Uutinen

Ouluhallin palloilusali

KaDy vei täyden pistepotin

Lähtökohdat lauantai-illan Tervarit ja Kampuksen Dynamon väliselle ottelulle olivat lupaavat. Kotijoukkue pääsi kamppailuun lähes parhaalla kokoonpanolla, sillä ainoastaan viime pelissä loukkaantunut Markku Huoponen oli poissa vahvuudesta. Urheilutalolle oli saapunut mukavasti yleisöä myöhäisestä alkamisajasta riippumatta ja se takasi hyvän tunnelman läpi ottelun.

Ottelu käynnistyi tasaisesti ja paikkoja syntyi kentän kumpaankin päähän. Avausmaali syntyi vieraiden toimesta reilun 7.minuutin pelin jälkeen. Vieraille syntyi paikka ylivoimahyökkäykseen, jossa Juho Keskinen torjui vielä Arash Muridiyazdin laukauksen, mutta Jukka Kytölä oli ensimmäisenä paluupallossa. Veto etuyläkulmaan ei jättänyt Keskiselle mahdollisuuksia. Reilu minuutti edellisestä ja tilanne oli jo 0-2, kun KaDyn kulmapotkun jälkeen Jose Ikonen pääsi laukomaan liian vapaasti kotijoukkueen puolustuksen keskeltä.

Kotijoukkue haki loppujakson aikana kavennusta, mutta Juha-Matti Savolainen viimeisenä turvana oli etevämpi Evi Matelia ja Juho Väinälää heidän loistopaikoissaan. Kotijoukkueen peli oli avausjaksolla hermostunutta ja tärkeissä paikoissa joukkue sortui heikkoihin ratkaisuihin. Vieraiden viimeistely oli tehokasta ja he jauhoivat omaa peliään. Varsinkin erikoistilanteet olivat vierailla vaarallisia läpi koko ottelun.

Toisella jaksolle lähdettiin 0-2 lukemista. Vieraat olivat joutuneet tiivistämään miehistöään toiselle jaksolle, kun Arash Muridiyazd ei pystynyt enää jatkamaan ottelua saatuaan tällin polveensa ensimmäisen jakson loppupuolella. Pelillisesti toinen jakso jatkoi kotijoukkueen samaa linjaa kuin avausjakso valmennuskaksikko Halmet-Keskinen ohjeistuksista huolimatta. Yrityksen puutteesta Tervareita ei voi kuitenkaan syyttää.

Kotiyleisön pettymykseksi kesken kotijoukkueen painostuksen KaDyn Jere Keskinen pelattiin läpiajoon ja läpi ottelun taitavasti pelannut väkkärä ei erehtynyt. Pienen toivon paremmasta antoi vielä Iiro Vandell survomalla pallon maaliin Dritan Stafsulan ylärimalaukauksen jälkeen ja lukemat olivat 1-3. Osuman jälkeen lisäkavennuskin oli lähellä, mutta kaksi nopeaa virhettä ja kurittomuus johtivat virhetilin täyttymiseen ja kirin taittumiseen. KaDy siirtyi ensin 1-4 johtoon Tuomas Linjamäen 10 metrisellä ja Jere Keskinen teki hetki tästä illan toisen maalinsa. Tilanne oli jo 1-5. Joukkueet tekivät vielä yhden maalin mieheen, ensin Tervarit 2-5 Adrian Rizvanin lapikkaasta ja Jukka Kytölä päätti maalinteon 2-6 maalillaan tyhjään verkkoon.

Lopputulos 2-6 vieraiden hyväksi ei jätä jossiteltavaa. Vieraiden tarkka puolustuspeli ja tehokkuus hyökkäyspäässä olivat liikaa Tervareille. Urheilutalolle KaDyn paidassa palannut Juha-Matti Savolainen oli hyvä ja otti voiton kannalta tärkeitä koppeja vaikeilla hetkillä. Muita onnistujia olivat hyökkäyspäässä alati vaarallinen Jere Keskinen ja toinen kahden maalin mies Jukka Kytölä. Kotijoukkueen osalta puolustuspelissä tapahtui illan aikana liikaa virheitä ja hyökkäyspään ratkaisut eivät olleet tarpeeksi laadukkaita.

Yleisöä oli saapunut Urheilutalolle mukavasti reilut 220 kappaletta ja tunnelma oli alusta alkaen hyvä. Vieraiden parhaana palkittiin Jere Keskinen ja kotijoukkueen parhaana Juho Väinälä. Tervareiden kotiottelut jatkuvat ensi viikon sunnuntaina klo 14, jolloin Ari Makowski ja Ville Lindgren johdattavat hyvävireisen Golden Futsal Teamin Urheilutalolle.

Kommentit