Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Ilves FS vieraaksi lauantaina – tyhjälle katsomolle

Niin ne ajat muuttuvat. Kahdeksan vuotta taaksepäin Tervarit ja Ilves iskivät yhteen Futsal-Liigan finaalisarjassa ja Oulun urheilutalon käytännössä loppuunmyyty katsomo loi infernaalisen tunnelman hienolle kauden päätökselle. Tammikuussa 2022 samaiset joukkueet pelaavat Ykköstä ja koronarajoituksien vuoksi Oulussa katsomot pysyvät yleisöltö suljettuina ainakin tammikuun loppuun.

Tervarit oli viime lauantaina lähellä todellista jymypaukkua, kun kauden aiemmat 10 pelaamaansa ottelua voitosta voittoon marssinut FC Kiisto oli kotisalissaan jo 1-3 tappiolla, kun ottelua oli jäljellä enää vajaat kahdeksan minuuttia. Korkealta ja kovaa prässännyt kotijoukkue nousi kuitenkin tasoihin ajassa 37.37 ja jatkoi tappiotonta sarjaansa 3-3 tasapelillään.

Tervarien vastuuvalmentaja Antti Kaisto oli ottelun jälkeen kaksijakoisin miettein.

– Jos minulle olisi tarjottu ennen peliä Vaasasta pistettä, olisin ollut siihenkin varsin tyytyväinen. Välittömästi ottelun jälkeen oli kuitenkin päällimmäisenä se tunne, että menetimme kaksi pistettä, Kaisto pohti.

– Pelasimme mielestäni erittäin hyvin kumpaankiin suuntaan. Valtaosa Kiiston laukauksista lähti kuitenkin suhteellisen kaukaa ja pienistä kulmista, pakettimme pysyi hyvin kasassa. Pystyimme puolustuspelaamisemme lisäksi luomaan uhkaa myös toiseen päähän ja tolpatkin taisivat kolista pariinkin otteeseen. Mikäli saamme siirrettyä saman tunteen ja taistelun myös tuleviin kotipeleihimme, uskon että pisteitä on luvassa jatkossakin, Kaisto summasi.

Perinteikkään Ilves FS:n kausi on ollut kaikkea muuta kuin helppo. Viime kauden päätteeksi liigasta pudonneet Tampereen tupsukorvat ovat sarjassa viimeisenä ja joukkue ei ole kyennyt avaamaan pistetiliä yhdeksän pelaamansa sarjaottelun aikana. Tampereen alueen muut seurat ovat rokottaneet isolla kädellä Ilveksen pelaajistoa viime vuosien aikana.

Tervarit on pelannut yhden ottelun enemmän ja punamustilla on plakkarissaan neljä pistettä. Matkaa aurinkoon eli sarjasijoitukseen, joka oikeuttaa säilymiseen Ykkösessä myös ensi kaudelle on kuusi pistettä ja otteluja on pelaamatta vielä 12, joten pisteitä on jaossa vielä ihan riittävästi.

Tervarit tarjoaa kaikille kannattajilleen ilmaisen ja selostetun suoran lähetyksen lauantain klassikko-ottelusta. Korvakarkkia kansalle tarjoavat Tervarien manageri Jussi Törmä ja pohjoisen alueen tunnettu futsal-persoona Riku Haataja. Ottelun alkuvihellys puhalletaan kello 15.00 ja suora lähetys aukeaa alla olevan linkin kautta viimeistään 14.55.

Kommentit