Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Leijona Futsal vahvempi kotisalissaan

Tervarit matkasi lauantaiksi Akaaseen Leijona Futsalin vieraaksi. Hyvässä vireessä oleva kotijoukkue oli ennen ottelua sarjassa sijalla kolme ja takana oli kolme voitettua liigaottelua tämän vuoden puolella. Tervareilla saldo oli seitsemän ottelun tappioputki ja sarjan viimeinen sija kuusi pistettä sijalla 11. olevaa FC Kemiä perässä. Mukana Tervareilla oli pitkäaikaispotilaita ja huomenna joukkueen mukaan liittyvää Dritan Stafsulaa lukuunottamatta paras miehistö.

Ottelu käynnistyi kotijoukkueen hallinnalla ja vyörytyksellä kohti Tervareiden maalia. Ensimmäisellä minuutilla Tervarit iski vaarallisesti vastaan kertaalleen, mutta ratkaiseva syöttö lipui pelaajamassan läpi päätyen sivurajasta yli. Tervareiden maalissa pelannut Mikko Anannin joutui antautumaan vajaan kahden minuutin jälkeen, kun Petri Grönholm jäi erikoistilanteessa liinan vapaaksi ja pallo tolpan kautta vieraiden maaliin. Oululaisten valmennusjohto reagoikin heti alussa kotijoukkueen vyörytykseen ja otti nopeassa tahdissa aikalisän tarkoituksenaan tasoittaa ottelun kulkua. Kesken Leijona Futsalin painostuksen Tervarit sai painopisteen kotijoukkueen päätyyn ja Teemu Mattila toi punamustat tasoihin pitkähkön pallonhallinnan jälkeen. Maali merkittiin lopulta kotijoukkueen maaliksi. Maali-iloitttelu jatkui ottelun alkuhetkillä, mutta valitettavasti Tervareiden päätyyn, kun Juho Väinälä ohjasi epäonnisesti Jovan Stankovicin syötön omaan maaliin. Hetki tästä ja Dusan Milojevic muutti lukemat taululle 3-1 Petri Grönholmin tarjoilusta.

Kotijoukkue hallitsi jaksosta suurimman ajan palloa ja Tervarit avasi peliä lähinnä pitkillä heitoilla ja nopeilla vastahyökkäyksillä. Kotijoukkue sai ohjattua hyökkäykset usein laidoista yli ja pitkien avausten jälkeen palloa ei kyetty jakamaan riittävästi omille pelaajille, jotta näistä olisi syntynyt vaarallisia tilanteista. Kotijoukkue teki vielä kaksi maalia jakson loppupuolalla. Ensin Jussi Nyström lisäsi johdon jo 4-1 lukemiin ja Dusan Milojevic viimeisteli jakson viimeisellä minuutilla Petri Grönholmin syötöstä taukolukemat 5-1.

Toiselle jaksolle oululaiset vaihtoiva maaliin Juho Keskisen, mutta heti alussa isännät siirtyivät 6-1 johtoon vapaapotkusta, joka vihellettiin Tervareiden palautettua sääntöjen vastaisesti pallon maalivahdille. Maalintekijänä oli hattutempun viimeistellyt Milojevic. Lohtua vieraille toi toisen jakson kuudennella minuutilla maalin edestä tekemällä kavennuksella Jani Kokkila Sampo Lastuvirtan oivallisesta syötöstä ja peli 6-2. Kotijoukkue siirtyi uudestaan viiden maalin johtoon Miikka Hurmeen maalilla vajaan puolen tunnin jälkeen. Runsaat viisi minuuttia ennen loppua Juho Väinälä ja Taneli Kohonen pelasivat kauniisti yhteen ja jälkimmäinen ampui pallon verkon perukoille, 7-3.

Tämän jälkeen Tervarit prässäsi hyvin ja Kohonen saalisti iltapäivän toisen tehopisteensä kulmasta, kun Sampo Lastuvirta toi punamustat kolmen maalin päähän neljäkymmentä sekuntia edellisestä maalista. Seuraavan maalin teki taas kotijoukkue ja Petri Grönholm Hurmeen syötöstä. Sama kaksikko teki tuhojaan vielä ennen loppua vaihtaen rooleja ja peli 9-4. Viimeisellä minuutilla Jussi Nyström teki vielä maalin ja Tervarit kavensi Teemu Mattillan kaukolaukauksella, joka meni kotijoukkueen pelaajan jalkojen kautta omaan maaliin.. Loppulukemat tänään 10-5.

Kotijoukkue ansaitsi tänään voittonsa ja jatkaa sarjan kakkospaikan tavoittelua. Tervarit jatkavat sarjan viimeisenä tappion myötä ja asema tukaloituu sarjan lähestyessä kohti loppua. Viidellä maalilla tulisi keskimäärin saada futsal-liigan ottelusta vähintään yksi piste. Puolustuksen ongelmat ovat kuitenkin tällä hetkellä sen verran suuria ja omiin menee liikaa palloja jokaisessa ottelussa, ettei voittaminen sen vuoksi onnistu. Onneksi joukkueella on mahdollisuus uuteen yritykseen heti huomenna sunnuntaina, kun joukkue kohtaa Espoossa GFT:n. Ottelusta julkaistaan huomenna lyhyt ennakko.

Kommentit