Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Optisen tarkkaa puolustamista

Tervarien ja Kampuksen Dynamon välistä Futsal-liigan kamppailua värittikahden ovensa tiukasti sulkeneen joukkueen puolustuspelaaminen. Oman maalin varjeleminen oli jopa niin tarkkaa, ettei yhtään pelitilannemaalia nähty. Tervarit piti pisteet itsellään 245-päisen,äänekkään yleisön iloksi lukemin 1-0 (0-0).

Ottelu alkoi tunnustelevan verkkaisesti, suorastaan jopa tylsästi.Pikkuhiljaa tempo alkoi nousta ja peliin tuli sykettä, mutta maalipaikoilla ei avauspuolikkaalla juhlittu kummankaan joukkueen päädyssä.

Tervarien parhaat paikat olivat heti alkuminuuteilla Adrian Rizvanilla, jonka ohjaus takatolpalta meni niukasti ohi, ja Henri Heikkilällä, jonka kaarelta ammuttu veto viuhui myös ohi. Rizvanilla oli pari muutakin tilaisuutta, mutta KaDy:n maalivahti Niila-Ville Laitinen piti joukkuettaan pystyssä. KaDy:n paras paikka avauspuolikkaalla syntyi, kun Tervari-puolustus oli sutaista pallon omaan maaliin!

Toinen puoliaika jatkui siitä, mihin ensimmäinen jäi. Tarkkaapuolustamista, mutta maalipaikkojen määrä sentään jo lisääntyi. Tervarit oli aavistuksen verran niskan päällä. Virheitä puhallettiin runsaasti läpi ottelun ja se koitukin KaDy:n kohtaloksi. Riku Säärelää rikottiin hyökkäysalueen kulmassa ja kuudennesta virheestä tuomitun kymppimetrisen ampui sisään Dritan Stafsula.

’Tasokas ottelu, jossa meillä oli paremmat saumat voittoon. Otettiin pisteet yhdeltä kestomenestyjältä’, Tervarien päävalmentaja Jani Paananen puhalteli pelin jälkeen.

’Pelaajien reaktiot olivat positiivisia. He voivat olla ylpeitä itsestään. Minäkin olen tyytyväinen.’

Paanasen mielestä alkukauden tiukentuneisiin otteluihin ja sitä myöten runsaihin rangaistuspotkukilpailujen määriin on selvä syy.

’Taso on noussut. Pelaajat treenaavat enemmän ja taktinen osaaminen on noussut. Se johtaa maalien vähenemiseen.’

Tervareilta nousi esiin ottelun parhaana palkittu Dritan Stafsula. Myös Juho Keskinen ja Adrian Rizvani pelasivat hyvin. Laitinen oli selvästi Kampuksen paras. Arash Muridiyazd nousi myös palkittujen joukkoon ja Miika Hosio oli yritteliäs hyökkäyspäässä.

Tervarien ottama voitto oli kolmas täysien pisteiden suoritus tälle kaudelle ja nosti joukkuuen sarjassa jo toiseksi.

Kommentit