Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Kauden viimeinen kotiottelu pelataan lauantaina

Futsal-Ykkösen runkosarja on loppusuoralla ja tulevana lauantaina Tervarit pelaa kauden viimeisen kotiottelunsa. Vieraaksi oululaiset saavat Alastaron Urheilijat ja ottelu käynnistyy Urheilutalolla kello 12. Tervarit huilasi viime viikonlopun, kun AU pelasi Kiistoa vastaan kotikentällään kärsien 1-7 tappion. Tervarit on sarjassa sijalla 4. ja pisteitä on kertynyt 33 kappaletta. Sarjaa johtaa helsinkiläinen Zenith 42 pisteellä ja toisena on Kiisto 39 pisteellä. Kovassa vireessä oleva PJK on 37 pisteessä ja tavoittelee vielä karsintapaikkaa Futsal-liigaan. Tervareiden perässä on viidentenä AS Moon ottelun vähemmän pelanneena 32 pisteessä. TPK on tasapisteissä raahelaisten kanssa ja EBK sijalla 7. 29 pisteellä.

AU on sarjassa sijalla 9. ja pisteitä alastarolaisilla on 19 pelatun ottelun jälkeen 25. Vieraiden sarjapaikka myös ensi kaudelle on lähellä varmistumista, sillä PTU on jo yhdeksän pisteen päässä eivätkä porilaiset voi saavuttaa edellä olevista joukkueista kuin FC OPan, joka on neljä pistettä edelle PTU:a. Viimeisellä putoajan paikalla olevalla FC OPalla on 20 pistettä ja jäljellä kaksi ottelua, joista sen tulisi ottaa kummastakin täydet pistepotit ja alastarolaisten jäädä korkeintaan yhteen pisteeseen kolmessa viimeisessä ottelussa. Tervarit jatkaa varmasti Futsal-Ykkösessä kaudella 2020-2021, sillä Kiiston tavoittaminen on vielä teoreettisesti mahdollista, mutta käytännössä vaikeaa. Kiistolla on oululaisia parempi maaliero ennen kahta viimeistä kierrosta ja Kiiston tulisi hävitä kummatkin ottelunsa suurinumeroisesti ja samaan aikaan PJK saisi saada ainoastaan yhden pisteen kahdesta viimeisestä ottelusta, jotta Tervarit nousisi sarjassa toiselle sijalle, joka oikeuttaa haastamaan liigakarsinnassa Futsal-liigan toiseksi viimeisen joukkueen.

Tervarit ja AU kohtasivat toisensa syyskierroksella ja silloin Alastaron Urheilijat olivat vahvempia napaten 4-1 kotivoiton. AU on pelannut neljä viimeistä otteluaan kotikentällä, joista se on ottanut yhden voiton, tasapelin ja kaksi tasapeliä. Yksi otteluista kääntyi AU:n tappioksi kabineteissa, vaikka kentällä alastarolaiset olivat Monkuloita parempia. AU on pelannut varsin tasaisesti koti- ja vieraskentillä. Kotiottelunsa sekä Alastarossa että Loimaalla pelannut lauantain vieras on voittanut kotiotteluistaan neljä, kolme kertaa on päädytty tasapeliin ja neljästi vieraat ovat vieneet voiton. Vieraissa he ovat ottaneet kolme voittoa, yhden tasapelin ja neljä tappiota. Viimeisen vierasvoitto on marraskuusta Porista, mutta on huomioitava miten he ovat pelanneet viimeisestä yhdestätoista ottelusta peräti kahdeksan kotikentällä.

AU on ratkonut pelejään pitkälti ykköskentän avulla, joka on kerännyt kovat tehopisteet. Jani Luoma on joukkueen sisäisen pistepörssin 38 (20+18) pisteellä, Tuomas Happonen toisena 34 (18+16) pisteellä ja Mikke Louhela on kerännyt 33 (22+11) pistettä. Vieraat pääsevät otteluun ilman pelikieltoja, mutta muutaman pelurin kausi on paketissa. Mikko Mäkelä ja Rei Hoda puuttuvat loppukauden valmentaja Sami Happosen ryhmästä.

Tervarit pääsee pelaamaan kaksi viimeistä ottelua ilman paineita. Yksi tavoite on säilyttää tappioton saldo kotikentällä. Tervarit on ollut kaudella selkeästi vahvempi Urheilutalolla kuin vieraskentällä ja on napsinut valtaosan pisteistään kotikentällään. Sarja päättyy Tervareiden osalta Monkuloiden vieraana reilun viikon päästä, jolloin selviää myös oululaisten lopullinen sarjasijoitus. Viidestä viimeistä ottelusta Tervarit on voittanut kaksi ja hävinnyt kolme. Häviöt ovat tulleet vieraskentällä, joten tavoitetta riittää Kaustisen vierailulle, sillä viimeisin vierasvoitto on Espoosta tammikuun alusta.

Tervareilla ei ole lauantaille pelikieltoja eikä myöskään muita varmoja poissaoloja ennakkoa kirjoitettaessa. Tulevana viikonloppuna pelataan Tampereella tosin U19 Futsal-liigan lopputurnaus, joten luvassa on useita poissaoloja isäntien puolelta. Mukana turnauksessa ovat pohjoisesta Tervarit Juniorit ja Haukiputaan Pallo, jotka ovat kumpikin Tervareiden yhteistyöseuroja. Oululaisilla ei ole pelikieltoja lauantaille eikä loukkaantumisia. Edellisestä ottelusta pelikiellon takia puuttunut Kaapo Lepojärvi (10+8) palaa kokoonpanoon lauantaina. Lepojärvi jakaa oululaisten pistepörssin kärkisijan yhdessä ja Ville Niskalan (9+9) 18 pisteellään. Kolmanneksei tehokkain peluri on ollut kapteeni Iiro Vandell 13 (9+4) pistellään

Ottelun kokoonpano julkaistaan tunti ennen ottelua Palloliiton tulospalvelussa, jota kautta on mahdollista seurata ottelun etenemistä tekstimuodossa jollei pääse paikalle Urheilutalolle. Pääsyliput otteluun maksavat 10 euroa ja alennusryhmiltä 5 euroa. Kaikille Tervarit-juniorien ja HauPan junioripelaajille on otteluun vapaa pääsy. Ottelussa palvelee Terwari-kahvio. Myyntipisteessämme käy maksuvälineeksi vain käteismaksu.

Tervetuloa!

Kommentit