Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Kiven kova Kallioinen

Ilves FS on kuin Saksan jalkapallomaajoukkue. Viimeiseen asti hiottu kone, joka toimii kellontarkasti tehden kentällä vain ja ainoastaan tarvittavan. Kurinalainen puolustus ja salamannopea, tappavan tehokas hyökkäys. Näillä aseilla se on voittanut neljä edellistä mestaruutta ja voitti nyt toisen finaaliottelun Tervareita vastaan maalein 6-1 (2-1).

Ilves johtaa ottelusarjaa voitoin 2-0. Mestaruus on sille katkolla Ylen tv-kameroiden edessä Tampereella ensi sunnuntaina.

Toiseen voittoon Ilves tarvitsi vahvuuksistaan vielä yhtä, maalivahtikaksikkonsa toista osapuolta Tuomas Kallioista, joka varasti show’n Oulun Urheilutalon yleisön edessä. Kun oululaishyökkäykset olivat kiivaimmillaan, oli vastaavasti Kallioinen kuin muuri, joka yrityksistä huolimatta ei murtunut.

Jossittelu on aina jossittelua, mutta jos edes jokunen veto olisi uponnut Ilves-maaliin, olisi ottelu voinut olla pidempään jännittävämpi ja mielenkiintoisempi. Voittoa ei välttämättä kotijoukkueelle olisi tullut, sillä niin helppoja virheitä Tervarit puolustuksessaan teki. Pelitapahtumiin nähden numerot repesivät kuitenkin turhan leveäksi, mutta maalintekopelissä vain osumat lasketaan.

’Mietin vieläkin, miten noin tasainen peli voi päättyä 6-1, Tervarien kapteeni Ari Makowski ihmetteli pelin jälkeen.’

’Helppoja virheitä omassa päässä ja löysää puolustamista, kotijoukkueen parhaana palkittu Makowski kiteytti tappion syyt.’

Päävalmentaja Jani Paananen oli tavallista harvasanaisempi ja suorastaan puhisi kiukkua. Vaikka puukko on Tervarien kurkulla seuraavassa ottelussa, lupasi Paananen taisteluilmettä loppuun saakka.

’Tietääkseni kolme voittoa tarvitaan mestaruuteen. Ilves voi leijua, jos haluaa.’

Kallioisen ohella Ilveksen avainpelaajiin kuulunut pelaajavalmentaja Antti Teittinen (0+3) hykerteli tyytyväisyyttään.

’Hyvin pojat pelasi. Omilla aseilla voitettiin. Meillä on siitä monta vuotta kokemusta.’

Vieraiden sankarille kelpasi myös paistatella parrasvaloissa.

’Tervarit tuli kovaa päälle. Koko ajan joutui olemaan hereillä, mutta mukavaa olla maalilla, kun on tuollainen joukkue edessä, Kallioinen kertasi peliä.’

Kallioiselta herui kiitosta myös liigan reilun viikon vanhaa yleisöennätystä sivunneelle loppuumyydylle (635) katsomolle.

’Todella hieno fiilis. Ei haittaa, vaikka kukaan ei meitä kannustanutkaan, kunhan meteliä riittää.’

Kommentit