Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Ilves oli vahvempi liigakauden avauksessa

Liiigaan takaisin vuoden ranskalaiselta visiitiltä noussut Tervarit avasi lauantaina liigakautensa Tampereella Ilveksen vieraana. Tervarien tavoin selkeän nuorennusleikkauksen parin viime vuoden aikana läpikäynyt Ilves oli jälleen kotisallissaan liian vahva ottaen kauden avausvoittonsa loppuluvuin 4-1 (2-0).

Tervarien riveistä kotiin joutuivat jäämään mm. Iiro Vandell, Jani Kokkila ja Sampo Lastuvirta, jonka myötä parketilla nähtiin useita 2000-luvulla syntyneitä tulevaisuuden vastuunkantajia. Tänään liigadebyyttinsä suorittivat Ville Niskala, Toni Kaikkonen, veljekset Toni ja Santeri Kohonen sekä punamustien 1-3 kavennuksen maalinedustalta laukonut Kurenpoikien reservipelaaja Arttu Niemelä.

Ilves hallitsi avausjakson pelitapahtumia ja pystyi rikkomaan oululaisten puolustusnelikon syöttökombinaatioillaan. Kokenut liigakettu Tomi Lahtinen pussitti Ilveksen avausmaalit 6. ja 8.minuutilla ajaen Tervarit ahdinkoon.

Tampereen tupsukorvat saivat myös toisen jakson alkuun hyvät lähtökohdat, kun jakson ensihetkillä Jaakko Ahokas siirsi kotjoukkueen jo 3-0 johtoon. Tervarit haki viimeiset viisi minuuttia vimmatusti kavennusta viidellä kenttäpelaajalla ja Niemelä antoi 1-3 kavennuksellaaan vielä pienen toivonrippeen, mutta kiri ei vielä tänään kantanut ja Ilves iski tyhjään maaliin 4-1 ratkaisumaalin ottelun viimeisellä minuutilla.

Tervarien pelaava apuvalmentaja Juho Väinälä oli toki pettynyt tulokseen, mutta näki Tervarien esityksessä myös paljon hyvää.

– Pystyimme 1-4 tappiosta huolimatta antamaan Ilvekselle kovan vastuksen avauspelissämme. 1.puoliskolla lauoimme pallon kolme kertaa maalirautoihin, mutta Ilves käytti paikkansa tehokkaammin ja sai tehtyä niitä tarvittavia maaleja taululle.Junnut saivat heti runsaasti vastuuta, mutta maksoivat myös oppirahoja kahden päästetyn takaiskumaalin muodossa, Väinälä summasi.

– Erikoistilanteiden puolustamista sekä omien kuvioiden hiomista hyökkäyspäässä täytyy kyllä jo tämänkin ottelun perusteella harjoitella vielä runsaasti alkavallakin viikolla, mutta tiivistettynä kausi avattiin kohtalaisella esityksellä ja tästä on hyvä petrata ensi sunnuntain kotiavaukseen GFT:tä vastaan, Väinälä selvensi.

Kommentit