Uutinen

Ouluhallin palloilusali

PP-70 ryösti kaksi pistettä pitkän kaavan kautta

Lauantaina tasapainoisen esityksen jälkeen PJK:lta tärkeät kolme pistettä luvuin 4-2 ottanut Tervarit jatkoi sunnuntaina tuplakotipeliensä sarjaa, kun vastaan asettui pudotuspelipaikasta tiukkaa kisaa käyvä PP-70. Oululaisten kokoonpanossa ei nähty suuria muutoksia sitten lauantain; pelikieltonsa sovittanut Adrian Rizvani otti paikkansa pelaajalistalla pudottaen Toni Kaikkosen katsomon puolelle.

Tervarit ei saanut pelin ensiminuuteille haluamaansa hurmosta ja tiukasti puolustuspeliinsä taktiikkansa pohjannut PP-70 rokotti punamustien oman alueen virheistä jo 2-0 johtoon Matias Hovin ja Vili-Atte Mäkisen maaleilla 13 peliminuutin jälkeen. Jakson edistyessä Tervarit sai pelinsä rullaamaan ja vyörytti useita laadukkaita hyökkäyksiä vieraiden maalille. PP-70:n puolustus luuti kahteen otteeseen pallon pois omalta maaliviivaltaan.

Tervarien maalitilin avasi vahvasta läpi ottelun vääntänyt Juho Väinälä Adrian Rizvanin laadukkaasta esityöstä kaventaen 1-2 ajassa 17.51. Tervarit sortui kuitenkin kuudenteen rikkeeseen Marcos Silvan toimesta ja päivän toisen osumansa laukoi 10 metrin kumulatiivisesta rankkarista Vili-Atte Mäkinen, kun jaksoa oli pelaamatta enää 31 sekuntia.

Tervarit kaivoi puoliajalla pukukopissa vielä lisävaihteen peliinsä ja nousi taistelemaan aina täydestä pistepotista. Väinälä viimeisteli 2-3 kavennuksen Silvan syötöstä ajassa 27.54 ja Adrian Rizvani huudatti kotiyleisöä tuoden punamustat tasoihin, kun varsinaista peliaikaa oli vielä pelaamatta yhdeksän minuuttia.

PP-70 ajautui Tervarien prässin alla virhevaikeuksiin ja joutui ottamaan jo viidennen rikkeensä, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vielä 75 sekuntia. Kotijoukkue sai vielä viimeisen minuutin aikana luotua kaksi laadukasta maalintekopaikkaa, mutta hyvän ottelun torjunut Jani-Petteri Soininen kesti loppuminuuttien rynnistyksen.

Jatkoajalla PP-70 sai luotua pari potentiaalista maalintekotilannetta, mutta Juho Keskinen oli sunnuntainakin mies paikallaan ja ottelun ratkaisu siirtyi voittomaalikilpailuun. Tervarien maalinsuulle vaihdettiin voimamies Matti Sivonen, joka täytti paikkansa erinomaisesti. Valitettavasti kotijoukkueen kaikki viisi laukojaa joutuivat pettymään omalla yritysvuorollaan ja 3-4 voittomaaliksi merkityn ratkaisumaalin laukoi sisään PP-70:n viimeisenä vetäjänä vuorossa ollut Matias Hovi.

Tervarien Juho Väinälä oli pettynyt tulokseen, mutta oli viikonlopun pelilliseen antiin tyytyväinen.

– Tänään täydet kolme pistettä olivat täysin otettavissa, mutta valitettavasti läpi kauden riesanamme ollut tehottomuus maalintekopaikoissa kostautui. Pallollinen pelimme on mennyt selkeästi eteenpäin tämän vuoden puolella, mutta tietty röyhkeys täytyy vielä kaivaa esiin ratkaisupaikoissa, Väinälä painotti.

Tervarien asema sarjan jumbona ei näytä kahden pisteen menetyksestä huolimatta täysin toivottomalta. Oululaisilla on pelaamatta vielä kolme ottelua, joista on voittajalle jaossa yhdeksän pistettä. Lähimpänä Tervareita on karsijan paikalla oleva PJK, jolla on kasassa kolme pistetä enemmän ja pelaamattomia otteluita neljä. Sunnuntaina Mad Maxin kotonaan voittaneella FC Kemillä on punamustien tapaan pelaamatta vielä kolme peliä ja etumatkaa viisi pistettä.

Tervarien loppukauden ohjelmassa on vielä vieraspelit Mad Maxia ja FC Kemiä vastaan. Runkosarjan päätöskierroksella Ouluun saapuu JoSePa.

Kommentit