Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Rizvani siirsi ratkaisun Espooseen

Veitsi kurkulla kotisalissaan urheilutalolla pelannut Tervarit ei myy nahkaansa halvalla. Jo lauantaina hienoa kevätkuntoa Espoossa uhkunut Adrian Rizvani oli sunnuntan koitoksessa täydessä tulessa. Avausjaksolla puhtaan hattutempun viimeistellyt Rizvani keräsi saldoksi huimat neljä maalia ja yhden maalisyötön johtaen Tervarit suvereeniin 6-1 (3-0) voittoon.

GFT oli jälleen liikkeellä vain seitsemällä kenttäpelaajalla. Joukkue hallitsi kenttätapahtumia ensimmäiset 10 minuuttia, mutta Rizvanin ohella loistanut Juho Keskinen antoi oululaisille mahdollisuuden voittoon torjunnoillaan ja tarjoili myös kahdella pitkällä avauksella esityöt Ari Makowskin ja Rizvanin maaleihin. Vieraiden materiaalin kapeus näkyi toisella jaksolla joukkueen pelatessa käytännössä viimeiset 11 minuuttia viidelle kenttäpelaajalla. Joukkue hallitsi palloa ja pelasi pitkiä hyökkäyksiä, mutta ei saanut puserrutuksi maltilla puolustanutta kotijoukkuetta todella ahtaalle.

Hienon ottelun torjunut Juho Keskinen oli kamppailun jälkeen tyylilleen uskollisen vaatimaton:

– GFT pääsi laukomaan etenkin avausjaksolla useita kertoja ns. maalintekoalueelta, mutta suorat vedot ovat sinällään helppoja torjua, koska oikea sijoittuminen ja pieni vastaantulo vaativat paljon taitoa hyökkääjältäkin. Niissä tilanteissa täytyy vain peittää mahdollisimman iso alue ja toivoa parasta, Keskinen naurahti.

– Ylivoimahyökkäykset ovat veskarin silmin pahimpia. Sivuttaissiiroista tulevien laukauksien torjuminen vaatii jo tuuriakin, mutta puolustimme tänään hyvin ja emme päästäneet GFT:tä pelaamaan poikittain maalimme edestä, Keskinen antoi tunnustusta.

Antti Peura oli saanut RoPS:lta luvan matkustaa Ouluun vahvistamaan kotijoukkueen rivejä. Peuran panos ja liikkuminen on merkittävä lisä Tervarien aktiiviseen puolustusnelikkoon.

Kolmas ja samalla ratkaiseva puolivälierä pelataan keskiviikkona Espoon Leppävaarassa kello 19.30. TP-Kaarle siirsi KaDya vastaan Tervarien tavoin ratkaisun kolmanteen otteluun, joten mahdollisilla välieräpareilla spekuloiminen on vielä ennenaikaista.

Kommentit