Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Pohjoisen herruus jaossa lauantaina

Futsal-cupin haavat on nuoltu Tervareiden leirissä ja pelit jatkuvat lauantaina 30.1.2016 Futsal-liigassa Urheilutalon parketilla kello 15. Vastaansa punamustat saavat viime kauden Suomen mestarin Sievi Futsalin pohjoisen herruusottelussa. Joukkueiden välillä on pitkä historia ja kentällä on nähty vuosien saatossa lukuisia jännittäviä ja hyvätasoisia kamppailuja.

Viime viikonloppuna kumpikin joukkue otti osaa Futsal-cupin lopputurnaukseen, jossa heidän pelinsä päättyivät välieriin. Vieraat putosivat rangaistuspotkukisan jälkeen mestari GFT:lle lukemin 1-2 ja Tervarit joutuivat tunnustamaan Liikunnan Riemun paremmaksi 6-1 tappion myötä. Futsal-liigassa Tervarit löytyy sijalta 9. juuri pudotuspelipaikan tuntumasta 14 ottelun jälkeen 17 pisteellä. Vuoden vaihteen jälkeen otteet ovat olleet tasaisimpia, joka on näkynyt tasaisempana pistepussin karttumisena kuin alkukaudesta. Sievi Futsal on 12 pelatun ottelun jälkeen neljäntenä 25 pisteellään.

Vieraat vahvistivat valmennusjohtoaan palkkaamalla Kimmo Mattilan valmentajaksi joulun jälkeen. Sievi Futsal aloitti kauden kombinaatiolla, jossa Radik Akhmetkhanov, Juho Alasuutari ja Nikola Erceg vastasivat pelaamisen ohella valmennuksesta. Mattilan palkkaus antaa mahdollisuuden keskittyä alkukautta enemmän pelin aikaiseen peluutukseen ja valmennukseen. Esitykset olivat hyviä ennen vaihdosta, sillä sieviläiset purjehtivat kuuden ottelun voittoputkessa ja joukkueen viimeisin tappio liigasta löytyy marraskuulta FC Kemiä vastaan.

Täksi kaudeksi Sievi Futsal uusiutui mestaruuden jälkeen. Maalilla vastuun kantaa tällä kaudella Miika Toivola Juho Keskisen palattua Tervareihin. Joukkueessa on paljon kokemusta, mutta myös nuoruutta. Sievissä on tehty hyvää juniorityötä ja he pelaavat myös U21-liigaa, josta kasvaa liigaan pelaajia vuosi vuoden jälkeen. Tehoista ovat kantaneet vastuuta kuluvalla kaudella lähinnä kokeneet pelurit, etunenässä kaksikko Rami Tirkkonen ja Nikola Erceg. Kovana maalintekijänä tunnettu Tirkkonen nousi maajoukkueeseen esitystensä johdosta ja on kerännyt 15+7 tehot alkukaudella. Taiturimainen Erceg on kasannut 9+17 ja on pistepörssin kakkosena. Vastuunkantajia löytyy heidänkin takaa, joten Tervareilla on täysi iltapäivä tiedossa lauantaina, kun he saalistavat täyttä pistepottia.

Lokakuussa Oulun ylpeys haki kurinalaisen esityksen jälkeen 2-1 voiton Sievistä. Pelisuunnitelma toimi täydellisesti ja maalissa Juho Keskinen varmisti voiton torjunnoillaan. Tervarit lähtee jahtaamaan voittoa lähes parhaalla miehistöllään, sillä ainut varma poissaolija on pelikieltoinen Adrian Rizvani. Lauantaina vaaditaan hyvää peruspelaamista ja pelisuunnitelmassa pysymistä, kun vastassa on huippukuntoinen vierailija. Paikallisottelut ovat aina yllätyksellisiä ja tunteita täynnä, joka tuo oman lisänsä kamppailuun. Kotijoukkueen on pidettävä pää kylmänä ja hyödynnettävä omia vahvuuksiaan.

Kumpikin joukkue tuntee toisensa hyvin. Urheilutalo on ollut vieraille vaikea paikka ja heidän viimeisin voittonsa sieltä on kolmen vuoden takaa. Joukkue toivoo lauantaina yleisöltä äänekästä tukea tavoitteen saavuttamiseksi. Kapteeni Iiro Vandell johdattaa joukkonsa toivottavasti runsaslukuisen yleisön eteen ja pyrkii omalla suorituksillaan antamaan heille aihetta iloon.

Liput otteluun kustantavat: 10 euroa (aikuiset), 7 euroa (eläk. ja opisk.), 5 euroa (Alle 15-v. lapset) ja 0 euroa (Alle 7-vuotiaat). Tervareiden sosiaalisen median kanavat palvelevat tässäkin ottelussa etäkannattajia muun muassa Twitterissä tilillä @TervaritLIVE. Muistatahan seurata meidän muitakin sosiaalisen median kanavia, kuten Facebook-sivuamme https://www.facebook.com/ouluntervarit,, johon päivitämme säännöllisesti tilanteita ja tunnelmia sekä Instagramia osoitteessa http://www.instagram.com/OulunTervarit

Kommentit