Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Rissanen torjui pisteet Sieviin

Tervarien haaveet runkosarjan neljännestä sijasta ja kotiedusta haudattiin käytännössä lauantaina. Tiiviisti puolustanut Sievi Futsal vei parhaan terän Tervarien hyökkäyskalustolta ja voitti kamppailun ansaitusti maalein 3-1 (1-1).

Ottelun hahmoksi nousi jo edellisessä pelissään KaDya vastaan vain yhden maalin taakseen päästänyt ex-tervarivahti Matti Rissanen, joka keräsi tukun torjuntoja ja antoi joukkueelle mahdollisuuden voittoon. Virkaveli Juho Keskisen iltaan pienen särön toi ottelun voittomaaliksi jäänyt 1-2 osuma, jonka Radik Akhmetkhanov lähetti matkaa lähes puolesta kentästä.

Oulun urheilutalolla nähtiin jo esimakua tulevasta pudotuspeleistä. Kumpikin joukkue pyrki pelaamaan kontrolloitua futsalia ja yritti minimoida helpot virheet omalla puolustusalueellaan. Tervarien ongelmaksi muodostui nopeasti täyteen otettut rikkeet, joiden vuoksi joukkueen peli kärsi kummankin jakson viimeisillä minuuteilla.

Sievin espanjalaisvahvistus Hugo Ferrera Mezquiea on osoittautumassa onnistuneeksi täsmähankinnaksi. Ferrera ampui Sievin avausmaalin ja pelasi pallollisena maltillisesti pelivälinettä omilleen jakaen.

Tervarien manageri ja uunituore isä Jussi Törmä manasi hukattuja maalipaikkoja.

– Olimme ottelussa hyvin mukana ja saimme rakennetuksi enemmän potentiaalisia maalintekotilanteita kuin vihulainen, mutta laukauksien laadussa oli tänään toivomisen varaa. Kaksi tehtyä maalia kahteen viime matsiin ei juuri hymyilytä, varsinkaan tässä vaiheessa kautta, kun panokset kasvavat ja jokainen pistemenetys näkyy konkreettisesti sarjataulukossa ja loppusijoituksessa. Kuusi pistettä on vielä jaossa ja ne pitäisi ottaa, Törmä summasi.

Sievin sijoitus runkosarjassa on mitä todennäköisimmin neljäs, sillä lauantaina kolme pistettä Ilvekseltä napannut GFT on edelleen viiden pisteen karkumatkalla. Tervarit puolestaan taistelee viidennestä sijasta TPK:n kanssa. Joukkueiden välissä on neljä pistettä turkulaisten eduksi, mutta TPK:n loppuohjelma on haastava. Se kohtaa päätöskierroksilla kärkijoukkueisiin lukeutuvat GFT:n ja KaDy:n.

Tervarit – Sievi Futsal 1-3 (1-1)
3.40 Hugo Ferrero Mezquiea (Juho Alasuutari) 0-1, 18.44 Oskari Tervo (Heikki Halmet) 1-1, 29.25 Radik Akhmetkhanov (Alasuutari) 1-2, 36.20 Tatu Ahonen (Jarmo Junno) 1-3.

Yleisöä: 141.

Parhaat pelaajat:
Tervarit: Adrian Rizvani.
Sievi Futsal: Juho Alasuutari.

Kulta: Juho Alasuutari, Sievi Futsal.
Hopea: Matti Rissanen, Sievi Futsal.
Pronssi: Adrian Rizvani, Tervarit.

Kommentit