Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Ilves FS avaa tuplapeliviikonlopun

Marraskuun viikonloput ovat Tervareiden futsal-miehistölle työntäyteisiä, sillä ohjelmassa on kahtena viikonvaihteena yhteensä neljä ottelua. Tulevana lauantaina punamustat kohtaavat Ilves FS:n ja sunnuntaina matka jatkuu Akaaseen, jossa edessä on ottelu Leijona Futsalia vastaan. Viikko tästä pelaajat matkaavat lauantaiksi nelostietä pitkin Jyväskylään Futsal-cupin 4.kierroksen otteluun Jyväskylän Kylteriveljien vieraaksi. Sunnuntaina pelataan Oulussa Futsal-liigaa Someron Voimaa vastaan.

Tervarit lähtee viikonloppuun tavoitteenaan kääntää tappiot voitoiksi. Viimeisen neljän ottelun saldo on murheellinen, yksi voitto ja kolme tappiota. Sarjasijoitus 10. ei tyydytä seitsemän ottelun jälkeen. Peliesitykset ovat olleet alkukaudella liian epätasaisia otteluiden sisällä ja tiukat ottelut ovat kääntyneet vastustajien voitoiksi. Tiivistettynä voidaan todeta pistetilin karttumiseksi vaadittavan tehokkuutta hyökkäyspäässä ja tarkkuutta puolustuspelissä.

Ilves FS on pelannut viisi ottelua ja keskiviikkona he voittivat Liikunnan Riemun 2-1 kotikentällään. Tupsukorvilla on kasassa 14 pistettä ja he ovat sarjataulukossa sijalla kaksi. Alkukauden aikana he ovat päästäneet vain viisi maalia eivätkä ole kärsineet vielä tappiota avauskamppailuissa.

Tamperelaisia valmentavat Antti Teittinen ja Kerkko Huhtanen. Pelaajauraansa edelleen jatkava Teittinen muodostaa Jyväskylästä Pirkanmaalle siirtyneen kanssa tasapainoisen valmennuskaksikon, jolla on selkeä näkemys miten pelataan voitokasta futsalia. Ilves FS on vuosikausia harjoitellut ympäri vuoden ja joukkue pelaa Suomen kenttien taktisesti kehittyneintä futsalia, jota tukee tamperelaisten pitkä valtakausi Suomifutsalissa. Viime kaudella tamperelaiset joutuivat pitkästä aikaa tyytymään himmeimpiin mitaleihin, pronsseihin viiden peräkkäisen mestaruuden jälkeen.

Tälle kaudella Ilves uudistui jonkin verran. Suomen suurimman futsalseuran jättivät viime kauden päätteeksi Mad Maxeihin siirtynyt Petri Grönholm, paikalliskilpailijaan siirtynyt Simo Martikaskainen ja lainalle Maxeihin siirtynyt maalivahti Leo Rantanen. Maalinsuulle palasi Leijona Futsalista kokenut Tuomas Kallioinen, joka muodostaa Juha Ojanperän kanssa liigan parhaan maalivahtikaksikon. Samasta suunnasta saapui nuori maalitykki Jussi Nyström, joka on parina viime kautena takonut kovia maalimääriä. Nyström kolkuttelee maajoukkueen portteja ja pyrkii eteenpäin uudessa ympäristössä.

Merkittävä vahvistus on myös paluumuuttaja Timur Inapshba Sievi Futsalista, joka on oikea mestaruuksien takuumies, josta kertoo omaa kieltään kuusi peräkkäistä Suomen mestaruutta. Inapshba on ollut jo vuosia yksi liigan valovoimaisimmista ja tehokkaimmista pelaajista. Alkukauden tehokkain Ilves-peluri on Juhana Jyrkiäinen, joka oli osan viime kaudesta opiskeluvaihdossa Saksassa pelaten paikallisia alasarjoja. Alkukaudesta tehokkaana maalintekijänä tunnettu Jyrkiäinen on kerännyt 5+2 tehot.

Lauantain peliin Tervarit joutuu lähtemään ilman pelikieltoista kapteeni Adrian Rizvania, joka joutui ulosajetuksi GFT-ottelun alkuhetkillä. Sunnuntaina Rizvani on taas valmennuksen käytettävissä. Joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa Ilves on ollut viime vuosina oululaisille vaikea voitettava ja viime kaudella tamperelaiset veivät kummatkin ottelut niukasti. Lauantaina Tervareilta vaaditaan kylmäpäisyyttä ja koko joukkueen onnistumista, jotta pistetili karttuisi. Kotijoukkue pelaa kärsivällisesti omaa peliään, joten turhaan höntyilyyn ja viime otteluita leimanneisiin helppoihin virheisiin ei ole varaa.

Ilves FS – Tervarit käynnistyy lauantaina kello 16 Pirkkahallissa. Ottelua seurataan mahdollisuuksien mukaan sosiaalisen median kanavillamme muun muassa Twitterissä tilillä @TervaritLIVE. Ottelusta on tarjolla myös reaaliaikainen seuranta Palloliiton tulospalvelussa.

Kommentit