Uutinen

Ouluhallin palloilusali

KaDy:n tehokenttä voiton takeena

Sievi Futsalia vastaan kirvelevän 0-7 tappion kärsinyt Tervarit lähti palauttamaan kunniaansa lauantai-iltana Oulun urheilutalolla pelatussa taistossa Futsal-liigan keulapaikkaa hallussaan pitävää KaDy:a vastaan. Kotijoukkueen iltapuhde saikin varsin mukavan alun, sillä Tervarit siirtyi ajassa 2.10 1-0 johtoon Iiro Vandellin puskumaalilla ja kuittasi vielä vierailijoiden tasoituksen lukemiin 2-1 kellon näyttäessä aikaa 9.18.

Lauantaina vahvan maajoukkuekolmikkonsa varaan pelinsä rakentanut Dynamo kuittasi kuitenkin taukotilanteeksi 2-2 vain runsas minuutti ennen päätössummeria, kun pallo painui oman pelaajan jalasta vastustamattomasti kotijoukkueen verkkoon ohi hyvän 20-minuuttisen torjuneen Juha-Matti Savolaisen.

Toisen jakson ensimmäiset seitsemän minuuttia olivat kotiyleisön ja vaativan Jani Paanasen silmin katseltuna yhtä painajaista. Miika Hosio-Arash Muridiyaz-Jukka Kytölä triona sotki Tervarien pasmat täydellisesti ja isännät sortuivat kentän kummassakin päässä alokasmaisiin virheisiin, jotka näkyivät tulostaululla peräti neljänä takaiskumaalina ja KaDy johti peliä rumin 6-2 numeroin.

Tervarit sai koottua vielä rivinsä kelvolliseen loppurynnistykseen ja nousi iskuetäisyyden päähän Aleksi Autioniemen ja Jerry Björkbergin maaleilla. Kellossa oli tuolloin aikaa vielä runsaat seitsemän minuuttia ja vieraiden puolustustyöskentelyä hankaloitti viisi virhettä taulussa, mutta pieteetillä puolustusvelvoitteensa hoitanut sarjajohtaja kesti ja kuittasi vielä 7-4 voittomaalin Hosion toimittamana.

Tervarien manageri Jussi Törmä ei halunnut selitellä tappiolukemia:

– KaDyn ykkösnyrkki on valtakunnan eliittiä ja heidän liikkuva ja tarkoin hiottu hyökkäyspelinsä on erittäin vaikeasti pysäytettävissä. Ketjukoostumuksemme ja miehistömme on elänyt valitettavan paljon läpi kauden, mikä tietää vaikeuksia omalla alueella: miehet karkaavat ja systemaattinen, selkäytimestä tuleva reagoiminen pelitapahtumiin on vielä debytanteillamme hakusessa, Törmä summasi

Tervarit on valunut 14 pelatun kierroksen jälkeen sarjataulukossa sijalle kuusi, kasassa sillä 23 pistettä. Lauantaina on edessä todella suuri ottelu kevään pudotuspelejä ajatellen, sillä Oulun urheilutalolle saapuu sarjanelonen Leijona Futsal, jolla on kasassa pisteitä 27. Voitto lauantain kamppailusta palauttaisi Tervarit jälleen oikeille raiteilleen, joten koko joukkueella on edessään erittäin tärkeä harjoitusviikko.

Maali Aika Maalintekijä Syöttäjä
1 – 0 02:10 Vandell Iiro Halmet Heikki
1 – 1 06:37 Muridiyazd Arash Hosio Miika
2 – 1 (om.) 09:18 Oma Maali
2 – 2 (om.) 18:46 Vastustaja

2 – 3 21:53 Muridiyazd Arash Kytölä Jukka
2 – 4 22:24 Kytölä Jukka Hosio Miika
2 – 5 24:24 Kytölä Jukka Muridiyazd Arash
2 – 6 26:48 Hosio Miika Kytölä Jukka
3 – 6 30:07 Autioniemi Aleksi Vandell Iiro
4 – 6 32:23 Björkberg Jerry Vandell Iiro
4 – 7 39:15 Hosio Miika

Kommentit