Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Kaustisten Monkulat Tervareiden vieraana lauantaina Urheilutalolla

Tervarit palaa vielä kerran ennen joulua työn touhuun lauantaina kello 15 Kaustisten KP/V Monkuloiden saapuessa vieraaksi Urheilutalolle. Viime viikonloppu tuotti Tervareille vieraskentällä kauden ensimmäiset tappiot Alastaron Urheilijoita ja vaasalaista Kiistoa vastaan. Tappio pudotti oululaiset sarjassa sijalle kuusi yhdeksän pelatun ottelun jälkeen 15 pisteellä. Lauantain vieraat ovat sarjassa viimeisenä kolmella kerätyllä pisteellä. Kumpikin joukkue lähtee hakemaan lisäpisteitä ennen pientä joulutaukoa, jonka jälkeen Tervarit palaa 4.1. tositoimiin paikallisottelulla FC OPAa vastaan.

Lauantain vastustajan Monkuloiden kausi on ollut vaikea. Joukkueella on ollut hankaluuksia kentän kummassakin päässä, sillä maalinteko on tökkinyt pahasti ja joukkue on tehnyt ainoastaan 19 täysosumaa kymmenessä ottelussa. Omiin on uponnut 64 maalia, joka on sarjan eniten. Viime viikonloppuna kaustislaiset hävisivät Zenithille rumasti 10-1 ja lauantaina EBK oli 3-0 lukemin vahvempi. Monkuloiden ainut voitto kuluvalla kaudella tuli lokakuun lopussa kotikentällä FC Raumaa vastaan 6-3 numeroin.

Monkuloiden valmennuksesta vastaa Juho Koivukangas yhdessä Jussi Mikkolan kanssa. Oululaisille futsal- ja jalkapaloseuraajille tuttuja nimiä kaustilaisten kokoonpanossa ovat kokenut maalivahti Janne Björkgren, yhden ottelun pelannut Aki Sipilä ja Olli Piili. Vieraiden pistepörssin kärjessä on viidellä pisteellä (2+3) Jarkko Ojala. Aaro Hedmanilla on neljä tehopistettä (2+2) ja Olli Piili on osunut kolmesti maalipuiden väliin yhdeksässä ottelussa. Monkulat pelaa kolmatta kauttaan Futsal-Ykköstä, johon joukkue palasi kaudeksi viime kaudeksi yhden Futsal-Kakkosessa vietetyn kauden jälkeen.

Tervarien vastuuvalmentaja Ville Hirvelä ei halua aliarvioida lauantaista vastustajaansa.

– Monkuloiden kokoonpano on elänyt pelistä toiseen ja heillä on ollut vaikea alkukausi. Jos Monkulat saa viime vuosilta tutun hurlumhei-vaihteen päälle lauantaina, silloin voi tulla vaikea
iltapäivä.Meidän täytyy korvata jälleen puuttuva fysiikka hyvällä liikkeellä ja pallotempolla, Hirvelä painotti.

Tervarit on kärsinyt viimeisissä otteluissa maalinteko-ongelmista. Viimeisessä kolmessa ottelussa Tervarit on onnistunut ainoastaan kolme kertaa maalinteossa. Tervarit on tehnyt sarjassa kolmanneksi vähiten maaleja, 25 . Toisaalta puolustus on ollut sarjan tiiveintä yhdessä sarjakärki Kiiston kanssa, 18 päästettyä maalia. Viidestä viimeisestä ottelusta Tervareiden saldona on yksi voitto, kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota. Tässä valossa on selvää, että kurssin on syytä kääntyä, jos Tervarit haluaa tavoitella tasaisessa sarjassa kärkisijoituksia. Oululaisten ero on tällä hetkellä sarjakärkeen yhdeksän pistettä, mutta toiseen sijaan eroa on ainoastaan viisi pistettä ja osalla edellä olevista joukkueista on kaksi tai yksi ottelu enemmän pelattuna kuin Tervareilla.

– Seuraavat kolme peliä määrittävät hyvin pitkälle loppukautemme panokset,sillä sarja on tasainen ja nyt ei olisi varaa antaa enempää tasoitusta. Kolme pistettä on iltapäivän peliin ainoa tavoitteemme, Hirvelä teroitti.

Tervareiden pelaajistossa on tapahtunut pieniä muutoksia kauden kuluessa, mutta isännät pääsevät lauantain otteluun ilman loukkaantumisia ja pelikieltoja. Muutosten vuoksi kenttäkoostumukset ovat eläneet jonkin verran, mutta tästä huolimatta Tervarit ovat kyenneet luomaan peleissä tarvittavan määrän tekopaikkoja otteluiden voittamiseksi. Huolellisuus ja tarkkuus ei ole ollut riittävällä tasolla tärkeissä paikoissa, jotta tilanteet olisivat konkretisoituneet osumiksi. Ennen lauantain ottelua tehokkain punamustien pelaaja on Toni Kaikkonen seitsemällä pisteellä (4+3) ja viidessä pisteessä ovat Taneli Kohonen (2+3) ja Kaapo Lepojärvi (1+4).

-Listallamme on taas runsaasti pelaajia, joista valita. Armeijan alta pois suorittanut Arttu Niemelä tehnee paluun kokoonpanoon, Hirvelä huomautti.

Lauantain kokoonpano julkaistaan tunti ennen ottelua ja ottelua on mahdollista seurata Urheilutalon lisäksi Palloliiton tulospalvelun kautta. Pääsyliput otteluun maksavat 10 euroa ja alennusryhmiltä 5 euroa. Kaikille Tervarit-juniorien ja HauPan junioripelaajille on illan otteluun vapaa pääsy ja ovelta on edelleen saatavissa 25-vuotisjuhlamme kunniaksi koko runkosarjan kattava kausikorttimme vain 25 eurolla.

Kommentit