Uutinen

Ouluhallin palloilusali

PJK:n Antti Ala-Myllymäen hurja vire liikaa Tervareille

Tervarit lähti todella tärkeään Futsal-liigan kamppailuun latautuneena, kun vastassa oli vieraskentällä sarjanousija PJK Pirkkalasta. Riku Säärelä oli saanut käyttönsä kaksi kentällistä kenttäpelaajia ja maalissa debytoi Juho Keskisen poissaolon myötä Kakkosessa pelaavan farmiseura MBKU:n Valtteri Kairaluoma. Poissa vakiokokoonpanosta olivat lisäksi pelikieltoinen Adrian Rizvani, loukkaantunut Heikki Halmet ja Evi Mateli. Ykköskenttä oli muodossa Teemu Pähtilä-Iiro Vandell-Karam Hadhoud-Junior ja kakkosessa viilettivät Dritan Stafsula-Rony Knape-Tomi Toukola-Arno Kandelberg. Kotijoukkueen valmennuksella oli käytössään täysi miehistö kuuden pisteen kamppailussa, joten Tervareilta vaadittiin loistosuoritusta pistetilin kartuttamiseksi.

Ottelu käynnistyi tasaisesti ja kumpikin joukkue pyrki pallonhallintaan oululaisten pääsiassa iskiessä nopeasti vastaan omista paikoistaan. Parhaat paikat tulivat terävästi otteluun tulleelle kotijoukkueelle harjoitelluiden kuvioiden päätteeksi, mutta Valtteri Kairaluoma onnistui pysäyttämään yritykset. Maalinteon aloittivat pirkkalalaiset vajaan neljän minuutin pelin jälkeen, kun vapaapotkun jälkeisten poikittaissyöttöjen jälkeen Antti Ala-Myllymäki oli vapaana Valtteri Similän löydettyä hänet takatolpalta. Ottelu jatkui vauhdikkaasti ja kotijoukkue haki lisämaaleja pyrkimällä nopeisiin ja suoraviivaisiin ratkaisuihin, mutta Kairaluoma maalillaan otti pallot kiinni. Tervarit pyrki omissa hyökkäyksissään hakemaan ratkaisuja, mutta ratkaisut päätyivät joko vastustajalle tai maalin ohi. Tervareiden ensimmäinen mahdollisuus tuli reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen Iiro Vandellin pitkän avauksen jälkeen, mutta Junior ei saanut pallon riittävän hyvin haltuunsa, joten tilanne kuivui kasaan. PJK hyödynsi oman paikkansa, kun Tervarit eivät saaneet purettua pois omalta puolustusalueeltaan vaan kotijoukkueen Jiri Simolan riiston jälkeen Ala-Myllymäki oli toisen kerran liian vapaana ja hän ei paikastaan erehtynyt. Tervarit ei ollut kuitenkaan sanonut viimeistä sanaansa ja heti aloituksen jälkeen kohti maalia edennyt Iiro Vandell laukoi kavennuksen Teemu Pähtilän syötöstä ja Tervarit oli taas pelissä mukana. Hetki tästä peli oli jo tasan, kun pitkästä aikaa mukana ollut Rony Knape puski Dritan Stafsulan syötöstä lukemat 2-2. Ote oli selkeästi oululaisilla, mutta seuraavan maalin teki taas kotijoukkue. Ala-Myllymäki täydensi hattutemppunsa Valtteri Similän syötöstä, kun Tervarit eivät onnistuneet aikalisänsä jälkeen vieraiden aggressiivisen prässin purkamisessa vaan pallo jouduttiin pelaamaan laidoista yli ja Ala-Myllymäki laukoi suht kaukaa pallon ohi Kairaluoman. Kotijoukkue sai runsaasti erikoistilanteita ensimmäisellä jaksolla ja ne päättyivät usein vaaralliseen laukaukseen. Tervarit esitti hyvän nousun ensimmäisellä jaksolla, mutta siitä huolimatta takaa-ajoasemasta jälkimmäiselle ottelun puoliskolle.

Juniorille avautui heti toisen jakson alkuun mahdollisuus tasoittaa ottelu. Dritan Stafsulakin laukaus kävi maaliviivalla asti, mutta puolustus putsasi sen pois. Tuhlailua jatkoi Rony Knape tolppalauksellaan ja jatkotilanteesta Arno Kandelberg laukoi tyhjästä maalista yli. Kotijoukkue käytti oman paikkansa, kun Valtteri Kairaluoma tuli vastaan maaliltaan purkaen pallon puskien keskialueelle. Kalle Strömberg katkaisi purun ja näki tyhjänä olleen maalin. Strömberg upotti lähes puolesta kentän pallon verkkoon Kairaluoman vielä ollessa palaamassa maalilleen. Hetki tästä ja Ala-Myllymäki oli lähellä jo iltapäivän neljättään, mutta Tervareiden onneksi pusku suuntautui ylärimaan. Seuraavaa paikkaa Ala-Myllymäki ei jättänyt enää käyttämättä, kun hän ensin riisti pallon pois maalin edestä palloa kuljettamaan lähteneeltä Stafsulalta ja nopean seinän jälkeen nakutti Jyri Simolan syötöstä kotijoukkueen jo kolmen maalin johtoon. Maalin jälkeen valmentaja Riku Säärelä otti aikalisän ja pian tästä Kairaluoman pois maalilta. Kavennusta lähdettiin hakemaan viidellä kenttäpelaajalla Iiro Vandellin ollessa viides kenttäpelaaja. Paine siirtyikin kotijoukkueen päätyyn ja pallo liikkui Tervareiden hallussa. Kotijoukkueen nelikko oli tiivis ja punamustien paikat olivat vähissä sinnikkäästä yrityksestä huolimatta. Kesken oululaisten painostuksen kotijoukkueen maalivahti pamautti pallon vieraiden ylärimaan. Tervareiden yritykset kilpistyivät uhrautuvasti puolustaneeseen kotijoukkueen pelaajiin ja Tomi Toukolankin yritys kimposi tolpasta ulos. Toivoa toi Iiro Vandellin 5-3 kavennus vajaa minuutti ennen pelin loppua ja paikkoja lisäkavennukseenkin oli, mutta Antti Ala-Myllymäki sammutti lampun lopullisesti laukomalla tyhjiin iltapäivän viidennen osumansa jälleen Valtteri Similän syötöstä vajaat 15 sekuntia ennen loppua. Loppulukemat 7-3 teki myös tyhjiin 1+3 kerännyt Valtteri Similä. PJK:n palkittiin luonnollisesti viiden maalin Antti Ala-Myllymäki ja Tervareiden palkinnon kuittasi Iiro Vandell.

Voitto tarkoitti PJK:n nousua 15 pisteeseen ja nousua sarjassa sijalle 10. Tervarit pysyi viimeisellä sijalla 7 pisteellään ja Liikunnan Riemu on 13 pisteessä sijalla 11. ennen tämäniltaista Sievi-ottelua. Iltapäivässä oli hyvää Tervareiden kannalta, mutta se ei tuonut valitettavasti lisäpisteitä vaan kotijoukkueen tasapanoisempi esitys ja Ala-Myllymäen hurja vire olivat liikaa. Tervarit eivät luovuttaneet missään vaiheessa iltapäivää, mutta hyvä yritys vaan riittänyt. Sarjaa on jäljellä neljä kierrosta ja ensi viikonloppuna Oulussa pelataan isoista asioista, kun vierailulle saapuvat lauantaina PP-70 ja sunnuntaina Liikunnan Riemu. Ensi viikonloppuna vaaditaan Tervareilta voittoja, jotka nostaisivat Tervareita lähemmäs liigapaikasta karsintaa. Jaossa on 12 pistettä, joten kaikki ovat vielä auki. Tervetuloa tukemaan ensi viikonloppuna Tervareita Urheilutalolle taisteluun liigapaikasta.

Kommentit