Uutinen

Ouluhallin palloilusali

ORP ei pystynyt sunnuntaina haastamaan tosissaan

Sunnuntain kauniissa kevätsäässä Tervarit sai vastaansa Rotuaarin Pallon kevään ensimmäisessä ulkona pelatussa ottelussa Heinäpään tekonurmella. Sarjan alkuun ollessa vain kaksi viikkoa, alkoivat odotukset Tervareiden pelistä olla jo melko korkealla.

Eikä Tervarit pettäneet odotuksia lainkaan. Tervareiden ensimmäisen puoliajan hallinnasta kertoo oikeastaan kaiken se, että lopulta loisto-ottelun pelannut Tervari-maalivahti Juha-Matti Savolainen kosketti palloa ensimmäisen kerran 27. minuutilla ja nappasi ensimmäisen torjuntansa vasta toisella puoliajalla.

Tervarit pitivät palloa käytännössä koko pelin ajan ja ORP:n hyökkääminen perustui pitkiin palloihin, joita Savolainen haki jalalla ja käsillä kerta toisensa perään ennen ORP-hyökkääjiä. Vastustajalla oli koko pelissä ainoastaan yksi todella vaarallinen laukaus, kun Tervareiden harhasyötön jälkeen Ahonen pääsi kokeilemaan onneaan Savolaisen kanssa vastakkain, mutta Savolainen torjui upeasti kovan alanurkkaa kohti suuntautuneen laukauksen.

Tervarit sen sijaan testasivat ORP:n maalivahtia alusta saakka ja torjuntoja kertyi reilusti yli kymmenen. Tämän lisäksi Tervarit iskivät kaksi maalia. Ensimmäinen nähtiin nätin kuvion päätteeksi, kun vasemmalla laidalla pelannut Sami Pikkarainen pelasi pallon syvälle oikealle laidalle, josta juuri Tervareiden paitaan liittynyt entinen HauPalainen Miikka Paldan pelasi pallon ensimmäisellä kosketuksellaan takatolpalle Jarno Rovalle, joka viimeisteli upealla laukauksella.

Aivan puoliajan lopussa nähtiin vielä toinen osuma, kun oikeana puolustajana erinomaisen pelin pelannut Roope Blomberg nousi ylös laitaa pitkin ja saatuaan pallon kulmaan, toimitti sen Paldanille. Paldan ei aikaillut boksissa, vaan käänsi itsensä topparin ympäri ja siirsi pallon nätisti etualanurkkaan.

Toisella puoliajalla ORP sai Tervarien lukuisten vaihtojen vuoksi hetkeksi otteen pelistä, mutta Tervarit ottivat pallon takaisin haltuun ja pyörittivät peliä myös toisella puoliajalla luoden myös paremmat paikat. Pelin tempo laski kuitenkin huomattavasti ja erityisesti ORP:n puolustajan lennettyä ulos Tervari-läpiajon päätteeksi, oli peli lähinnä Tervarien pallon pitämistä ja rauhallista pelaamista.

Tervareiden avauskokoonpano:

Juha-Matti Savolainen
Joni Kauppila (46. Juha Majava)
Olli Vilppola (60. Tomi Poutiainen)
Akseli Kalermo
Roope Blomberg (46. Tuomas Leinonen)
Petteri Palosaari (46. Adrian Rizvani)
Teemu Pähtilä (60. Obodo Martins)
Jerome Ogbuefi
Sami Pikkarainen (46. Harri Lehtiniemi)
Jarno Rova (30. Riku Säärelä)
Miikka Paldan (73. Rafael Barkho)

Kommentit