Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Mad Max kaatui Urheilutalolla – huomenna vastassa nimivahva SoVo

Tervarit ja Mad Max Valkeakoskelta kohtasivat Oulun urheilutalolla lauantai-iltapäivänä. Vieraat olivat saapuneet jo eilen ottelupaikkakunnalla ja heillä oli mukana lähes paras kokoonpano. Huomioitavaa oli joukkueen parhaan maalintekijän Justus Kunnaksen poissaolo ottelusta. Kotijoukkue Tervareilta puuttuivat pelaavasta miehistöstä Iiro Vandell, Paavo Jokinen ja Jani Kokkila. Uutena nimenä kokoonpanossa oli Henri Seppälä. Kotijoukkueelle oli kertynyt pisteitä ennen lauantaita 3 ja vielä täyden kolmen pisteen voittotili avaamatta, kun vierailla oli kasassa 13 pistettä.

Ero sarjasijoituksissa ei näkynyt tänään kentällä ja peli alkoi vauhdikkaasti. Ensimmäisenä maalinteossa onnistui ensin Juho Väinälä Dritan Stafsulan syötöstä, mutta vieraat tulivat tasoihin yhtä komealla tavalla vain hetki Tervareiden johtomaalista. Mad Max siirtyi johtoon Tervareiden puolustusvirheen jälkeen, mutta Marcos paikkasi oman virheensä ja toi punamustat tasoihin.

Ensimmäisellä kymmenminuuttisella nähtiin lisädramatiikkaa, kun Maxien maalissa pelannut Jukka Saari nappasi pikatahtia kaksi varoitusta ja joutui ulosajetuksi. Tervarit käytti ylivoiman hyödyksi ja Arttu Niemelä laukoi voimalla 3-2. Tervarit hyödynsi vieraiden ongelmat ja vyörytti hyökkäyksiä kerta toisensa jälkeen. Palkinto työnteosta tuli 9.minuutilla, kun Adrian Rizvani syötti toimistoltaan Juho Väinälälle maalin eteen ja peli oli 4-2. Seuraava hyökkäys ja Rizvani puski selkä maaliin päin pallon verkkoon Juho Keskisen syötöstä ja 5-2. Näissä lukemissa mentiin myös tauolle. Vieraat saivat toisella kymmenminuuttisella paremmin omaa peliään käyntiin, mutta maalia he eivät saaneet aikaan. Maalissa Juho Keskinen oli varmalla pelipäällä ja penkillä valmentaja Jani Paananen ohjeisti kuuluvasti läpi ottelun pelaajiaan

Toisella jaksolla mentiin pitkään maaleitta ja Maxit olivat tapahtumissa hallitsevampi osapuoli, mutta kotijoukkue puolusti kurinalaisesti eikä vieraat päässeet kaventamaan lukemia. Tervarit lisäsi ennen puolentunnin täyttymistä johtoaan neljään maaliin, kun Rizvani teki iltapäivän toisensa Väinälän syötöstä. Vieraat eivät olleet kuitenkaan vielä sanoneet viimeistä sanaansa ja ottivat viidennen kenttäpelaajan käyttöönsä 30.minuutilla. Ylivoimamylly tuotti tulosta Jesse Collin ja Kim Lingmanin kaventaessa kotijohdon lukemiin 6-4. Tervarit piti päänsä kuitenkin kylmänä ja iltapäivän parhaana pelaajana palkittu Adrian Rizvani teki vielä loppuhetkillä kaksi maalia ratkaisten lopullisesti ottelun. Loppuvihellyksen jälkeen tulostaululla olivat 8-4 voittolukemat.

Tervari-kapteeni Juho Keskinen kommentoi kauden ensimmäistä kolmen pisteen voittoa ottelun jälkeen.

– Otettiin ensimmäinen kolmen pisteen voitto ja tietynlainen kivi putosi harteilta. Ennen peliä puhuimme, että peliin tulee saada tunnetta ja sitä saatiin, kun avausjaksolle menimme vieraista ohi ja teimme monta maalia. Sen jälkeen tunnetaso laski ja kaveri pääsi vähän mukaan otteluun, tiivisti Keskinen.

Kokenut Keskinen kertoi joukkueen kiinnittäneen huomioita harjoituksissa puolustuspelin haasteisiin, jotka ovat näkyneet armotta alkukaudella.

– Esitys oli tänään kohtuu kurinalainen puolustuspeli, kauden paras tähän mennessä. Tiesimme, että Maxeilla on hyvä ylivoima ja he olivat tulla vielä mukaan peliin, mutta onneksi saimme pidettyä voiton. Ylivoimalla päästetyt maalit harmittavat tässä hetkessä ja pitää vielä treenata alivoimapeliä, päätti tyytyväinen Keskinen puheenvuoronsa.

Voiton myötä Tervarit nousi sarjataulukossa kuuteen pisteeseen kahdeksan ottelun jälkeen ja FC Kemin ohi sijalle 10. Pelit jatkuvat heti huomenna kello 14, kun Ouluun tulee vierailulle nimivahva SoVo Futsal. Somerolaiset aloittivat viikonlopun kiertueensa tänään Sievissä ja mukana olivat pistepörssin ykkösnimi Gesim Voca sekä Veikkausliigasta tutut Mostagh Yaghoubi ja Xhedvat Gela. SoVo johti tänään Sieviä Kokkolassa jo 3-1, mutta SiFu tuli viimeisellä kymmenminuuttisella vieraiden ohi Aleksi Kylmälän hattutempun turvin. SoVo on sarjassa sijalla neljä ja tämän päivän tappio oli heille vasta kauden toinen.

Huomenna Tervarit saa vastaansa maalintekovoimaisen vierasjoukkueen, joka on tehnyt jo kahdeksassa ottelussa 53 maalia. Toisaalta omiin on mennyt keskimäärin neljä maalia ottelua kohden. Kotijoukkue Tervareilla on ollut käytössään tällä kaudella laaja ja sitoutunut miehistö, jolle vastuuta on jaettu tasaisesti kahden kentän periaatteella. Tänään Tervarit sai maalihanansa auki, joka luo uskoa huomiseen.

Keskinen pohti myös huomisen ottelun asetelmia Mad Max-voiton jälkeen.

– Huomenna on takuuvarma, että kentällä on huomenna tunnetta. Kummassakin joukkueessa on kuumaverisiä pelaaja ja kentällä nähtäneen muutama kalabaliikki ottelun. Olemme hyvin tänään lämmitellyt ja huomenna olemme valmiita taistelemaan, päätti Keskinen.

Pääsyliput otteluun aikuiselta 10 euroa, opiskelijat ja eläkeläiset 7 euroa ja alle 15 vuotiaat 5 euroa. Alle 7v vuotiaat vapaa pääsy. Ovet aukeavat huomenna kello 13.15 ja yleisöä palvelee Terwari-kahvion palvelut. Tervetuloa

Kommentit