Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Hyvä alku ei riittänyt Hankalsalmella – KaDy otti voiton

Tervarit vieraili eilen viime kauden Suomen mestarin Kampuksen Dynamon vieraana. Ottelu pelattiin poikkeuksellisesti Hankasalmen monitoimitalolla. Kotijoukkue lähti otteluun selkeänä suosikkina voitettuaan kauden kolme aiempaa ottelua ja Tervareiden pistetili oli edelleen avaamatta kolmen kierroksen jälkeen. Oululaisilla oli mukana matkalla täydet kaksi kentällistä, vaikka kokoonpanosta puuttui Heikki Halmet, Iiro Vandell, Sampo Lastuvirta ja maalivahti Matti Sivonen. Sairastunutta Jani Paanasta paikkasi valmennuksessa Haukiputaan Pallon U19-joukkueen valmentaja Markku Kohonen.

Ottelu käynnistyi Tervareiden kannalta loistavasti. Joukkue siirtyi yllättäen 0-1 vierasjohtoon Ville Niskalan laukoessa pallon etukulmasta sisään ohi Juha-Matti Savolaisen Paavo Jokisen poikittaissyötön jälkeen. Joukkueen pelillinen ilme oli aktiivinen ja Mikko Suomela lisäsikin johdon 0-2 lukemiin polvenkorkuisella kaukolaukauksella vajaan viiden minuutin kohdalla. Johtoon siirryttyään terävästi vastahyökännyt Tervarit oli lähempänä lisätä johtoaan kuin kotijoukkue kavennusta. Paikkoja oli useampaankin maaliin, mutta yritykset eivät tällä kertaa valitettavasti uponneet kotijoukkueen maaliin. Maalissa Juho Keskinen napsi hänelle tulleet pallot näppeihinsä.

Avausjakson puolivälin jälkeen ote siirtyi hienoisesti kotijoukkueelle ja Tervarit joutui vetäytymään puolustuskannalle yhä vahvemmin. KaDy sai palkinnon kavennuksen muodossa Mikko Kytölän laukoessa pallon sisään tolpan kautta Jani Korpelan pitkän poikkikentän syötön jälkeen vajaan 14.minuutin jälkeen. Paine jatkui ja edellisen maalin syöttäjä Korpela tasoitti lähietäisyydeltä Kristijan Radin syötöstä lukemat 2-2. Tervareiden puolustus avautui jakson loppupuolella turhan helposti ja Juho Keskinen joutui liian monta kertaa yksin nokikkain kotijoukkueen tykkien kanssa. KaDy siirtyi 3-2 johtoon jakson viimeisellä minuutin uuden brasiliasvahvistuksen Newtonin ohjatessa Radinin laukaukseen sisään. Kaksi Kadyn ensimmäisen jakson maaleista syntyi aivan maalin lähietäisyydeltä, jolloin Keskisellä ei ollut mahdollisuuksia riittävästi reagoida ohjauksiin. Hyökkääjäpelaaja pääsikin liian monta kertaa maalivahdin ja puolustajan väliin, jolloin tehtävä vaikeutuu moninkerroin.

Toisella jaksolla kotijoukkue oli alussa hallitsevampi osapuoli, mutta Tervareilla oli omat paikkansa tasoittaa ottelu. Tervarit pyrki läpi ottelun suoraviivaisiin ratkaisuihin ja laukomaan heti tilaisuuden tullen. Pääosin kaukaa ja pienestä kulmasta tulleet yritykset torjui kuitenkin Juha-Matti Savolainen. Kotijoukkue siirtyi toisen jakson kahdeksannella minuutilla kahden maalin johtoon hyvän prässipelaamisen jälkeisestä sivurajasta. Arasz Muridiyazd laittoi pallon verkkoon jäätyään aivan vapaaksi takatolpalle. Harmittava nukahdus oululaisilta erikoistilanteessa. Hetki tästä ja Kytölän aktiivinen prässipelaaminen johti pallonmenetykseen ja Sergei Korsunov pääsi etenemään keskeltä liian helposti muuttaen lukemat jo 5-2. Tilanteessa puolustajat pyrkivät estämään laukausta, mutta Korsunovin maltti, liiallinen tilan antaminen ja puolustajien maassapelaaminen jätti tilaa Tervarimaalin yläkulmaan.

Peli tasoittui tämän jälkeen, mutta maalinteosta vastasi vieraiden kannalta valitettavasti kotijokkue. Jani Korpela teki illan toisensa jälleen lähietäisyydeltä pivotina toisella jaksolla peliaikaa saaneen Nikola Vidakovic jätön jälkeen. Alle minuutti tästä ja Kady prässäsi aggressiivisesti yksin jäänyttä Paavo Jokista kotijoukkueen hyökkäysalueen kulmassa, joka ei saanut avattua peliä vaan se kimposi Radinin kautta Korsunoville, joka löysi maalin edestä kahden puolustajan välistä maalille juosseen Mikko Kytölän. Peli oli jo 7-2 lukemissa. Jälleen maali lähietäisyydeltä parista metristä. Loppulukemat 8-2 laukoi Nikola Vidakovic katkaistuaan Tervareiden uhkarohkean poikittaissyötön.

Neljä ensimmäistä ottelua ovat sisältäneet hyvää ja parannettavaa. Omaan päähän syntyy liikaa tilanteita ja puolustuspelaaminen on ollut liian löysää. Vastustajat ovat päässeet liian monta kertaa yrittämään maalintekoa puolustavien pelaajien ollessa vastustajaa vartioimassa, mutta joko puolustaja on ollut pelin kannalta väärällä puolella tai vastustajan merkkaminen ollut liian passiivista. Maaleja on tullut liikaa myös maalin lähietäisyydeltä ja poikittaissyöttöjen jälkeen takatolpilta. Hyvää alkukaudesta on ollut joukkueen hyvä asenne ja ennakkoluulottomuus vaikka tappiota on tullut sekä ettei joukkue ole ollut yhdessäkään ottelussa vastaantulija vaan jokaisessa kamppailussa joukkueella on omat paikkansa kääntää ottelu. Positiivista on ollut nuorten pelaajien vahva tulo pelaavaan miehistöön ja lupaavat otteet debyyttikaudella liigassa. Maalissa Juho Keskinen on osoittanut olevansa edelleen hyvää liigatasoa. Juho Väinälä on ollut aktiivinen ja rohkea, mutta tehot odottavat vielä tuloaan.

Kova alkukausi jatkuu kahden viikon päästä lauantaina 3.11. klo 15, kun Ouluun saapuu viime kauden hopeamitalisti Leijona Futsal. Tervetuloa kannustamaan Tervarit voittoon.

Kommentit