Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Kauden toinen paikallisottelu kruunaa loppiaisen

Tervarit palaa nopeasti futsalin pariin pettymykseen päättyneen viikonlopun jälkeen huomenna keskiviikkona kello 15, kun vastaan asettuu Urheilutalolla paikallisvastustaja FC OPA. Tappioiden myötä Tervarit valahti sarjataulukossa alempaan keskikastiin. Matkaa nousukarsintaviivaan on jo 10 pistettä, joten nousupaineita punamustien harteilla ei ole enää loppukaudesta. Oululaisilla on pelaamatta vielä 12 ottelua, joista voittajille on jaossa 36 pistettä, joten tammikuu tulee hyvin pitkälle määrittämään sen, mitkä ovat kevään realistiset mahdollisuudet.

Heikki Viian valmentama OPA on piristynyt vaikean alkukauden jälkeen ja on Tervareita kaksi sijaa alempana sarjataulukossa sijalla 9. Joukkue on voittanut kaksi viimeistä otteluaan KF Kosovaa ja IK Myrania vastaan ja noussut 10 pisteeseen. Tervareiden tapaan OPA on kärsinyt maalinteko-ongelmista ja on tehnyt sarjassa toiseksi vähiten maaleja, 29 kappaletta. Samaan aikaan omaan maaliin on mennyt kolmanneksi eniten maaleja, 50 maalia. Saldona on kolme voittoa, yksi tasapeli ja seitsemän tappiota.

OPA on kärsinyt alkukaudesta loukkaantumisista ja välillä poissaolijoiden lista on ollut pitkä, mutta pelaajatilanne on kehittynyt vuodenvaihtuessa parempaan suuntaan. Uusvanhana pelaajana huomenna on tositoimissa määräaikaisen sopimuksen solminut Hannu Pirinen. Maalivahtirintamalla huomisen isännillä on ollut muutoksia paikkakunnalta muuttojen myötä ja on vielä epäselvää pelaako huomenna maalilla Juhana Mäkelä vai Ville Halonen. Pisteiden valossa ex-Tervari Teemu Mattila on ollut kotijoukkueen tehokkain pelaaja 11 (6+5) pisteellä Sami Kurosen kerättyä 9 (4+5) pistettä.

Tervarit aloitti sarjan hyvin, mutta viimeisin voitto on marraskuun lopulta KF Kosovaa vastaan. Tervarit lähtee katkaisemaan neljän voitottoman ottelun putkea oman peruspelaamisen kautta. Joukkueen puolustuspelaaminen on edelleen hyvällä tasolla ja sen varaan on mahdollista rakentaa huomennakin peli. Hyökkäyspelaamisessa tarvitaan laajempaa vastuunkantoa, sillä Ville Niskala on viime otteluissa on näyttänyt esimerkkiä ja joutunut kantamaan vastuuta liikaa maalinteosta. Niskala on punamustien tehokkain pelaaja 17 (12+5) pisteellään Iiro Vandelin kerättyä 13 (4+9) pistettä. Maalilla Lari Honkanen on osoittanut olevansa sarjan paras maalivahti ja huomennakin Lari ohjaa peliä maaliltaan äänekkäästi.

Kauden avauskohtaamisessa FC OPAn kanssa pisteet jaettiin sarjan avausottelussa maalein 5-5. Huominen tavoite on selvä ja se on voittojen tielle palaaminen. Joukkueen suoritustason tulee nousta viime otteluista ja tehoja löytyä ykköskentän lisäksi. OPA on vaarallinen ja yllätysvalmis vastustaja, joten hereillä on oltava alusta alkaen.

Tervareiden lopullinen kokoonpano selviää viimeistelyharjoituksen jälkeen ja kokoonpanot julkaistaan tunti ennen ottelua Palloliiton tulospalvelussa. Ottelu pelataan valitettavasti ilman yleisöä, mutta FC OPA tarjoaa futsalin ystäville suoran nettilähetyksen Youtubessa osoitteessa https://www.youtube.com/watch?v=XNzKgoRxTP4

Kommentit