Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Leijonat kaatuivat pitkän taistelun jälkeen

Helmikuinen lauantai-ilta tarjosi paikalle saapuneelle futsal-yleisölle viihdyttävän ottelun Oulun Urheilutalolla. Sarjataulukossa toistensa tuntumassa olevat Oulun Tervarit ja Leijona Futsal lähtivät kumpikin tärkeään kamppailuun pistetilin kartuttaminen mielessä. Kotijoukkue oli saanut jalkeille lähes kolme täyttä kentällistä ja kaksi täysin uutta pelaajaa mukaan. Rony Knape ja Janne Putaala olivat tulleet punamustien avuksi Pohjois-Suomen kakkosta pelaavasta MBKU:n riveistä, jossa he ovat nakutelleet alle kymmenessä pelissä hirmutehot. Väkivahvan Knapen saldo on 7 ottelun jälkeen 27+16 ja Putaalan 8 ottelussa 20+16. Leijona Futsalilla oli mukanaan kaksi kentällistä ja vankka taustatiimi.

Ottelu käynnistyi kotijoukkueen kannalta murheellisesti sillä vieraat veivät peliä ja reilun parin minuutin pelin jälkeen tulostaululla oli 0-2 vieraiden johtolukemat. Ensin LeIF:n kapteeni J-P Jyrämö pääsi liian helposti viemään akaalaiset johtoon ja kotijoukkueen nukahduksen kruunasi Jovan Stankovic 0-2 maalillaan, joka syntyi hänen oman tolppalaukauksen jälkeisen paluupallon toimittamisesta verkkoon. Vieraat olivat ottelun alkupuolella vahvasti kuskin paikalla ja Tervareille tuli liikaa pallonmenetyksiä keskialueen kriittisillä alueilla, joka johti LeIF:n vaarallisiin vastaiskuihin. Huono viimeistely ja onni pitivät lukemat siedettävinä ensimmäisen kymmenminuuttisen ajan isäntien kannalta. 13.minuutin kohdalla Aki Vähäsöyrinki käynnisti takaa-ajon Adrian Rizvanin vahvan päätypelaamisen jälkeen. Laukaus yläriman alle ja kotijoukkue sai henkeä päälle. Paikkoja alkoi siunaantui Tervareille ja 15.minuutilla Heikki Halmet avasi pitkällä syötöllä paikan Rony Knapen puolittaiseen läpiajoon. Puolustajan häirinnästä huolimatta järkälemäinen Knape sai aikaan tarkan laukauksen maalin alakulmaan. Peli tasan ja kaksikko Putaala-Knape dominoi preesensillään seuraavia hetkiä lisämaalien kuitenkin odottaessa vielä syntymistään. 2-2 lukemissa siirryttiin myös tauolle.

Toinen jakso oli avaushetkillä avointa ja aaltoilevaa peliä. Kummallekin joukkueelle tuli pallonmenetyksiä, jotka avasivat hyviä tilanteita kumpaankin päähän. Rony Knape jatkoi vahvoja otteitaan ja oli ottelussa Tervareiden parhaita pelaajia. Vahvaa kaksinkamppailupelaamista, joka loi paikkoja muille pelaajille maalintekoon, mutta valitettavasti yritykset eivät johtaneet lisämaaleihin. Kummassakin päässä maalivahdit olivat tarkkoina ja vieraiden Juho Laine oli työllistettynä läpi toisen jakson napsien tärkeitä koppeja. Kotijoukkueen maalilla Lari Honkanen oli tarvittavilla hetkillä hereillä ja varmuus huokuu nuorukaisen otteista. Tervareiden virhetili täyttyi reilun puolentunnin pelaamisen jälkeen ja Miikka Hurme (toim. huom. korjattu) asettui ampumaan 10 metristä, mutta tällä kertaa yritys suuntautui maalin ohi. Kokonaisuudessaan toinen jakso oli hyvin rikkonainen, joka johti ottelun venymiseen yli kahden tunnin mittaiseksi.

Viime otteluille tyypillisesti tänäänkin pelattiin pitkän kaavan kautta, kun toinen jakso oli maaliton ja kamppailu eteni jatko-otteluun lukemissa 2-2. Vieraat lähtivät hakemaan johtomaalia viidellä kenttäpelaajalla, kun rutinoitunut Jovan Stankovic otti niin sanotun reikäpaidan käyttöönsä. Maalinteossa onnistuivat kuitenkin ensin Tervarit, kun Adrian Rizvani pommitti 10 metrisen verkon perukoille LeIF:n virhetilin täytyttyä. Johto ei kantanut loppuun saakka vieraiden hakiessa tasoitusta viidellä, kun kärsivällinen jauhaminen avasi paikan puolustuksen keskelle J-P Jyrämölle ja pallo sujahti ohi Honkasen. Ottelun tärkeys näkyi joukkueiden tunnetasossa ja kentällä nähtiin tiukkaa sanailua yhä enemmän mitä pidemmälle peli eteni. Vain sekunti ennen loppua nähtiin valitettava välikohtaus, jossa kaksinkamppailutilanteesta vihelletty rike johti tunteiden yliryöpsähtimiseen, jossa vieraiden valmentaja Nenad Veljkovic ajettiin ulos ja Dritan Stafsula sekä Jesse Järvi kuittasivat itselleen varoitukset. Tilannetta selviteltiin pitkä tovi, mutta lopulta peliä jatkettiin vieraiden epäsuoralla vapaapotkulla omalta kenttäpuoliskolta.

Lauantai-ilta päätettiin voittomaalikisaan, jossa kaikki Tervari-pelurit onnistuivat. Vierailta onnistui toinen ampuja Jovan Stankovic, mutta kun Lari Honkanen oli torjunut upeasti J-P Jyrämön vedon, pääsi Tervarilauma juhlimaan 4-3 voittoa ja kahta pistettä.

Voitollaan Tervarit nousi 20 pisteeseen kahden pisteen päähän Leijona Futsalista. Punamustien sijoitus on 7. Otteluraati palkitsi LeIF:n parhaana Jovan Stankovicin ja kotijoukkueesta Adrian Rizvanin. Onnistujina voidaan nostaa esille myös liigadebytantit Rony Knape ja Janne Putaala.

Tervareiden manageri Jussi Törmä kommentoi ottelun jälkeen Knapen otteita seuraavasti.

– Ronyn esitys oli lupauksia herättävä. Hän on isokoinen ja vahva vääntäjä, jonka näkisi mielellään jatkossakin Oulun ylpeyden riveissä. Rony on kotoisin Etelä-Suomesta ja hän oli pelaamatta jalkapalloa ennen Ouluun muuttoa. Viime kaudet Rony on pelannut jalkapalloa Oulun Tarmossa alasarjoissa ja futsalia lääkärikillan MBKU:n joukkueessa Pohjois-Suomen Kakkosessa, joiden riveistä hän tuli tähän otteluun vahvistamaan meitä.

Runkosarjaa on jäljellä vielä kuuden ottelun verran ja taistelu pudotuspelipaikoista käy kiivaan. Tervareiden puolivälieräpaikan jahti jatkuu viikon päästä sunnuntaina Jyväskylässä Kampuksen Dynamon vieraana ja kotisalissa on seuraava esiintyminen kahden viikon päästä paikallisottelun merkeissä, kun Urheilutalolle saapuu sarjanousija FC Kemi.

Kommentit