Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Jyväskylän hirviöt saapuvat kylään lauantaina

Lauantai-illan huumaa on tarjolla kello 19 alkaen Urheilutalolla kahden punamustan joukkueen kohdatessa pimenevässä syysillassa. Ottelussa ovat ennakkomyynnissä Tervareiden seurahuivit, joita myydään ennakkotilaajalle 17 euroa per huivi. Myöhemmin ostettuna voit lunastaa huivin 20 euron hinnalla. Ennakkotilaukset huivista voit tehdä sähköpostitse ouluntervarit(at)gmail.com tai lauantaina ottelun yhteydessä. Huivit saapuvat joulukuun alussa, joten se on oiva lisä joulupukin konttiin. Paikan päältä voit ostaa huivin futsal-otteluista, jalkapallo-otteluista tai kimppatilauksena esimerkiksi juniorijoukkueelle.

Pääosan esittäjinä toimivat isänpäivän aattona Oulun Tervarit ja Kampuksen Dynamo. Seurat ovat vuosien saatossa tulleet toisilleen tutuksi Futsal-liigassa. Yleisölle ei voisi olla tarjolla mielenkiintoisempaa kamppailua kuin näiden kahden liigan kestomenestyjän kohtaaminen. Joukkueet ovat pelanneet vastakkain vuosien aikana useita kertoja jännittäviä taistoja, joista viime vuosilta oululaisyleisön mielissä on riemukas voitto puolivälierissä kaudella 2013-14 kolmen ottelun sarjassa, jolloin Tervarit marssivat lopulta finaaleihin, mutta Ilves osoittautui vielä liian vahvaksi. Viime kaudella jyväskyläläiset olivat oululaisia parempia vieden kummatkin ottelut.

Kuluvalla kaudella kumpikin joukkue on pelannut neljä virallista ottelua. Punamustien saldona on kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Viime lauantaina Oulun ylpeys haki upean vierasvoiton hallitsevan Suomen mestarin Sievi Futsalin kotikentältä 1-2 lukemin Juho Keskisen upean maalivahtipelin ja koko joukkueen uhrautuvan puolustuspelin tuloksena. Jyväskyläläiset ottivat viime viikonloppuna avauspisteensä voittamalla kotonaan sunnuntaina FC Kemin 3-0 ja lauantaina he hakivat rankkarikisan jälkeen voiton GFT:sta Espoosta 2-3. Vieraiden pistepussissa on neljän kierroksen jälkeen 5 pistettä, kun kotijoukkue on kerännyt pisteen enemmän.

Kampuksen Dynamoa valmentaa Tero Kelhälä, jolla on käynnissä toinen vuosi joukkueen valmentajana muutaman välivuoden jälkeen. Kelhälä on pitkän linjan futsalvaikuttaja ja hän on paininut alkukaudesta kokoonpano-ongelmien kanssa lukuisten loukkaantumisten vuoksi. Dynamon luotsi ennakoi joukkueen kotisivuilla pelin parantuvan syksyn myötä ja tähtäimen olevan keväässä. Ensimmäinen tavoite joukkueella on selvitä neljän parhaan joukkoon, jonka jälkeen tie pudotuspeleihin on avoinna. Viime kaudella joukkue selvisi aina finaaleihin saakka, joista he poistuivat häviäjänä Sievi Futsalille. Kesän aikana joukkueessa tapahtui suuriakin muutoksia, joista merkittävämpinä menetyksinä olivat Mikko Kytölä siirto Italiaan ja Miika Hosion loikkaaminen GFT:n riveihin.

Punamustaraitapaidoissa nähdään isossa roolissa Tervareissa futsal- ja futisoppinsa saanut maalivahti Juha-Matti Savolainen, joka siirtyi kesällä jyväskyläläisten riveihin. ”Juppis” kohtaa lauantaina oppi-isänsä Juho Keskinen tuttuakin tutummalla Urheilutalolla, joka tuo takuuvarmasti oman lisän otteluun. Tiedossa on kahden huippumaalin kohtaaminen, josta kumpikin hyvistä ystävyksistä haluaa poistua voittajina. Savolaisen kehitys on ollut viime vuosina nopeaa ja hän onkin tällä hetkellä Suomen maajoukkueen vakiokalustoa. Savolaista käytettiin jo viime kaudella Tervareissa ajoittain lentävänä maalivahtina, joka osallistui viidentenä pelaajana hyökkäyksiin. Kotijoukkue saa olla tarkkana, sillä Kelhälä ei arkaile ottaa Savolaisen tarjoamaa lisätulivoimaa käyttöön missään vaiheessa ottelua. Toinen Kytölän veljeksistä jäi ulkomaan virityksistä huolimatta Keski-Suomeen palattuaan Suomeen kesken viime kauden. Jukka Kytölä on yksi joukkueen pelillisistä aivoista. Taktisesti ja pallollisesti vahva Kytölä johtaa joukkuetta, jos ei nyt puheillaan, niin esimerkillään. Vahvana puolustajana tunnettu Kytölä on myös Suomen futsalmaajoukkueen Saliharrien vakiokasvoja. Oululaislähtöiselle Juha Huuskolle on takanaan uraa alasarjoissa, mutta hänelle on kaavailtu kuluvalle kaudelle isompaa roolia ykköskentässä. Oulun Tarmon kasvatti Huusko on tunnettu myös vahvana puolustuspään pelaajana, mutta häneltä on lupa odottaa tehoja hyökkäyspäässä isomman roolin myötä.

Kotijoukkue Tervarit osoitti vahvaa joukkuepelaamista viime viikonlopun voittoisassa kamppailussa Sievissä. Joukkuetta alkukauden vaivannut epätasaisuus otteluiden sisällä oli poissa vaikka Sievi hallitsikin peliä. Maalissa Juho Keskinen oli ilmiömäinen ja torjui välillä jopa parrallaan vastustajan yrityksen. Keskisen parta ristittiinkin ottelun jälkeen leikkisästi torjuntaparraksi, joten Jupin on syytä pitää hyvää huolta parrastaan jatkossa.

Tervarien pelaajavalmentaja Heikki Halmet oli tyytyväinen joukkueensa taisteluilmeesen Sievissä.

– Sievi-peliin saatiin juuri sellainen taisteluilme kuin haluttiinkin. Jokainen laittoi itsestään kaiken likoon joukkueen puolesta ja Keskise Jupi oli maalissa ilmiömäinen. Tuosta hallista ei ole montaa kertaa täyttä pistepottia haettu, joten hyvillä fiiliksillä päästiin kotimatkalle. Reissusta saatiin myös jobin postia, sillä Huoposen Markun jalkapöytä murtui kahdesta kohtaa, Halmet harmitteli

Huomionarvoista on Tervareiden tehojen keskittyminen niin sanotulle ykköskentälle. Ketjun kokoonpano on hieman vaihdellut alkukaudesta, mutta viimeisen kolmen ottelun 10 maalista, he ovat olleet mukana yhdeksässä. Tehot näkyvät Futsal-liigan pistepörssissä, jota johtaa hirmuvireessä oleva Adrian Rizvani 4+4 tehoin. Tervarit ei ole kuitenkaan pelkästään yhden ketjun joukkue vaikka kakkosketjun tehot ovat jääneet vielä piippuun. Toisesta nelikosta voinee nostaa esiin alkukaudesta vahvaa tulemista tehneen Juho Väinälän, joka saapui viime kaudeksi Turusta Ouluun opiskelemaan ja pelaamaan futsalia. Väinälältä on nähty vahvaa pallollista pelaamista ja hän on muutaman kerran päässyt kokeilemaan tulista laukaustaan, mutta vielä ilman tulosta. Lupa on odottaa kuitenkin enemmän. Joel Keloneva on saanut harjoitella pitkästä aikaa terveenä ja nuorukainen on päässyt paremmin mukaan pelaavaan kokoonpanoon. Jerry Björkberg on osoittanut häneltä löytyvän tahtoa ja oikea-aikaisuutta maalipaikkoihin hakeutumisessa ja tynnyri odottaa hänen kohdallaan purkautumistaan.

– KaDy-pelissä meidän tulee jatkaa samalla nälkäisellä peli-ilmeellä. Viime lauantaina jyväskyläläiset hakivat tärkeitä pisteitä GFT:ltä, joten helppo matsi ei missään tapauksessa ole tiedossa. Kaikki tietää miten kurinalainen ja vaikea vastustaja KaDy parhaimmillaan on ja lisäksi kaverin maalivahtiosasto on vahvistunut huomattavasti Savolaisen siirryttyä KaDyn paitaan. Tähän meidän tulee vastata tiiviillä puolustuspelillä ja rohkeudella pelata omilla vahvuuksillamme hyökkäyspäässä. Eli varmasti hikinen iltapuhe tulossa isänpäivän aattona, jossa tarvitaan samaa mentaalista kovuutta kuin viikko sitten, Halmet ennakoi.

Tervetuloa seuraamaan lauantaina aina mielenkiintoista ja viihdyttävää futsal-liigaa paikan päälle Urheilutalolle kello 19. Tervareiden sosiaalisen median kanavat palvelevat tässäkin ottelussa etäkannattajia muun muassa Twitterissä tilillä @TervaritLIVE

Kommentit