Uutinen

Ouluhallin palloilusali

PTU saapuu lauantaina Tervareiden vieraaksi

Tervarit palaa viime viikonlopun kahden tappiollisen vierasottelun jälkeen tositoimiin lauantaina Urheilutalolla kello 19, kun vieraaksi saapuu porilainen PTU. Sarjaa on jäljellä tervakaupungin ylpeydellä ennen lauantain kamppailua viisi ottelua ja Tervarit on sarjassa sijalla neljä 27 pisteellään. Futsal-Ykkösen kärjessä on FC Kiisto 16 ottelua pelanneena 33 pisteellä tasapisteissä Zenithin kanssa. TPK on kolmantena 28 pisteellä ja AS Moon on viidentenä pisteen päässä Tervareista kaksi ottelua vähemmän pelanneena. Vierailijat ovat kolmanneksi viimeisenä 15 pisteellään pisteen edellä FC OPaa.

Juha Laaksosen valmentamien porilaisten kausi on ollut haasteellinen. Joukkue kärsi ennen vuodenvaihdetta loukkaantumisista, mutta pelaajatilanne on parantunut kauden edetessä. PTU on kärsinyt kauden aikana tehottomuudesta ja joukkue on tehnyt sarjassa toiseksi vähiten maaleja, 41. Omaan päätyyn on mennyt 67 takaiskua. Joukkue on ottanut valtaosan pisteistään kotikentällään, jossa se on voittanut neljä peliä ja hävinnyt kuusi. Vieraissa on ollut tahmeampaa saldon näyttäessä yhtä voittoa ja neljää tappiota.

PTU:n viiden viimeisen ottelun kuntopuntari näyttää kahta voittoa ja kolmea tappiota. Joukkueen tehokkain pelaaja on ollut Joonas Meura 12 (8+4) pisteellään ja Tuomas Kallioisella on 10 (3+7) pistettä. Timo Laurilalla on myös 10 (6+4) pistettä ja Toni Miettisellä on 9 (7+2) pistettä. Joukkue tarvitsee kipeästi pisteitä loppukauden vieraspainotteisella otteluohjelmalla, sillä taistelu sarjan tyvipäässä on tiukkaa. Porilaisilla on matkaa viisi pistettä paikalliskilpailija FC Raumaan, jolla on yksi ottelu enemmän pelattuna. PTU jatkaa Oulusta Raaheen sunnuntaiksi AS Moonin vieraaksi. Myös seuraavana viikonloppuna ovat edessä tuplapelit, ensin lauantaina Vaasassa Kiistoa vastaan ja sunnuntaina FC OPa Oulussa.

Tervareiden viime viikonlopun kaksi tappiota hankaloitti suorasta noususta kamppailua. Punamustilla on jäljellä viisi ottelua, joista kolme on kotisalissa ja vieraissa kohdataan PJK ja Monkulat. Päävalmentaja Hirvelän mukaan joukkue lähtee voittamaan jokaista jäljellä olevaa ottelua, jonka jälkeen voidaan katsoa sarjataulukkoa, mihin se on riittänyt sarjassa. Tervarit on pelannut läpi kauden hyvää futsalia, mutta joukkuetta on vaivannut hyökkäyspäässä tehottomuus. Joukkueen nuoruus on näkynyt kaksinkamppailussa, joissa se on jäänyt fyysisesti alakynteen kokeneempia ja vahvempia vastustajia vastaan.

Joukkueen nuoruutta kuvaa viime viikonlopun otteluiden kokoonpano, jossa oli ainoastaan kaksi yli 21-vuotiasta kenttäpelaajaa. Lauantaina riveistä uupuu varmuudella pelikieltoinen kapteeni Iiro Vandell, mutta muuten joukkueen terveystilanne vaikuttaa hyvältä. Lisähaastetta viikonloppuun tuo lauantaina pelattava U19 Futsal-liigan turnaus, jossa ovat mukana yhteistyöseurat Haukiputaan Pallo ja Tervarit juniorit. Ennakko kirjoitettaessa ei ole vielä selvillä ketä on mukana näissä otteluissa Tervareiden kokoonpanosta. Ottelun kokoonpano julkaistaan tunti ennen ottelua Palloliiton tulospalvelussa, jota kautta on mahdollista seurata ottelun etenemistä tekstimuodossa jollei pääse paikalle Urheilutalolle.

Tervareiden viimeisen viiden ottelun saldo on ollut kaksi voittoa ja kolme tappiota. Tervarit on ollut vahva kotikentällään läpi kauden ja joukkue on vielä tappioton kotisalissa. Saldo on vahva, kuusi voittoa ja kaksi tasapeliä.

Pääsyliput otteluun maksavat 10 euroa ja alennusryhmiltä 5 euroa. Kaikille Tervarit-juniorien ja HauPan junioripelaajille on illan otteluun vapaa pääsy. Ottelussa palvelee Terwari-kahvio. Myyntipisteessämme käy maksuvälineeksi vain käteismaksu.

Tervetuloa!

Kommentit