Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Leijona Futsal vierailee Urheilutalolla lauantaina

Tervarit palaa Futsal-Liigan pariin lauantaina kello 15 ja metsästää kauden avauspisteitä Leijona Futsalin saapuessa Oulun Urheilutalolle. Huomenna sunnuntaina Tervarit matkustaa Vaasaan Futsal Cupin toisen kierroksen otteluun FC Kiiston vieraaksi.

Kotijoukkue on neljän ottelun jälkeen vielä ilman voittoa kovan alkukauden jälkeen. Vastustajat ovat olleet sarjan kovimmasta päästä, joten testi on ollut kova sarjanousijalle. Vastus ei helpotu lauantaina, kun yksi sarjan ennakkosuosikeista saapuu Ouluun. Akaalaiset ovat sarjassa viiden pelatun ottelun jälkeen sijalla viisi kolmella voitolla ja kahdella tappiolla. Viime kaudella Leijona Futsal eteni historiansa ensimmäisen kerran finaaleihin, jossa Kampuksen Dynamo oli vahvempi. Pelaajavalmentaja Jovan Stankovicin luotsaaman LeIF:n tavoite on tulevalla kaudella parantaa sijoitusta eli ottaa hyvitys viime kauden pettymykselle.

LeIF on vahvistunut viime kaudesta, sillä pirkanmaalaisten riveihin siirtyi maajoukkuepelaaja Juhana Jyrkiäinen. Entinen Ilves FS pelaaja on alkukaudesta kerännyt jo 5+1 tehot. Merkittävin poistuja on pitkäaikaisen kapteenin Juha-Pekka Jyrämön lopettaminen, jonka pelipaita jäädytettiin kauden alussa. Maaliin vierailla on varaa valita kahdesta Suomen kärkimaalivahdeista päivän kunnon mukaan. Viime kaudella Juho Laine murtautui Suomen futsalin huipulle Tuomas Kallioisen rinnalle. Jyrämön aseman kapteenina peri seuran toiminnanjohtajana toimiva Jussi Nyström, jolla on kasassa 1+2 tehot kauden avausotteluista. Pirkanmaalaisille on ollut onnistujia laajalla rintamalla avausotteluissa, joten lähtökohdat ovat heille hyvät.

Punamustat ovat harjoitelleet maajoukkuetauon aikana tiiviisti. Alkukaudella joukkue on saanut kokea, miten kova sarja Futsal-liiga on ja millainen ero on Futsal-Ykkösen ja Liigan välillä. Perinteisesti Leijona Futsal ja Tervarit ovat pelanneet keskenään viihdyttäviä otteluita yleisön näkökulmasta ja otteluista ei ole puuttunut tilanteita kummastakaan päästä. Otteluissa on nähty perinteisesti runsaasti maaleja kummassakin kentän päässä, mutta lauantaina kummankin joukkueen suunnitelmiin kuulunee pelisuunnitelman rakentaminen puolustuksen kautta. Kotijoukkueen kannalta tavoitteena on lauantaina tasapanoinen esitys, jossa suoritustaso ei vaihtele otteluiden sisällä paljoa. Joukkueessa tiedostetaan tiiviin puolustamisen merkitys sekä miten se on koko joukkueen tehtävä. Voittojen kannalta keskeistä on saada puolustuspää pitäväksi sillä pitkässä sarjassa hyökkäyksen ja puolustuksen tasapainon tulee olla kunnossa.

Kotijoukkue Tervarit lähtee viikonloppuun hakemaan kauden avauspisteitä lähes parhaalla miehistöllä. Sampo Lastuvirta on poissa joulutaukoon saakka ja Iiro Vandell puuttuu ainakin tämän viikonlopun ajan pelaavasta miehistöstä. Muuten valmennuksella on käytössä taas laaja kokoonpano ja maajoukkuetauon aikana joukkue on vahvistunut viime kaudella GFT:ssa pelanneella Marcos Di Tuliolla.

Tervarit ja Haukiputaan Pallo juhlistavat seurayhteistyötä lauantaina Oulun urheilutalolla. Tervarit kutsuu kello 15.00 alkavaan kamppailuun maksutta kaikki Haukiputaan Pallon juniorijoukkueet taustavoimineen ja vanhemmat pääsevät sisään 5 euron pääsymaksua vastaa. Muilta pääsyliput kustantavat otteluun aikuiselta 10 euroa, opiskelijat ja eläkeläiset 7 euroa ja alle 15 vuotiaat 5 euroa. Alle 7 vuotiailla on vapaa pääsy. Ovet aukeavat kello 14.15 ja yleisöä palvelee Terwari-kahvion palvelut.

Kommentit