Uutinen

Ouluhallin palloilusali

ORP – Tervarit raportti

Tervarit aloitti kauden ensimmäisen paikallisottelun Rotuaarin Palloa vastaan hermostuneesti. 3. minuutilla Kauppila yrittää pudottaa rinnalla pallon maalissa aloittaneen Pennasen hyppysiin, mutta kommunikaatio-ongelmien takia ORP:n laitahyökkääjä Huoponen pääsee väliin ja tökkää pallon Pennasen ohi takanurkkaan. 0-1.

Onnekkaan avausosuman jälkeen myös ennakkosuosikkina kentälle astellut Tervari-joukkue saa juonesta kiinni. Pallo pysyy jalassa koko ajan paremmin ja paremmin eikä pallon liikuttelussa ole hetken kuluttua enää mitään ongelmia. Pelin henki on nähtävissä, Tervarit pitää palloa ja hyökkää rauhallisesti rakentaen, ORP repii, riipii ja taklaa rajusti, niin palloon kuin nilkkaankin. Pähtilä saa monta isoa tälliä, mutta pitää päänsä kylmänä.

Ensimmäisen puoliajan aikana Tervarit laukoo useita kertoja vaarallisesti, mutta Alakulju torjuu kerta toisensa jälkeen. Ensimmäisellä puoliajalla päärooliin nousee tuomari, joka viuhtoo suuntaan ja toiseen, mutta ei saa pelistä kiinni millään. ORP:n valmentaja Viitanen käy kuumana ja suukopua on suuntaan ja toiseen. ORP-hyökkääjä Ahonen haukkuu muun muassa linjatuomarin idiootiksi, jolla viiraa päässä. Tauolle lähtee kuitenkin luottavainen Tervari-joukkue, joka on saanut useita loistopaikkoja jo taukoon mennessä.

Toisella puoliajalla kentällä on vain yksi joukkue, Tervarit. Heti tauon jälkeen Makowski on läpi, Yrjänä torppaa takaapäin, mutta selviää kortitta. Seuraavat 20 minuuttia Tervarit pitää palloa, mutta hyökkää tehottomasti. Päällimmäiseksi asiaksi nousee tuomarin törttöilyt, mutta Tervarit jatkaa peliään kuin mitään ei olisi tapahtunut.

70. minuutilla alkaa tapahtua, kun mahtavan ottelun pelannut Paroni Palosaari nostaa omalta alueelta näyttävän 50 metrisen kaarisyötön kohti hyökkäysaluetta juoksevaa Makowskia, joka nappaa pallon nätisti haltuun ja on yksin maalivahtia vastaan, varma viimeistely ja helpottunut tuuletus. 1-1.

Tasoitusmaalin jälkeen Tervarit on suvereeni. 71. Makowski on jälleen paikassa, mutta puolustaja korjaa. Seuranneesta kulmasta lopputuloksena on Paronin mahtavan keskityksen jälkeen juhliva maalintekijä Rizvani. 2-1.

Muutamia kortteja ottelussa sentään nähtiin, kuten paikallisotteluun kuuluukin. Lopussa nähdään kuitenkin vielä ottelun sinetöivä maali, kun Kauppila nostaa pallon linjan taakse ja Jarno Rova viimeistelee komeasti! Lopputulos 3-1.

Kokoonpano:

Juhani Pennanen (46. Juha-Matti Savolainen)
Joni Kauppila
Toni Koskinen (46. Jussi Fredriksson)
Teemu Lukkari (56. Eetu Uusitalo)
Roope Blomberg
Teemu Pähtilä
Petteri Palosaari
Adrian Rizvani (79. Rafael Barkho)
Harri Lehtiniemi
Ari Makowski
Henri Pulkkinen (32. Jarno Rova)

Kommentit