Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Kausi jatkuu – Tervarit thrillerin jälkeen pudotuspeleihin!

Futsal-liigan runkosarja päättyi tänään Oulussa kotijoukkue Tervareiden ja PP-70 (Tampere) kohdatessa toisensa. Kummankin joukkueen panokset olivat kovat ja tavoite selkeä: Voitolla kausi jatkuu varmuudella pudotuspeleissä. Tappio tarkoittaisi kauden päättymistä tai joutumista liigakarsintoihin. Tervarit sai lauantai-iltapäiväksi jalkeille iskukykyisen joukkueen Evi Matelin ja Juho Väinälän vakiokokoonpanosta puuttumisesta huolimatta. Maalilla pelasi totuttuun tapaan Lari Honkanen myös lauantaina. Vieraat saapuivat Ouluun kahdella kentällisellä ja maalivahdilla.

Peli käynnistyi tasaisesti ja kuparisen rikkoi kotiyleisön riemuksi Tervarit. Kokeneelle Adrian Rizvanille jätettiin päätyrajan tuntumassa muutama sentti liikaa tilaa ja se riitti tällä kertaa. Pallo Dritan Stafsulan syötöstä maalin takakulmaan. Vieraiden hienoisen pallonhallintajakson jälkeen iski Rizvani jälleen ja sörkki Aki Vähäsöyringin laukauksen maalin edestä sen perukoille. Näissä lukemissa edettiin 12.minuutille, kunnes Rony Knape prässäsi keskialueella pallon pois vieraiden puolustajalta ja toimitti sen Iiro Vandellin syötöstä tyhjään maaliin. Pari minuuttia tästä ja vieraat saivat aikaan kavennuksen, kun tamperelaisten iltapäivän vaarallisin pelaaja Tero Intala kavensi lukemia. Loppujakso mentiin maaleitta hyvistä paikoista huolimatta ja tauolle lähdettiin 3-1 punamustien johtolukemissa.

Toisella jaksolla näkyi selkeästi pelin tärkeys, sillä peli oli hermostunutta ja peli katkonaista. Alkujaksolla kolisuteltiin maalipuita, mutta maaleja ei nähty. Vieraat olivat niskan päällä toisella jaksolla ja kotijoukkuetta piti pystyssä liigavahtien kärkeen singonnut Lari Honkanen. Lisäksi oululaisilla oli onni mukanaan, kun vieraat pääsivät useaan otteeseen läpiajoon isäntien pallonmenetyksistä johtuen. Tervarit selvisi kuitenkin vaikeasta jaksosta ja vajaat seitsemän minuuttia ennen loppua Adrian Rizvani täräytti taidokkaasti pallon maaliin lähes päätyrajalta. Pallo maaliin kattoon ja peli oli 4-1. Tamperelaiset lähtivät hakemaan kavennusta ns. reikäpaidalla ja saivatkin paineen kotijoukkueen päätyyn. Seuraavan maalin teki kuitenkin kotijoukkue, kun Aki Vähäsöyrinki laukoi Roope Hakulisen längistä pallon vieraiden verkkoon. Tilanne oli siis jo 5-1, kun peliä oli jäljellä reilut viisi minuuttia.

Vieraat eivät kuitenkaan vielä luovuttaneet vaan he hakivat kavennusta jatkaakseen kautta pudotuspeleissä. Ensin syntyi kavennus 5-2 ja hetki tästä lukemat olivat 5-3. Peliaikaa oli jäljellä kolmisen minuuttia tässä vaiheessa ja Urheilutalolla jännitys tiivistyi kentällä ja katsomossa. Tervareiden pää ja peli pysyi pääasiassa kasassa loppuhetkillä ja lopuista huolehti Lari Honkanen, joka teki varsinaisen game saverin reilu minuutti ennen loppua Simo Martiskaisen ollessa läpiajossa. Loppuhetket vietettiin vieraiden päässä ja vapauttavan loppusummerin jälkeen kotijoukkue pääsi juhlimaan pudotuspelipaikkaansa. Tervareiden parhaana palkittiin tänään hattutempun tehnyt Adrian Rizvani ja vieraiden paras oli Tero Intala.

Voitto oli Tervareille ensimmäinen kolmen pisteen voitto loppiaisen jälkeen ja se tuli juuri oikeaan aikaan. Se tarkoitti sijoittumista runkosarjassa sijalle 7. ja PP-70:n sijalle 10. Heidän kautensa jatkuu liigakarsinnoissa yhdessä Liikunnan Riemun kanssa.

Kotijoukkueen pelaajavalmentaja Heikki Halmet oli helpottunut ottelun jälkeen.

– Olimme tänään kovassa paikassa ja tämä oli tärkeä henkinen voitto. Päätimme ennen peliä ensisijaisesti näyttää itsellemme, että ansaitsemme pudotuspelipaikan. Tutkimme ennen ottelua miten PP-70 pelaa ja se hyödytti tänään meitä. Vaikeilla hetkillä pyrin rauhoittamaan kavereita ja uskomaan omaan tekemiseen, muotoili Halmet

– Kausi on ollut haastava ja olemme pelanneet välillä todella kapealla miehistöllä. Ottelut ovat olleet siitä huolimatta tiukkoja. Tulevissa pudotuspeleissä uskon meidän kykenevän haastamaan ihan kenet tahansa, päätti Halmet.

Runkosarjan voitti Sievi Futsal, toiseksi sijoittui Ilves FS ja kolmanneksi Someron Voima. Kampuksen Dynamo, Leijona Futsal, GFT ja mahtavan loppukauden pelannut Ruutupaidat olivat muut pudotuspeleihin selvinneet joukkueet. Sarjasta putosi kovasti kauteen satsannut Mad Max. FC Kemin kausi päättyi tappioon Ilvekselle.

Pudotuspelit käynnistyvät ensi viikonloppuna. Ensimmäisen osaottelun Tervarit pelaa vieraissa ja Urheilutalolla pelataan heti sunnuntaina. Vastustaja selviää tiistaina 29.3.2016 pudotuspelien valintatilaisuudessa, jossa runkosarjan voittaja saa valita vastustajansa joukkueista, jotka sijoittuivat sarjassa sijoille 5.–8. Tämän jälkeen runkosarjan sijalle 2. sijoittunut saa valita jäljellä olevista sijoille 5.–8. sijoittuneista, sijalle 3. sijoittunut voi valita jäljellä olevista sijoille 5.–8. sijoittuneista. Runkosarjan sijalle 4. sijoittuneen pudotuspelivastustaja on siihen asti valitsematta jäänyt joukkue. Tulevia pudotuspelejä ennakoidaan ensi viikon aikana kotisivuillamme.

Kommentit