Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Nousuvireinen Tervarit pistejahtiin lauantaina

Hyvin kuluneen vuoden aloittanut Tervarit jatkaa härkäviikkoaan lauantaina Jyväskylässä Liikunnan Riemun vieraana. Ottelu on kolmas punamustille viikon sisään ja kaksi voittoa kahdesta ottelusta antavat hyvät lähtökohdat matkaan. Loppiaisena otettu voitto oli ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun oululaiset ottivat täyden pistepotin peräkkäisistä otteluista. Tämä kuvannee joukkueen alkukautta, mutta tauon jälkeen on ollut ilmassa merkkejä paremmasta.

Kauden ensimmäinen kohtaaminen joukkueiden välillä pelattiin lokakuussa Oulussa ja siinä Riemu vei voiton loppuhetken maalilla lukemin 4-3. Otteluun lähdettäessä kummallakin joukkueella on pelattuna 12 ottelua, kotijoukkueella on 11 pistettä ja vierailla kolme pistettä enemmän. Sarjasta he löytyvät sijoilta 11. ja 10.. Tervarit ottivat loppiaisena tyylipuhtaan voiton Mad Maxeista kotikentällään lukemin 6-0 ja Riemulle ei herunut lisäpisteitä Tampereelta PP-70 vieraana sillä turkoosipaidat aloittivat kotimatkansa 1-2 tappio niskassaan.

Kotijoukkue Liikunnan Riemu on kärsinyt alkukaudesta maalinteko-ongelmista ja jyväskyläläiset ovat tehneet keskimäärin alle kolme maalia kahdeksassa ottelussa kahdestatoista. Yliopistokaupungin seura ei ole myöskään kyennyt ottamaan kahta peräkkäistä voittoa alkukauden aikana ja valmennusjohdon tavoitteena on kääntää joukkueen kurssi kohti tasaisempaa suorittamista. Helppoa se ei tule olemaan, sillä Riemu lähtee sunnuntain otteluun neljän ottelun tappioputkessa. Tehtävää ei helpota myöskään sisäisen tehopörssin Ville Vähäkoitin pelikielto ja maalivahti Jori Lagerblomin poistuminen loppukaudeksi Kanadaan vaihto-opiskelujen vuoksi.

Helppoon vastustajaan Tervareiden on turha tuudittautua. Kauden kirkkaimpana kruununa heillä on paikallisvastustajan Kampuksen Dynamon kaataminen 6-5 uskomattoman hienossa ottelussa Futsal-liigan ennätysyleisön edessä. Tappioista huolimatta jyväskyläläiset ovat pelanneet tiukkoja otteluita muita vastaan, mutta ovat joutuneet poistumaan kentältä tappion karvasta kalkkia nieleskelleen.

Oulun ylpeys saa otteluun mukaan pelikiellosta vapautuvan Matias Juntusen. Muiden toipilaiden pelikuntoisuus on vielä arvoitus. Joukkueessa vallitsee onnistumisten myötä vapautunut ilmapiiri ja tavoitteena on hakea täysi pistepotti vieraista. Pudotuspelipaikka on kahden pisteen päässä ja joukkue haluaa hilata voiton myötä pois karsijan paikalta. Keskeistä tavoitteen kannalta on tehdä huolellisesti peruspelaamiseen liittyvät asiat ja säilyttää täysi keskittyminen läpi otteluun.

Tällä hetkellä valmennusjohdolla on käytössään kaksi tasavahvaa kentällistä joista kumpikin kykenee hoitamaan tehtävänsä hyvin hyökkäys- ja puolustuspäässä. Merkillepantavaa on ollut niin sanotussa kakkoskentässä Aki Vähäsöyringin ja Juho Väinälän roolit, joista varsinkin Väinälän rooli on kasvanut viime kauteen verrattuna. Ex-turkulainen on vastannut valmennusjohdon haasteeseen ja on täyttänyt roolinsa kuluvalla kaudella. Ykköskentästä Ville Saxman on ollut vahvistus joukkueelle ja on kunnostautunut tehojen lisäksi myös oivallisena pallonriistäjänä.

Ottelu käynnistyy Jyväskylän monitoimitalolla lauantaina kello 14 ja seuraamme sitä mahdollisuuksien mukaan Tervareiden sosiaalisen median tileillä Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa. Vielä ei ole tiedossa onko ottelussa luvassa suoraa nettilähetystä kotijoukkueen tuottamana, mutta tiedotamme asiasta lähempänä ottelua

Kommentit