Uutinen

Ouluhallin palloilusali

KaDy nappasi voiton viime hetken maaleilla

Sunnuntai-iltapäivänä nähtiin Urheilutalolla jännittävä ottelu Tervareiden ja KaDyn välillä, josta ei puuttunut tunnetta. Lähtökohdat olivat selvät ja kumpikin joukkue kaipasi voittoa. Sarjan odotettua heikommin aloittanut KaDy pelasi eilen Ruutupaitoja vastaan voittaen ottelun tiukkojen vaiheiden jälkeen 3-2. Tervarit oli huilannut edellisen viikon tuplapelien jälkeen ja lähti nälkäisenä hakemaan voittoa. Vierailla oli mukanaan reilut kaksi kentällistä kenttäpelaajia ja kaksi maalivahtia ja kotijoukkue lähti otteluun kahdella kentällisellä ja Juho Keskinen maalilla viimeisenä lukkona.

Ottelu lähti käyntiin vieraiden hallinnassa, peliväline oli pääosin kotijoukkueen puolustuspäädyssä ja vieraat jauhoivat kuvioitaan ensimmäisen kymmenminuuttisen varsin suvereenisti. Avausmaali syntyi vajaan viiden minuutin jälkeen, kun KaDyn Santi laukoi Markus Rautiaisen laukauksen jälkeisen irtopallon verkkoon. Jo tässä vaiheessa nähtiin kuinka ottelusta muodostuu kuuma, kun joukkueiden virhetilit täyttyivät tasaista tahtia ja varoituksen kuittasivat kotijoukkueesta kaksikko Stafsula-Rizvani. Vieraat sen sijaan kolisuttelivat maalitolppia pariinkin otteeseen ennen kuin Tervarit pääsi pelin juonesta kiinni. Toinen kymmenminuuttinen oli kotijoukkueväritteinen vaikka vierailla oli omat loistavat paikkansa maalintekoon. Kotijoukkueen yritykset torjui kotikaupunkiinsa palannut Juha-Matti Savolainen. Ruuti oli märkää punamustilla vielä avausjaksolla, joten tauolle mentiin vierasjohdossa. Ensimmäisellä jaksolla jaettiin yhteensä viisi varoitusta, joista neljä kotijoukkueelle (Rizvani, Stafsula, Pähtilä ja Hadhoud) ja yksi vieraille (J.Kytölä).

Toisella jaksolla ensimmäisellä kympillä isäntien ote oli tiessään ja KaDy hallitsi pääasiallisesti pallollisesti peliä. Tervareiden hyökkäykset olivat pääosin lyhyitä, mutta paras tuli ylivoimahyökkäyksestä, josta Karam Hadhoud ampui ohi. Avauskympillä nähtiin myös valitettava loukkaantuminen, kun Juho Keskinen ja Jussi Kaihlajärvi löivät päänsä yhteen pallontavoittelutilanteessa. Kaihlajärven ottelu päättyi siihen ja hän poistui vertavuotavana side päässään pukukoppiin toisen jakson toisella minuutilla. Kuin tyhjästä syntyi Tervareiden tasoitus ensimmäisenä pidemmän hyökkäysrupeaman jälkeen. Adrian Rizvani laittoi pallon laidalta keskelle ja Iiro Vandell jatkoi sen vieraiden verkkoon. Tästä kotijoukkue saikin puhtia ja vyörytti hyökkäyksiään kuitenkin onnistumatta maalinteossa. Ensi jakson tapaan tälläkään jaksolla ei vältytty torikokouksilta ja keltaista korttia katselivat Santi ja Belov. Kotiyleisön odottaessa johtomaalia kävikin toisin ja vieraiden taidokas yhteispeli vapautti Jani Korpelan maalintekoon ottelun viimeisellä minuutilla. Esityön maaliin teki Mikko Kytölä. Loppulukemat 1-3 viimeisteli Jukka Kytölä tyhjiin Tervareiden hakiessa viidellä kenttäpelaajilla tasoitusta. Otteluraati palkitsi parhaina tänään Mikko Kytölän ja Juho Keskisen.

Tappio oli kotijoukkueella kova pala, sillä se oli kolmas perättäinen. Maalintekopaikkoja oli tänään varsin vähän ja vieraille niitä syntyi enemmän. Vieraiden pallonhallintaan ja tarkkaan puolustamiseen perustuva pelityyli tuotti lopulta tarvittavat paikat heille voittoa ajatellen. Heidän pelinsä on kuitenkin varsin tehotonta, mutta kokemus riitti tänään. Tervarit on sarjassa sijalla 10. ja pisteitä on kolmentoista ottelun jälkeen 12 kappaletta. Kevätkierrokselle joukkueelle jää parannettavaa, jotta pudotuspeli kahdeksan parhaan joukossa olisi saavutettavissa. Vieraat vahvistivat kahdella viikonlopun voitollaan asemaansa ja nousivat sijalle 5. pisteen päähän neljäntenä olevasta SoVosta.

Tervarit jää ottelun myötä joulutauolle ja toivottaa kaikille oikein hyvää joulua. Tapaninpäivä palataan arkeen, kun Heinäpäässä pelataan perinteinen hyväntekeväisyysottelu AC Oulun ja Terwa Teamin välillä. Lisätietoja ottelusta myöhemmin.

Kommentit