Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Kiisto ja Tervarit tasasivat pisteet

Tervarit palasi futsalparketille kahden viikon pelitauon jälkeem, kun joukkue matkusti Vaasaan FC Kiiston vieraaksi. Tervarit oli ennen ottelua sarjassa sijalla kuusi 21 pisteellään 13 pelatun ottelun jälkeen. Sunnuntain kotijoukkue FC Kiisto on toisella sijalla 36 pisteellään 15 ottelua pelattuaan ja voitettuaan eilen SC Riverballin kotonaan 8-1.

Tervarit lähti täydellä kahdella kentällä otteluun. Maalissa oli toista kertaa peräkkäin Veikka Pekkala, sillä joukkueen ykkösmaalivahti Lari Honkanen on poissa helmikuun loppuun saakka. Ykköskenttään nousi Aleksi Isomäki Matias Juntusen tilalle ja kakkosketjussa Heikki Halmet otti Isomäen paikan.

Ottelu alkoi tunnustellen eikä kummallakaan joukkueella ollut ottelun alussa maalintekotilanteita. Kotijoukkue sai pallon ensimmäisen kerran maaliin, kun pallo jatkettiin puskemalla maaliin, mutta osuma hylättiin maalivahdin häirintänä. Tervarit oli pelissä mukana ja Ville Angeria kolisutti maalipuita kuudennella minuutilla kaukaa tulleella laukauksella. Kiiston vuoro oli osua tolppaan minuutin päästä, kun jatko läheltä osui Tervareiden tolppaan. Seuraava paikka tuli taas vieraille ja Angerialle, mutta yritys maalivahdin längistä kilpistyi Teemu Kulmalan torjuntaan. Tämän jälkeen paremmat paikat tulit Pekkalan maalille ja hän ottikin muutaman ison torjunnan Kiiston pelaajien yrittäessä ohittaa hänet läheltä. Kuparisen rikkoi kotijoukkue 18.minuutilla, kun Toni Pylkkänen ja Aapo Autio pelasivat keskialueella seinää, jonka jälkeen Pylkkäselle avautui tyhjää tilaa laidalle ja pallo ohi vastaantulleen Pekkalan Tervareiden maalin takakulmaan. Peli oli varsin tasaista vaikka kotijoukkue oli pallollisessa pelaamisessa hallitsevampi osapuoli. Tervareille tarjottiin ensimmäisellä jaksolla tukku erikoistilanteita, mutta ne eivät johtaneet vaarallisiin tilanteisiin.

Tervarit sai hyvän alun toisella jaksolla, kun kakkoskenttä juoni tasoituksen koko kentän voimalla. Konsta Jussila katkaisi Kiiston hyökkäyksen ja pelasi pallon nopeasti Kaapo Lepojärvelle. Pallo Ville Niskalan ja Jere Moilasen kautta Lepojärvelle maalin eteen ja peli tasan 1-1. Peli eteni tasaisesti toisella jaksolla, mutta kotijoukkue oli edelleen pallollisesti hallitsevampi osapuoli. Veikka Pekkala torjui varmasti myös toisella jaksolla ja otti kiinni 25.minuutilla kiinni muun muassa Tervareiden oman pään syöttöharhasta tulleen avopaikan peittämällä hyvin. Tervareiden paikat tulivat lähinnä vastahyökkäyksistä, mutta suurin osa yrityksistä meni maalin ohi tai yli. Varsinkin toisella jaksolla hyökkäyspään pelaamiseen olisi kaivattu kärsivällisyyttä nopeiden ratkaisujen sijaan. Vastapainona Kiisto pelasi omaa peliään rytmittäen nopeita ja pitkiä hyökkäyksiä saamatta kuitenkaan aikaan lisämaaleja loppuhetkien Ville Niskalan ulosajosta tulleesta ylivoimasta huolimatta. Pisteet jaettiin summerin soidessa 1-1 tuloksella.

Tasapeli tarkoitti Tervareiden nousua 22 pisteeseen ja Kiisto nousi 37 pisteeseen ja kumpikin jatkaa samoilla sijoituksilla kuin ennen ottelua. Päävalmentaja Antti Kaisto kommentoi kentän tapahtumia toimitukselle varsin tyytyväisenä ottelun jälkeen.

– Alkulämmittelyssä vaikutti, että pitkä matkan jälkeen lähtisimme peliin ns. matkajaloilla. Aistin joukkueesta tukkoisuutta, väsymystä ja ettemme olisi terävimmillään. Onneksi aistimus oli väärä ja saimme koneen käyntiin heti ensimmäisten minuuttien aikana ja pääsimme pelin sisään hyvin, mietti Kaisto.

– Olen tyytyväinen, että joukkueella oli hyvä taisteluilme. Voimme olla tyytyväisiä pisteeseen, kun lopussa jouduimme pelaamaan kaksi minuuttia alivoimalla ulosajasta johtuen, kertoi Kaisto

– Ottelu oli alusta asti tasainen ja oli alusta selvää, että pelissä ei tehdä montaa maali ja peli ratkeaa yhteen maaliin. Meillä oli useampi paikka tehdä paikka tehdä maali, mutta niin oli vastustajallakin. Veikalla oli maalissa useampi tärkeä torjunta kriittisissä kohdissa, analysoi Kaisto otteita.

Ottelu oli kahden hyvän joukkueen kohtaaminen, jossa puolustuspelaaminen toimi hyvin ja maalivahdit pelasivat ehjän pelin. Veikka Pekkala on täyttänyt hyvin maalitolppien välissä paikkansa, kun Lari Honkanen on ollut poissa ja oli tänäänkin yksi joukkueen parhaista pelaajista. Tervarit jatkaa pelejään viikon päästä Joensuussa sunnuntaina SC Riveballin vieraana kello 15 alkavassa ottelussa.

Kommentit