Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Pisteet jaettiin kauden ensimmäisessä derbyssä

Futsal-Ykkönen puhallettiin käyntiin tänään Urheilutalolla kello 12 ja parketille astuivat paikalliskamppailuun Tervarit ja vierasjoukkue FC OPA. Kotijoukkue lähti peliin lähes parhaalla kokoonpanolla, kun vakiorosterista puuttui ainoastaan siviilikiireiden vuoksi maalivahti Lari Honkanen, joten tänään maalilla teki debyyttinsä virallisissa otteluissa Joonas Lehtola. Mukana avausottelussa oli myös perjantaina nimensä jatkosopimukseen raapustanut Matias Juntunen. OPA pääsi otteluun myös hyvistä lähtökohdista, sillä vakiokokoonpanosta heiltä puuttui vain Pekka Welling.

Ottelu käynnistyi räväkästi ja Tervarit siirtyi 1-0 johtoon jo vajaan minuutin pelin jälkeen Ville Niskalan maalilla. Kotijoukkueella oli paikkoja lisämaaleihin ennen kuin vieraat tulivat ensin tasoihin Tommi Wellingin ehtiessä irtopalloon ennen Joonas Lehtolaa. Pari minuuttia tästä ja Jani Kokkila muutti lukemat 1-2 myös lähietäisyydeltä. Hetki tästä peli oli taas tasan 2-2 Jere Moilasen maalilla ja eipäs aikaakaan, kun OPA käytti paikkansa mennen taas johtoon 2-3. Reilu minuutti ja Matias Juntunen tasoitti pelin. Avoimet ovet puolustuspäässä jatkuivat, kun Samu Katajamäki käytti paikkansa viimeistellen 3-4 johtolukemat 13.minuutilla. Ensimmäinen jakso olikin vauhdikasta peliä, jossa vieraat olivat hienoisesti niskanpäällä ja kentän päässä nähtiin varsinkin puolustuspäässä liikaa virheitä.

Toisella jaksolla Tervarit tuli tasoihin 4-4 23.minuutilla Juntusen lauantain toisella maalilla ja 26.minuutilla Ville Niskala laittoi pallon kylmänviileästi takatolpalta verkon porukoille vieden kotijoukkueen 5-4 johtoon. Johto ei tälläkään kerta kestänyt kuin reilun minuutin, kun Teemu Mattila laukoi pelivälineen Tervarimaalin takatolpan juureen. Peli jatkui tasaisena ja puolustuspeli oli toisella jaksolla kummallakin tiiviimpää kuin avausjaksolla hyvistä paikoista huolimatta.

Vieraiden virhetilin täytyttyä ottelun viimeisellä sekunnilla pääsi Tervarit yrittämään vielä lisämaalia kymmenen metrin vapaapotkusta, mutta OPA:n maalissa pelannut Juhana Mäkelä nappasi Ville Niskalan laukauksen kiinni, joten pisteet jaettiin kauden ensimmäisessä derbyssä lukemin 5-5. Kokonaisuudessaan ottelu oli hyvin tyypillinen alkukauden ottelu, jossa kumpikin joukkue haki vielä kuvioitaan. Palkintoraati palkitsi Tervareiden parhaana kahden maalin Matias Juntusen ja vieraista Heikki Viian.

Tervareiden vastuuvalmentaja Antti Kaisto kommentoi ottelua toimitukselle taiston tauotta

– Tänään nähtiin erikoisia maaleja, mutta ne kuuluvat derbyihin. Meillä oli paikkoja ratkaista ottelu ja vielä viimeisellä minuutilla ylärima ja kymmenen metrin rankkari. Se harmittaa, mutta olen tyytyväinen kun nousimme tasoihin toisella jaksolla. Toinen jakso oli meiltä selkeästi paremmin kuin ensimmäinen. Muutimme tauolla muutaman asian ja se tepsi tänään, pohti Kaisto

– Tässä pelissä voin olla tyytyväinen pallolliseen pelaamisemme, mutta pallottomassa pelaamisessa meillä on vielä asioita paljon työstettävänä. Erityisesti erikoistilanteiden puolustaminen jätti toivomisen varaa vaikka asioista oli puhuttu jo ennen ottelua, miten OPaa vastaan tulisi niissä pelata

Kaisto oli tyytyväinen uusien pelaajien debyyttin ja miten he käyttivät saamansa luottamuksen

. Peluutus toimi meillä hyvin ja pystyimme tilanteen mukaan muokkaamaan ketjuja. Harjoituskatemmme on ollut hajanainen, joten pisteeseen voi olla tyytyväinen, mutta voitto olisi ollut otettavissa tänään loppuhetkilllä, päätti Kaisto.

Pelit jatkuvat ensi viikon lauantaina, kun Tervarit matkaa sarjanousija IK Myrain vieraaksi. Ottelu puhalletaan käyntiin kello 14.00.

Kommentit