Uutinen

Ouluhallin palloilusali

KylVe järjesti yllätyksen

Tervarit joutui taipumaan lauantaina kauden ensimmäiseen tappioonsa varsinaisella peliajalla. Kurinalaisesti puolustanut KylVe nousi toisella puoliajalla 0-1 tappioasemasta kahdella vastahyökkäysmaalilla 2-1 voittoon ja kohenteli asemiaan ajatellen paikkoja pudotuspeleissä. Häviön myötä Tervarit tippui taulukossa sijalle neljä, mutta keskiviikkona Oulun urheilutalolle saapuva Sievi Futsal on vain neljä pistettä edellä oululaisia, joten voidaan puhua todellisesta kuuden pisteen ottelusta.

Lauantaina Tervarien ainokaisen viimeisteli Riku Säärelä Miika Paldanin esityöstä ajassa 12.07. Avausjaksolla oululaisten otteista puuttui terävyys sekä sähäkkä liike. Koko joukkueena taistellen puolustanut KylVe pystyi pitämään punamustat maalintekosektorin ulkopuolella.

Toisella jaksolla oululaisille tarjottiin puolenkymmentä avopaikkaa naulata peli 2-0 lukemiin, mutta tällä kertaa pallot kolahtelivat ylärimaan ja tolppiin antaen isännille mahdollisuuden tulla rinnalle ja ohi. KylVe käytti tilaisuutensa latoen ajassa 33.05-33.43 kaksi maalia muuten mainiosti torjuneen Juho Keskisen selän taakse, maalareina Jussi Nyström ja Vesa Pajula.

Tervarit kehitti vielä mallikkaan paineen päätösminuuteille, mutta summerin soidessa taululla seisoivat tylyt tappiolukemat 1-2 Toijalan kunnan ylepyden hyväksi. Oululaisten maalisarakkeessa seisoo kuuden pelin jälkeen 16 viimeisteltyä ja 10 päästettyä maalia. Vain GFT on ollut Tervareita tehottomampi hyökkäyspäässä, joten Jani Paanasella riittää pähkäiltävää kohti keskiviikkoa mentäessä löytääkseen joukkueensa hyökkäyspeliin uuden vaihteen.

Tervarien manageri Jussi Törmä oli harmistunut tapaan, jolla johtoasema luovutettiin.

– Puolustimme kummassakin takaiskumaalissa kuin aloittelijat. Vastaiskuhyökkäyksissä täytyisi tukkia vaarallisin alue ja ohjata vastustaja pienempään kulmaan, mutta höntyilimme ohi miehistä ja tilanteesta antaen hyökkääjälle omat avaimet ratkaisuihin. Jostain syystä jengi selkeästi puristaa liikaa omissa ratkaisupaikoissamme, hyökkäyspelistä puuttuu tietty röyhkeys sekä yllätyksellisyys. Pystymme dominoimaan pelitapahtumia pitkiäkin pätkiä, mutta sitten annamme siimaa ja mahdollisuuden vastustajalla omilla virheillämme. Sievin tasoita joukkuetta vastaan ei ole varaa tuhlata maalintekotilanteita, Törmä painotti.

Tervarit ja Sievi iskevät yhteen jo keskiviikkona kello 19 Oulun urheilutalolla.

Kommentit