Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Jyväskylässä pelataan isoilla panoksilla

Tervarien kausi Futsal-liigassa jatkuu sunnuntaina 14.2. vieraspelin merkeissä Jyväskylässä. Ystävänpäivästä huolimatta päivän kamppailussa jaetaan halauksien lisäksi myös tukku kovia otteita, sillä runkosarjan lähestyessä loppuaan jaossa on jälleen kolme tärkeää pistettä.

Sunnuntaina isännöivä KaDy on saanut kasaan pelaamissaan 16 ottelussa 24 pistettä, joka oikeuttaa viidenteen sijaan sarjataulukossa. Tervareilla on kerättynä samalla ottelumäärällä pisteitä 20, joten tästä pelistä voidaan todellakin käyttää ilmaisua kuuden pisteen kamppailu.

KaDy vei lokakuussa Oulussa pelatussa syyskierroksen kamppailussa pisteet matkaansa pelitapahtumiin nähden liian lavein 6-2 (2-0) loppunumeroin. Tervarien pelaajavalmentaja Heikki Halmet suuntaa katseensa Jyväskylään luottavaisin mielin.

– Olemme parantaneet koko joukkueena pelaamistamme kauden kuluessa, mutta silti meillä on vielä matkaa siihen, että saadaan pidettyä oikeanlainen rytmi ja tasapaino pelin sisällä ottelusta toiseen. Välillä kentällä tapahtuu jo erittäin hyviä kombinaatioita ja kurinalaista pelaamista, kun taas välillä isketään päätä seinään eikä olla täysin pelin sisällä. Tietenkin tähän vaikuttaa kentällisten eläminen pelistä toiseen erinäisten syiden vuoksi. Nyt on vaan joukkueena pyrittävä maksimoimaan hyvät hetket ja minimoimaan huonomma, sillä pelit kovenevat kevättä kohden ja jokainen piste on tärkeä, Halmet paalutti.

Kampuksen Dynamo on tehnyt jo vuosikymmenen kovaa työtä oman peli-ideologiansa ja peli-identiteettinsä luomisessa. Hyvin organisoitu koko nelikon yhteistyö on tuottanut myös tuloksia. Halmet tunnustaa ja tunnistaa vihulaisen vahvuudet.

– Sunnuntaina vastaan asettuu taktisesti erittäin kypsä, palloa kontrolloiva KaDy. Oulussa he antoivat meille kirvelevän selkäsaunan ja kotikentällään he ovat aina vaarallisia. Jyväskylän Monitoimitalo ei ole koskaan ollut helppo paikka pelata, joten tiedossa on hikinen vääntö. Tolppien välistä löytyy erittäin vaikeasti ohitettava ex-Tervari Juha-Matti Savolainen, joka myös pystyy pelaamaan pallollisena viiden kenttäpelaajan ylivoimassa. Juppis taitaa tällä hetkellä olla liigan paras maalivahti -luonnollisesti heti Tervarivahtien jälkeen, Halmet myhäili.

Joulun jälkeen Liigassa lupaavia otteita ja vahvaa selkärankaa osoittanut Oulun Tervarit taistelee tosissaan paikasta kuuden parhaan joukkoon. Tuohon tavoitteeseen pääseminen vaatii koko joukkueelta onnistumisia sekä myös uusien vastuunkantajien esiin nousua. Liigan nuorin ykkösvahti Lari Honkanen on näyttänyt omilla peliesityksillään koko joukkueelle esimerkkiä piilevästä potentiaalista ja sen esiin kaivamisesta tiukoissa paikoissa.

– Sunnuntaina pitää pystyä kypsään esitykseen minimoimalla omat virheet. Meidän on uskallettava pitää palloa ja olla tarpeeksi röyhkeitä hyökkäyspäässä. Taisteluhurmos on saatava päälle heti alusta, sillä jaossa on molemmille erittäin tärkeitä pisteitä, Halmet painotti.

Sunnuntaina Jyväskylän Monitoimitalolla kello 16.30 alkavaa ottelua on mahdollisuus seurata ilmaisen nettilähetyksen kautta KaDyn tarjoamana osoitteessa https://www.youtube.com/user/HirvioTV sekä Oulun Tervarien Twitter-tilillä https://twitter.com/tervaritlive

Kommentit