle uutena tuotteena tukikausikortti, jolla voi tuoda jokaiseen otteluun mukaasi yhden henkilön. Ohessa tarkemmat tiedot kausikorteista ja tilausohjeet:

Kausikorttien hinnat:
Aikuinen 60 euroa
Työttömät, opiskelijat, eläkeläiset ja lapset 40 euroa
Tukikausikortti, jolla voit tuoda jokaiseen otteluun lisäksesi yhden henkilön 100 euroa

Tilaa oma kausikorttisi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen ouluntervarit@gmail.com, jossa on nimesi ja osoitteesi. Kausikortin voit lunastaa nimelläsi ennen kotiotteluita lipunmyynnistä.Tämän jälkeen voit maksaa valitsemasi kausikortin seuran tilille seuraavien maksuohjeiden mukaisesti.

Tilinumero: FI59 4055 0011 8066 23 / Aktia /
Saaja: Tervarit ry.

Tervetuloa nauttimaan sunnuntaina futsalviihteestä aina hyvätunnelmaiseen Urheilutaloon klo 15 alkaen.

Kommentit