Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Ilves FS hyödynsi paikkansa Urheilutalolla

Tervarit ja Ilves urakoivat sunnuntaina iltapäivällä tammikuun alusta tälle viikonlopulle siirretyn ottelun. Kumpikin oli eilen lauantaina hävinnyt oman ottelunsa, Tervarit Kadylle 4-8 ja Ilves Sieville 1-4. Ilves lähti otteluun suosikkina, sillä he olivat ennen kamppailua sarjassa sijalla 6. ja Tervarit sarjan viimeisellä sijalla. Tervareilta puuttui tänään eilisestä kokoonpanosta pelikieltoinen Adrian Rizvani. Ilveksellä vastaavasti Jaakko Ahokas oli tänään katsomon puolella.

Ottelu käynnistyi tasaisissa ja tarkoissa merkeissä. Hyvät maalipaikat odottivat vielä ja peli oli varsin rikkonaista. Tervareiden virhetili täyttyi jo ennen kymmentä minuuttia, joten kotijoukkueen piti pelata tarkasti, mutta varoen virheitä. Kotijoukkueen parhaat paikat tulivat Sampo Lastuvirralle ja Juho Väinälälle, mutta viimeistelyssä oli tarkentamisen varaan. Vieraiden yritykset otti kiinni Tervareiden maaliin eilisen huolivuoron jälkeen palannut Juho Keskinen.

Ottelun avausmaali nähtiin ottelun 16.minuutilla Lassi Lintulan laukoessa kaukaa ja Juho Keskinen ei saanut vangittua palloa. Irtopallossa oli ensimmäisenä maajoukkueen portteja kolkutteleva Akseli Tiensuu. Heti seuraavasta hyökkäyksestä Tervareilla oli paikka tasoitukseen, mutta Taneli Kohosen ylärimaan suuntautunut laukaus pomppasi kotijoukkueen kannalta maaliviivan väärälle puolelle. Sen sijaan vieraat siirtyivät minuutti avausmaalista 0-2 johtoon Tomi Lahtisen yläkulmaan suuntautuneella kaukovedolla. Syöttöpisteen maaliin sai sivurajapotkun antanut Antti Teittinen. Lisää maaleja ei enää nähty, kun Juho Keskinen torjui jakson loppuhetkillä Ilveksen saaman kymmenen metrin vapaapotkun.

Toiselle jaksolle Tervarit saapui kopista hyvissä ajoin ennen tauon loppua. Tarkoituksena oli kaventaa ottelu heti toisen jakson alussa. Yritys oli kovaa ja Tervareille siunaantuikin muutama paikka, mutta Ilvesmaalissa pelannut Akseli Syrjälä oli kotijoukkueelle vaikea ohitettava. Seuraava maali tehtiin jälleen kotijoukkueen päätyyn, sillä hyvin maalissa pelanneelle Keskiselle epäonnistui purussaan tulleessaan palloa vastaan ja Lassi Lintula pääsi roikottamaan puolesta kentästä pallon tyhjään verkkoon.

Tervarit haki kolmen maalin tappioasemassa sinnikkäästi kavennusta, mutta Ilves puolusti uhrautuvasti heittäytyen usein pallon eteen ja näin Tervareiden yritykset kilpistyivät vihreäpaitoihin. Ottelun toiseksi viimeisellä minuutilla kotijoukkue sai palkinnon, kun Tervareiden parhaana palkittu Ville Niskala ampui pallon Syrjälän taakse Teemu Mattilan syötöstä. Tämän jälkeen Tervarit otti kentälle viidennen kenttäpelaajan ja haki kavennusta. Alimpana miehenä pelanneelle Dritan Stafulalle sattui harmillinen virhe, kun avauksen katkaisi Juho Mäkiniemi. Kimmoke maaliin ja peli oli 1-4. Tämä oli myös ottelun lopputulos, joka tarkoitti Tervareiden jatkavan sarjan viimeisenä 6 pisteellä. Ilves nousi 27 pisteeseen sarjasijoituksen pysyessä samana.

Sunnuntain ottelu oli tasainen ja Tervareilla olisi ollut paremmalla viimeistelyllä mahdollisuus täyteen pistepottiin. Kenttätapahtumissa Ilves puolusti vahvasti ja esti Tervareiden hyökkäyspelin rakentelua ja pääsyä hyville paikoille. Kumpikin joukkue on tehnyt sarjassa varsin vähän maaleja, Tervarit 39 ja Ilves 49, joten sitä sektori haluaisi parantaa. Puolustuspelin osalta Tervareilla ei ollut iltapäivän aikana hätää, vaan myös Ilves pystyttiin pitämään pääosin poissa hyvistä paikoista. Ilves käytti paikkansa kotijoukkuetta paremmin, joten pisteet lähtivät heidän mukaansa.

Tervarit jatkaa ottelujaan ensi viikonloppuna kahdella vierasottelulla. Ensin lauantaina vastassa on Leijona Futsal ja sunnuntaina Espoossa GFT.

Kommentit