Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Oulussakin osataan puolustaa

Tervarien kritiikkiäkin osakseen saanut joukkuepuolustus näpäytti lauantaina arvostelijoita taistelemalla puhtaan 1-0 (1-0) voiton kakkosmaalivahtinsa Juha-Matti Savolaisen johdolla. KaDy ei löytänyt myöhäisillan kamppailussa avaimia ja tempoa oululaispuolustuksen avaamiseen.

Lauantain iltaottelu tarjosi katsojille ennakkokäsikirjoituksen mukaisen taistelun arvokkaista sarjapisteistä. KaDy oli päästänyt alkukaudella pelaamissaan kuudessa sarjaottelussa vain seitsemän takaiskua, joten joukkueen puolustukseen nojautuva pelisuunnitelma oli otettu huomioon myös kotijoukkueen valmistavissa treeneissä.

Kamppailun ensimmäinen maalia kohti suuntaunut laukaus nähtiin ajassa 12.09, joka kirjattiin myös pöytäkirjoihin Tervarien 1-0 johto- ja voittomaalina. Kauden ensimmäisen pelinsä Tervarien paidassa pelannut Dritan Stafsula sai Oskari Tervolta tarjoilun puolustuksen keskelle, josta Stafsula pääsi kääntymään ja laukoi pallon ohi mainiosti pelanneen Niila-Ville Laitisen.

Kampuksen Dynamon valmentaja Tero Kelhälä oli taiston tauottua varsin kaksijakoisin miettein.

– Oma pään pelaamisemme on ollut alkukaudella ehdoton vahvuutemme, sillä olemme päästäneet pelaamissamme seitsemässä pelissä vasta kahdeksan takaiskua. Tervarien voittomaali oli kuitenkin puolustukseltamme selkeä virhe, sillä taitava Stafsula sai kääntää pallon rauhassa maalin ja pallollisen jalan puolelle, Kelhälä tuskaili.

Dynamolla oli avausjaksolla suuria vaikeuksia saada hyökkäyspelinsä toimimaan. Uransa ensimmäisen nollapelin torjunut Juha-Matti Savolainen joutui ensimmäisen kerran tositoimiin, kun pelikello oli ehtinyt käydä jo 14 minuuttia täyteen.

-Osasimme varautua KaDy:n kontrolloituun joukkuepuolukseen ja vältimme turhia riskejä pallollisessa pelaamisessamme. Illan ottelu oli varmasti kauden tasapainoisin esityksemme, pelaajavalmentaja Heikki Halmet kehaisi.

Tervarien kamppailun suurin peikko oli avausjakson kahdeksan ensimmäisen minuutin aikana hankitut neljä joukkuevirhettä, joiden vuoksi kotijoukkue joutui muuttamaan karvauspeliään passiivisemmaksi.

– Tiesimme KaDy:n pelaavan nopeaa vastaiskupeliä, joka hyödyntää vastustajan pallonmenetykset hyökkäyspäässä, jolloin mahdollisuutemme niiden pysäyttämiseksi ovat taktiset rikkeet heti menetyksen jälkeen. Nopea virhesuma vaikeutti pelaamistamme huomattavasti, Jukka Korhonen summasi.

Kotijoukkueen illan hahmoksi nousi nollapelin torjunut Juha-Matti Savolainen. 19-vuotias nuorukainen joutui täyttämään isot saappaat hienon alkukauden torjuneen Juho Keskisen parannellessa kolhittua kehoaan Espanjan auringon alla.

– Juppis oli lauantaina vahva, mutta hän näytti jo liigan avausviikonloppuna olevansa valmis näihin matseihin torjumalla viime kauden mestarin Ilveksen nurin heidän kotikentällään, Halmet kehaisi.

Tero Kelhälä ei ollut kauden kolmannesta tappiosta huolimatta pettynyt illan antiin.

– Kotimainen futsal on kehittymässä kohti kansainvälistä pelityyliä ja joukkueet ovat omaksumassa taktisemman pelitavan, joka vaatii kurinalaisempaa puolustusta ja hyökkäyksien rytmitystä. Meidän suurin heikkoutemme on ehdottomasti ollut niiden paikkojen hyödyntäminen, jotka vastustajan virheistä aukeavat. Runkosarjassa on vielä riittävästi aikaa löytää myös oikea jyvä, Kelhälä alleviivasi.

Tervarit pelaa seuraaan kotiottelunsa jo sunnuntaina kello 15.00, jolloin Oulun urheilutaloon saapuu viime kauden hopeamitalisti GFT Espoosta.

Kommentit